středa 20. května 2020

Máslo ze šlehačky

Jak udělat domácí máslo ze šlehačky 9. Taťána Kročková Apetit , Recepty Není nad to upéct si v troubě chleba nebo vyrobit domácí máslo z kvalitní smetany. Vyrobit domácí máslo lze za malou chvíli. Není to levnější než koupit bezejmennou kostku v samoobsluze, odměnou je ale voňavá a čerstvá pochoutka. Všechny ostatní výrobky označené jen slovem máslo , případně slovem máslo s jakýmkoli jiným dodatkem, například farmářské máslo , selské máslo , jihočeské máslo , nedělní máslo , horácké máslo , stolní máslo , už podmínku čerstvosti splňovat nemusí a místo data spotřeby mají minimální trvanlivost. Máslo ze smetanového zákysu má lepší trvanlivost a výraznější chuť.


Zároveň má také intenzivnější máslové aroma, některé laktokoky totiž produkují diacetyl - neboli máslové aroma. Výroba domácího másla ze šlehačky proběhl. Po minutce jsme dospěli do fáze, kdy se vytvořila šlehačka.


Každý z nás se už jistě setkal s tím, že potřeboval do nějakého receptu máslo a zrovna ho doma neměl. Pokud máš ale třeba smetanu ke šlehání. Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto, jde to velmi dobře. Nyní už jen zbývá dát si máslo do formičky nebo ho prostě jen zabalit do potravinové fólie a nechat v lednici ztuhnout. Tématické fráze: šlehacka domácí šlehačka ze smetany domácí šlehačka jak vyšlehat šlehačku šlehačka ze smetany jak ušlehat šlehačku šlehaní šlehačky jak udelat slehacku rychlá domácí šlehačka šlehačka ke šlehání šlehačka recept šlehačka recept ze smetany šlehačka domácí jak se děla šlehačka recept na slehacku kávová šlehačka recepty ze slehacky.


Uvařit domácí šunku bez éček. Dokonalou kachnu upeče i. V momentě, kdy budete mít krásné kopečky šlehačky , kterou byste. Hotové máslo uložte na hodinku do lednice, pak ho dejte do potravinářské fólie a vytvarujte do válečku.


Zabalte do alobalu a uložte do lednice. Bylinky kombinujte podle toho, co vám chutná nejvíc. Jaké se k čemu hodí, se dozvíte v našem velkém bylinkovém manuálu. Neměli byste ale šlehat tak dlouho, aby se vám ze šlehačky stalo máslo.


Když to se šleháním přeženete (což se s elektrickým šlehačem stane snadno), začne se vám ze smetany tvořit máslo. Když se to stane, schovejte si máslo na nějaký sladký sendvič a začněte znovu s novým kelímkem smetany. Do šlehačky přidejte kakao a opatrně promíchejte.


Vzniklou smetanovou směs přidejte do první mísy k žlutému těstu a promíchejte, aby se vše spojilo. Přidejte mouku, prášek do pečiva a kousky čokolády (malé množství čokolády si nechte na finální posypání muffinků). Proto až dosáhnete konzistence šlehačky , pokračujte ve šlehání ještě chvíli. Ve chvíli, kdy se oddělí voda a ze šlehačky se začne stávat pevná hmota, přestaňte šlehat. Tedy hrudky jsou máslo a voda je vynikající podmáslí.


Což je další bonus – dostanete přírodní produkt, bez jakýchkoli eček a jiných šmakulád. Polabských mlékárnách v Poděbradech, dívala jsem se na web vyrábí ji stále. Domácí máslo ze smetany recepty, které budete milovat.


Doba vaření je závislá na tučnosti šlehačky , průměru kastrolu ve kterém vaříte atd. Vařím do hustoty řídkého krému, po zchladnutí zhoustne. Jak vyrobit máslo ze šlehačky ? K přípravě klasického másla potřebujete opravdu jen jednu jedinou surovinu – v tomto případě smetanu ke šlehání.


Podle mě se to peněžně nevyplatí, nemluvím o chuti, ale Supermrkety do vánoc zdraží smetany, šlehačky a budete mít po domácím másle. Ač propaguju vaření ze surovin a přípravu všeho možného doma, pro máslo ze šlehačky nejsekdyž použijete kupovanou, máte totéž, co hotové máslo. Abyste ze smetany vyrobili máslo , musíte nejprve „přešlehat šlehačku“. To znamená, že šleháte hustou ušlehanou smetanu dále, dokud se neoddělí tuk a tekutina. Doporučuji úzkou hlubší nádobu na šlehání a zakrýt ji třeba alobalem, abyste si zbytečně nepřidělali práci s následným úklidem, občas to šplouchne.


Z 2ml smetany mám másla přesně do formičky na 1g - toto množství bez problému zvládnu ušlehat šlehacím nástavcem tyčového mixéru, u většího množství smetany už bych měla obavy o jeho život, pro motor je to docela záběr. Ze změklého másla, mouky a smetany vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto na cukroví vyválíme, tvořítky vykrajujeme, poklademe na plech s pečícím papírem a dáme péct. Cukroví ze šlehačky hned po upečení obalíme ve směsi cukru.


Máslo je pro lidský organismus nesmírně přínosné – obsahuje vitamíny A, K, D a selen, pomáhá zvyšovat hladinu dobrého cholesterolu, podporuje správnou. Do nádoby nalijeme kyselou šlehačku a stloukačem pohybujeme nahoru a dolů. Za asi až minut začne máslo tuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky