čtvrtek 20. února 2020

Lepení obkladů na osb desky

I dlažba položená na dřevěném podkladu provedeném z parket, OSB desek, dřevovláknitých a dřevotřískových desek, Cetris desek, případně prken může být funkční a trvanlivá. RAKO SYSTEM s označením SDI. OSB desku je poměrně ošemetná věc a jedna z nejčetnějších příčin, se kterými za námi zákazníci přicházejí poté, co selhalo buď lepidlo (většinou) a nebo spárovací hmota. OSB, (fawohaft, nebo Cemix - na tento druh povrchů) Tyto penetrace umožní lepit stavební materiály, potažmo obklady nejen na dřevěné a kompozitní materiály, ale i na plasty, umakart, sklo. Použít můžete i speciální lepidla na lepení kamenných obkladů.


Například pro lepení obkladu na dřevo bude vhodné lepidlo Mamut, které je na bázi polyuretanu, podklad se již nepenetruje. Správná pokládka Pokládka se v tomto případě může v několika ohledech lišit, proto na ni držte zvýšenou pozornost a veškeré nejasnosti konzultujte s odborníky ze stavební praxe nebo přímo s námi. Lepení kamenného obkladu v případě dřevostaveb je poměrně náročný úkol, a jeho splnění je třeba přizpůsobit návrh stavby již v projekční fázi s ohledem na nosný podkla na který budeme obklad upevňovat. Doplníme jen informaci, že pokud se OSB desky pokládají přímo na kročejovou izolaci, je správným rozhodnutím použít dvě vrstvy OSB desek křížem přes sebe, obě vrstvy došroubovat a zkušenosti hovoří o lepení obou vrstev OSB desek k sobě kvůli zamezení následnému vrzání podlahy při užívání. Tvůrce videa ukončuje svou prezentaci slovy, že podlaha z OSB desek.


Touto maltou můžete lepit na beton, cementové potěry, cementové i vápeno-cementové omítky, v interiéru i na sádrovláknité desky , sádrokarton, anhydrit, sádrové podklady a pórobeton. Lze jí použít i při lepení dlažby na podlahy s podlahovým vytápěním. Na lepení keramických obkladů a obkladů z přírodního kamene na materiály jako je překližka či OSB deska mám 1 osvědčený ELASTORAPID od Mapei.


Ale cena je dost vysoká. Nicméně výsledek je zaručený. Je to cementové lepidlo v kombinaci s latexovou přísadou. Drží to na všem a za jakýchkoliv podmínek.


Pro lepení obkladů , dlažby a mozaiky z mramoru, světlých vápenců a hrubokrystalického kamene a keramiky, mozaiky ze skla i keramiky použijte bílé lepidlo Ceresit CM 15. Lepidlo je lehce zpracovatelné a zabraňuje probarvení mramoru, mozaiky a přírodního kamene. Bilete avion, Hoteluri, Asigur? Oferte pentru rezervari online!


Obklad na OSB desky přilepíte přímo bez penetrací lepidlem k tomu určeným. Speciální disperzní lepidlo, elastické, bez přísady cementu pro špatně savé podklady. Obzvláště vhodné pro lepení polystyrenu na dřevo, dřevěné desky apod.


Pro lepení obkladů, dlažby a mozaiky z mramoru, světlých vápenců a hrubokrystalického kamene a keramiky, mozaiky ze skla i keramiky použijte bílé lepidlo Ceresit CM 15. Kladení obkladů a dlažeb z přírodního kamene, kameniny, keramických obkladů a dlažeb na nekryté balkony a terasy, na deformovatelné podklady nebo jinak specifické podklady usnadňují cementové flexibilní tmely. Ty vytvářejí středně silné maltové lůžko a výrazně snižují riziko výskytu prasklin a zhoršení kvality při kladení keramických obkladů. Někdo nám doporučoval ať osb ještě nalakujem ale to mi příde zbytečně nákladné a podle mne by to stejně takový efekt nemělo. No necháme se překvapit jak to dopadne časem.


Tyto desky máme nejen v univerzálním formátu s rovnými hranami, ale i upravené formě například s pero drážkou po stranách pro podlahové a střešní konstrukce. Vysoce flexibilní, vhodné na podkla který „pracuje“, po vytvrzení elastické, vodě odolné a nehořlavé. Lepení obkladů na umakart, sádrokarton, dřevo, dřevotřískové a cemento-třískové desky, kovové podklady apod.


Lepení dlažeb na podlahy s podlahovým vytápěním, lepení nových obkladů na staré „obklad na obklad“. CHARAKTERISTIKA PRODUKTU silná přilnavost elastické voděodolné nehořlavé PŘÍKLADY POUŽITÍ lepení „obklad na obklad“ lepení. Obě desky se prohýbají ale stykové vlákna horní se natahují a spodní desky stlačují.


Prošroubování nebo pronýtovaní jakýkoliv spojů přeplátovaných včetně mostů musí vyvodit takový specifický tlak mezi spoji aby třením nedošlo k posunu. Dojde-li k posunu je to špatně a počet spojovacích elementů to na střih ani otlačení neustojí. Na tuto podlahu nemusíte teoreticky použít ani OSB desky s pero-drážkou.


Desky k sobě nebudou tak dobře chycené, ale na skladovací prostory je to dostačující.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky