pátek 10. ledna 2020

Barva na sanační omítku

TOP je určená k okamžitému použití na zdivo, vápenné, vápenocementové, disperzní a sanační omítky, sádrokarton, beton, dřevov. Dobrý den, jaký malířský nátěr můžu použít na vnitřní sanační omítku? Můžu Vámi vytypovaný maliřský nátěr tonovat do všech odstínů, zachová si i po natonování svoji uváděnou paropropustnost? Jaký penetrační nátěr použít pod tento maliřský nátěr, neomezí penetrace výslednou paropropustnost malířského nátěru? Musíme při tom rozlišovat, zda je barva nanášena přímo na sanační omítku nebo na další omítkovou vrstvu kryjící její povrch, například na jemný štuk.


Pokud se natírá přímo sanační omítka, je velmi důležité, aby barva měla dobrou adhezi k jejímu hydrofobnímu povrchu. Na sanační omítky jsou vhodné malířské barvy s vysokou paropropustností jako jsou z našeho sortimentu např. Remal sněhobílý, Remal profi, Remal. Na sanační omítku a štuk NEpenetrovat, za zmínku o primalexu bych dal pár facek, protože je NUTNÉ použít sanační barvu, jinak zeď uzavřete a veškeré.


Výrobek má zrnitost do mm a nanáší se ve vrstvě – mm na podkladní jádrovou či soklovou sanační omítku. Povrch se upraví zafilcováním plstěným hladítkem. Vyznačuje se vysokou paropropustností – je vhodná i na sanační systémy. Má vysokou bělost, vysokou kryvost, snadno se nanáší a je otěruvzdorná. Na sanační omítku Vám mohu doporučit tři naše materiály, dva v bílém provedení a jeden barevný, které splňují požadavek směrnice WTA CZ č. Místo jsem nejdříve ošprycnul naředěnou sanační maltou, po mírném zavadnutí jsem nanesl sanační maltu.


Nyní zasychá, dělal jsem to dneska dopoledne. Po zavadnutí jsem ji mírně zatočil, hranice s původní omítkou jsem urovnával mokrou malíř. Je večer a oOmítka je stále ještě na zdi, tak asi bude držet. Na kvalitní nátery sten a stropu.


Sanační směsi, mají na rozdíl od běžných směsí po aplikaci v sobě malé trhlinky, kterými se ze zdi odvádí přebytečná vlhkost. Taková omítka pak nesmí být natřena akrylátovými či latexovými barvami nebo pokryta tapetami. K výmalbě je pak vhodný nátěr na sanační omítky, který. Máte také dotaz na náš tým profesionálů?


Omítku lze připravovat i strojním způsobem, při čemž se musí dbát na vytvoření dostatečného množství obsahu vzduchových pórů v omítce. Aplikace sanačních omítek Odstranění omítky. A - SAN je jemný štuk s nízkým difúzním odporem. Je určen jako možná varianta povrchové úpravy stěn sanovaných omítkou A-SAN 2. Jak nanést na stěny sanační omítku ? Informace o úpravách vnitřních i vnějších povrchů stěn a zdí - Rady a tipy pro Vaše bydlení, stavbu a rekonstrukci.


INTERIÉROVÁ DISPERZNÍ VYSOCE BÍLÁ BARVA - doporučujeme pro obývací a komerční prostory, dětské pokoje, chodby, kanceláře, prodejní prostory. V případě, že aplikujeme omítku na staré vlhké zdivo (vlhké z důvodu vzlínající zemské vlhkosti), je třeba použít sanační omítku. Běžné (vápenocementové) omítky do sebe přejímají vlhkost ze zdi, a to nejen vodu, ale také v ní rozpuštěné minerální soli. Ty se dostanou do záměsové vody nové omítky a způsobí její nezatvrdnutí nebo poté výkvěty. Sanační omítka HFR-TSE s vysokým obsahem speciálních otevřených mikropórů slouží i na konečné vyrovnání.


Nanáší se prostřednictvím plastového nebo dřevěného hladítka. Běžná sanační omítka musí „vypraskat“ před finální povrchovou úpravou i několik týdnů – na sanační omítku ThermoSAN můžete aplikovat finální povrch (barvu) již po hodinách. Sanační jádrová omítka (v sanačním souvrství se umísťuje na podkladní omítku , případně na sanační prohoz, prodyšná, vysoce porézní, vodoodpudivá, difúzně otevřená, dodatečné tepelně izolační vlastnosti). Na celý povrch zdiva aplikujeme ručně nebo strojem přednástřik a na něj po zaschnutí podle návodu na obalu jádrovou sanační omítku. Doporučovaná tloušťka jádrové omítky je alespoň mm.


Ve všeobecnosti lze říct, že čím tlustší je vrstva jádrové omítky, tím lepší je životnost systému. WTA ideální podklad pro vrchní omítku , vhodnou pro sanační systém, např. Na nátěry akrylátové jsou vhodné jiné typy barev než na vápenný podklad nebo sanační omítku. Jestliže máte dům dostatečně izolovaný proti vzlínající vlhkosti, je doporučováno použití akrylátových fasádních barev.


Na závěr je třeba znovu připomenout, že sanační omítkový systém je součástí komplexního řešení odvodu vody ze stavby a je třeba jej použít v kombinaci s dalšími technickými úpravami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky