úterý 8. září 2020

Lepení polystyrenu na pěnu

Video srovnání při zateplení pomocí pěnového polystyrénu za použití PU pěny nebo lepidla. Většinou se jedná o certifikované výrobky. Bohužel tyto materiály nejsou přímo certifikovány v žádné skladbě fasádního zateplovacího systému.


Zvažujete pro lepení izolantu na svůj dum zvolit pravě tuto pěnu ? Pokud máte suchý, pevný a nesprašný podklad s předepsanou rovinatostí, nic vám v použití právě montážní pěny nebrání. Práce tak bude rychlá, efektivní, nenáročná a zároveň bude váš dům kvalitně zateplen. Dobrý den, ano na lepení extrudovaného polystyrenu můžete použít také lepící PU pěnu, ale jinou nežli na polystyren EPS, jedná se o PU lepící pěnu určenou přímo na lepení XPS extrudovaného polystyrenu, například se jedná o lepící PU pěnu Peri Bond od Soudalu. Na nově udělanou přístavbu z ytongu jsem to dělal na pěnu a bylo to celkem v pohodě(dokonce jsem se dostal na udávanou spotřebu). Jak ale na původní zeď, kde je omítka hodně poškozená.


Mám v plánu ji celou otlouct a chtěl bych to lepit přímo na cihly. Nevím ale jestli se to může a čím. Bojím se, že pěny bych vyplácal hrozně moc. Na lepení polystyrenu na fasádu nelze použít libovolné lepidlo, mělo by být nejlépe certifikované pro daný izolační materiál a podkla ale především by mělo být vhodné do exteriéru (mělo by být tedy mrazuvzdorné). Tento druh lepidla lze použít i pro lepení na rostlé dřevo či OSB desky, opět však platí pravidlo, že by mělo být pro tento druh podkladu.


Provedl jsem zkoušku lepení na brezolit, odtrh za dny (teploty byly stále pod 0) trh v EPS, nebojím se tento rok zateplovat pěnami, vydatnost cca 5-6mpravdivá (stropy), jinak nad stupňů finální pevnost za cca hodiny, pohodová práce. Nemohl sem si nechat ujít příležitost, položit odborníkovi před davem otázku na téma mírně šikmá (plochá) střecha na garáži a její zateplení. Proti lepidlu, íchanému metlou má ale jednu zásadní nevýhodu, lepení pěnou, je li prováděné poctivě je ve srovnání s lepidlem velmi velmi drahé, nechat na domku při lepení pěnou pouze za pěny deset patnáct tisíc korun není problém, vydatnosti udávané výrobci jsou velmi, velmi pesimistické.


Do sklepa stačí EPS F (Z). Při lepení na pěnu musíte fixovat desky na minut. Lepší je lepidlo cementové. Pokud použijete na lepení fasádních izolačních desek lepící pěnu Etics Bon tak značně ponížíte celkovou hmotnost zateplení.


Lepící PU pěna je velmi lehká a když si představíte to množství co musíte na stavbu dovést a pak je to vlastně na stěně, tak je to opravdu hmotnostní rozdíl a to značný. Dokážu si představit i celoplošné lepení pěnou, ale pokud ten polystyrén lepíte na podlahu, tak na tu pěnu bych si dal dost pozor. Zedník mi říkal, že si doma dával polystyrén na podlahu a pod ním vypěňoval nerovnosti.


Za nějakou dobu se mu pěna sešlapala, zatím co polystyrén to zatížení bez problémů vydržel. Na podlaze to snad nemusíte mít přilepené, někdo. Uplatnění nalezne zejména při lepení fasádního expandovaného EPS polystyrenu a extrudovaného XPS soklového polystyrenu.


Na trhu je velké množství výrobců, v naší nabídce naleznete pouze námi ověřené dodavatelé. K dispozici jsou různé druhy lepících pěn, které jsou rychletuhnoucí, vysoce účinné apod. Pokud se chystáte stavět či rekonstruovat vaše bydlení a. Pokud není povrch z teflonu, či mastného matroše, určitě se udrží polyš.


Tytan 75 a další podobné. Lepicí pěny SOUDAL kombinují vlastnosti lepidla a vyplňovací pěny, nejčastěji jsou využívané pro lepení tepelných izolací, střešních krytin, obkladových desek, tvárnic i jiných stavebních materiálů. Dokáže zrychlit lepení až na trojnásobek a nejenže lepení je rychlejší, ale i jednodušší a čistější práce. Není třeba voda, pracné míchání lepící hmoty na bázi cementové malty a není třeba tak dlouhé technologické přestávky na vytvrdnutí lepidla. Lepení veškerých typů polystyrenu na savé podklady, materiálů ze syntetické pěny, stropních polystyrenových desek, lišt z polystyrenu , izolační pěny na stěny nebo podlahu.


Při nízkých teplotách se nedoporučuje pěnu nebo podklad nahřívat a aplikovat ji na podklady pokryté jinovatkou či sněhem. Jedním ze způsobů, jak nalepit tepelněizolační desky na podklad z asfaltových pásů při zateplování střechy, je použít PUR lepidlo. Zdarec, kutilové,mohu poprosit maníky kteří si sami zateplovali svépomocí domek pur pěnou jaké jsou jejich zkušenosti?


Na jaře začínám a váhám zda zvolit. Můžete lepit pěnu na kov a obvyklé montážní pěnu , a to nejen lepicí pěnu. Před lepením, kov je očistí od rzi, prachu a nečistot, odmaštěný. Jedním z nejdůležitějších bodů je správná aplikace lepidla do pěny, je nanesení lepidla nebo vsploshnuyu rovnoměrnou vrstvu nebo tenký pás po obvodu a ve středu pěnové fólie. Lepidlo na soklový polystyren je vhodné pro lepení extrudovaného polystyrenu nebo perimetru pro zateplení soklu.


Stěrkové lepidla na soklový polystyren se vyznačují. Lepidlo na šedý polystyren má vyšší přídržnost a pružnost než lepidlo na klasický bílý EPS 70F. Při zateplení fasády šedým polystyrenem s obsahem grafitu nedoporučujeme jeho lepení pěnou.


My jsme pěnou začli lepit i ztracené bednění a jak to panečku odsejpá. Trochu odrbat a omést, nevlhčit, nepenetrovat. Ohledně výběru pěny bych si hlavu také nedělal. Ještě jsem nezazil že by montéři osazující okna, dveře, či obložkové zárubně na pórobeton přemýšleli o tom. Mno zdar, mno zrovna minulej týden jsme dodělali barák z plechu a lepily na pěnu ! Lepidlo na polystyren PU 750mlNízkoexpanzní polyuretanová pěna, speciálně vyvinutá pro lepení lehkých izolačních materiálů a dekorativních prvků z polystyrenu.


Vysoce efektivní lepení a montáž izolačn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky