čtvrtek 14. května 2020

Impregnace dřeva proti vlhkosti

Dřevokazný hmyz napadá dřevo o vlhkosti vyšší než , dřevokazné houby mají pro napadení dřeva hranici vlhkosti vyšší – přibližně. V tomto článku vám poradíme sedm jednoduchých tipů pro konstrukční ochranu dřeva a ono vám na oplátku bude sloužit věčně a většinou i bez impregnace. Hlavním úkolem impregnace je chránit dřevo před dřevokaznými houbami, zamodráním a dřevokazným hmyzem. Vyberte si vhodnou impregnaci na drevocolor.


Transparentní impregnace nenarušuje strukturu dřeva , pouze se změní svoji barvu na požadovanou.

Lak lze ředit vodou, ale jeho procentní podíl by neměl překročit. Osmo vosková impregnace je bezbarvá ochrana dřeva do vnějších prostor, preventivně účinná proti zvířecím a rostlinným škůdcům způsobujícím hnilobu, modrání dřeva a proti napadení hmyzem, proniká ehce a hluboko do dřeva ,odpuzuje silně vodu. Bobtnání a sesýchání bude omezeno.


Impregnace dřeva proti škůdcům? V příznivých podmínkách nám dřevo může sloužit dlouhou dobu, musíme ho však chránit před rozvojem podmínek vhodných pro napadení škůdci. Zároveň lazura zvyšuje odolnost dřeva proti vodě a povětrnostním vlivům včetně UV záření. Vyrábí se i lazury kombinované s fungicidy, které dřevo navíc ochrání před obávanými dřevokaznými houbami, plísněmi i hmyzem.


Smyslem impregnace dřeva je zajistit jeho chemickou ochranu před škůdci, houbami, plísní nebo hnilobou.

K povrchové úpravě, ochraně proti pronikání vody a dosažení barvy či odstínu dřeva se pak nejčastěji používají vodou ředitelné či syntetické lazury. Nepodceňujte při stavbách nebo rekonstrukcích dřevěných objektů nebo prvků prevenci proti napadení dřeva biotickými škůdci, a to už ve fázi projektu. Týká se to jak dřeva pod střechou, tak dřeva venku, které je navíc vystaveno vyšší vlhkosti díky působení deště. Tradiční odolnost dřeva proti působení hmyzu a hub je založena mnohem více a spolehlivěji na materiálech, tedy druzích dřeva , než spoléhání na trvale suchý skelet. V našich podmínkách je asi nejodolnější Akát a borovice, na severoamerickém kontinentu to bude zde realativně rozšířený tis a severoamerické variety borovic.


Ta impregnace spodních trámů je proti případné vlhkosti – já jsem se nepřesně vyjádřil. Má však své přirozené nepřátele, jako jsou houby, hmyz, UV záření, vlhkost. Zajistí spolehlivou ochranu proti plísním, dřevokazným houbám, dřevokaznému hmyzu včetně dřevomorky domácí.


Tak již bude dřevo dostatečně chráněno jak proti vlhkosti , tak proti působení biologických škůdců. Ochrana dřeva Proti vlhkosti. ISOKOR SW je mimořádně účinná ochrana na beton, minerální povrchy a lakované i surové dře. Podle vlhkosti , místa uložení dřeva a výskytu biologických činitelů rozeznáváme tříd ohrožení dřeva. Podle konkrétních tříd je nutné použít určité druhy konstrukční, fyzikální i chemické ochrany.


Její předností je koncentrovaný obsah pevných látek, který zajišťuje nejen hlubokou penetraci do dřeva již při nanesení pouze jediné vrstvy, ale i vynikající odolnost proti povětrnosti. Roztok fluorokarbonové pryskyřice sloužící k ochraně materiálu proti vlhkosti , vodě a prachu. Hlavní funkcí impregnace odolné proti vlhkosti je ochrana stromu před škodlivými účinky srážek.


Tento typ antiseptik se používá k ochraně různých dřevěných konstrukcí - koupelí, plotů, sklepů, domů, altánů.

Vodě odpuzující impregnace mohou být použity jako samostatné produkty nebo s bio primery, které před barvením potahují strom. Bondex-Preserve-II-impregnace-proti-. Má výborné penetrační vlastnosti, proniká do dřeva až do hloubky mm. Nakonec proveďte impregnaci dřeva proti vlhkosti a plísním.


Přirozenou ochranou je umístění dřeva na suchém a vzdušném místě. Napadení plísní předejdete pečlivým ošetřením, již zmíněnou impregnací dřeva. Postřiky, injektáže, nátěry a impregnace.


Včasná a důkladná ochrana dřeva proti škůdcům a vlhkosti pro vás znamená významnou úsporu financí i. Díky ní dřevo odolává v mnohem větší míře veškerým přírodním vlivům, nenasakuje do sebe vlhkost ani žádné kapaliny. Dále však dřevo tzv dýchá. Vysoce účinná impregnace betonu,cihel a dalších stavebních materiálu zašpiněním, popraskáním mrazem a dalšími erozními vlivy.


Přípravek funguje na principu mnohem účinnější a šetrnější nanotechnologie. Není vhodná do exteriéru, protože neodolá vlhkosti. Bílkovinnou složkou pojiva je kostní klíh. Ten se rozehřeje ve vodě s troškou vápna, které je tam proto, aby zamezilo gelovitosti směsi.


Výsledkem je klihová voda, která se poté smíchá s olejem. Tak máme k dispozici pojivo, které podle potřeby mícháme s hlinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky