pátek 25. října 2019

Sádrokartonové profily na strop

Montážní profily se na obou stranách zasunuly do UD profilu a potom pomocí křížové spojky se přicvakly k nosnému profilu. K nastavení CD profilů se používá spojka, která se vsune do obou části CD profilu. Jak pracovat s profily a postavit s nimi pevné a odolné sádrokartonové konstrukce. Sádrokartonové profily jsou nedílnou součástí sádrokartonových systémů všech značek.


Velikou předností sádrokartonových profilů je rychlá montáž, pevnost a nízká hmotnost. Jakmile máte nasunuté montážní profily , položte na ně nosné profily. Vyrábíme ocelové konstrukční profily pro sádrokartonové konstrukce typu: C U UW, CW a UA Konstrukční prvky ( profily ) slouží jako nosná konstrukce sádrokartonových desek.


Podle typu konstrukce a účelu použití se dělí na C CW, U UW. V nabídce najdete všechny běžné druhy – základní desky, protipožární sádrokartonové desky, desky opatřené impregnací či speciální akustické sádrokartonové desky, u kterých byla maximálně posílena jejich přirozená zvukově-izolační vlastnost. Pak po zhodnocení různých možností přejdete pravděpodobně k tomu, namontovat na strop sádrokartonové podhledy. Podívejte se, jak na montáž sádrokartonu na strop , přinášíme vám stručný návod.


Profily na sadrokartón Stenové profily Stropné profily Rigiprofil Nadpájanie profilov Pri tvorbe sadrokartónových konštrukcií majú popri sadrokartónových platniach najdôležitejšiu úlohu profily z pozinkovaného plechu, z ktorých sa zostavuje nosná, montážna alebo vyrovnávacia konštrukcia. Stropní profil CD je vyroben z pozinkovaného plechu o tl. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.


Na stropě vyznačíme polohu závěsných bodů s ohledem na možnost kotvení (např. poloha trámů, nosníků, kleštin, dutin v panelech). Nosnou konstrukci tvoří ocelové pozinkované tenkostěnné profily R-CD a R-UD. Sádrokarton profily - jsou důležitá součást celého sádrokartonového systému. Profily pro sádrokartonový systém jsou základním systémem pro vznik sádrokartonové stavby, jedná se o sádrokartonové rastry pro uchycení sádrokartonových desek. Desky se vždy orientují délkou kolmo na montážní profily.


Tento průběh pak přeneste pomocí zednického pravítka a vodováhy na stěny a strop. Profily na sádrokarton - konstrukční profily pro sádrokartonové příčky a dělící stěny, sádrokartonové stropy, podhledy a podkroví. Na strop pripevníme závesy (kovovými príchytkami) v línii, nasadíme na ne hlavné profily a zrektifikujeme ich do roviny. V osovej vzdialenosti 4až 5mm pripevníme montážne profily.


Vedieme inštalácie elektriny a technických zariadení b. Mějte na paměti, že kopírovat původní strop se příliš nevyplácí. Při měření je naopak potřeba vycházet od podlahy, ideálně od tzv. Hornú vrstvu tvoria nosné RigiProfily R-CD pripevnené na nosný strop prostredníctvom závesov a závesných drôtov s okom. Na čo si treba dať pozor Montážne profily sa môžu nadstaviť na dĺžku pomocou spojovacích kusov na R-CD.


Dále se na kovový rošt šroubují sádrokartonové desky. Následně se vytlení spáry mezi deskami a zastěrkují se šrouby. To probíhá ve třech vrstvách. Nakonec se nový sádrokartonový strop vymaluje, do suchého podhledu se vloží bodová světla.


Chcete-li si strop vytvořit sami, na internetu existuje mnoho návodů, dokonce i videonávodů. Profily a příslušenství Stěnové profily Rigips – RigiProfily K montáži příček a předsazených stěn. Pozinkovaný ocelový plech t. UD profil je část rastru, která se navrtá na obvodové zdi místnosti ve výšce, ve které chceme nový strop mít. Jak jsem již uvedl výše, osobně jsem zvolil standardní výšku m. K připevnění UD profilu používáme vrtačku s příklepem a natloukací hmoždinky. Jednotlivé lišty zkracujeme dle potřeby nůžkami na plech.


Upevňování předmětů na sádrokartonové stropy: Osvětlovací tělesa a jiné předměty se mohou upevňovat pomocí univerzálních hmoždinek různých typů. Je možno konstatovat, že záleží na běžný metr desky GKB není možné překročit na hodnotu vyšší než kN (viz. technické listy sádrokartonové stropy Knauf strana 1 12). Velikost sádrokartonové krabice zpravidla závisí na rozměrech a vlastnostech místnosti Chcete-li zjistit šířku krabice s osvětlením umístěným pod skříní, musíte při otevření a zavření dveří vzít v úvahu vhodnou vzdálenost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky