středa 19. února 2020

Asfaltová krytina na střechu

Modifikované asfaltové pásy se dále rozdělují jako tzv. SBS pásy nebo APP pásy (rozdíl ohebnost, tvárnost, flexibilita asfaltu při vyšších a nízkých teplotách). Navíc asfaltová střešní krytina za trvale nejnižší ceny. Asfaltová (bitumenová) šindelová krytina na střechu. Po penetraci je krytina připravená na samotný ochranný nátěr.


Ten se nanáší ve dvou a více vrstvách. Většinou ale stačí vrstvy dvě. Rada na závěr: Přestože co Čech to kutil a asfaltové šindele na střechu můžete snadno nanést sami, je lépe obrátit se na odborníky. Tento typ střechy je velmi variabilní a má tedy všestranné využití. Další info k tomuto tématu naleznete zde.


Na dřevěné bednění z požárního hlediska nelze pásy natavovat přímo, proto se používají pod natavovanou skladbu celoplošně přibité separační pásy. Podkladem může být i trapézový plech , jenž se rovněž penetruje pro pás jako parotěsnou zábranu. Nejsnazší je pokrývat střechu šindeli na jaře nebo začátkem léta, dokud ještě teploty nedosahují 30°C ve stínu. Jakmile stoupnou teploty na 30°C, je potřeba být při pokládce opatrnější a pohybovat se po střeše opatrněji (např. mít vhodné pracovní boty nebo si omotat boty a chodidla molitanem), aby nezůstávaly v šindeli obtisklé šlápoty.


Lepenka na střechu asfaltová charFIX ELAST COOLna samolepicí role m² černá. CharFIX ELAST COOLna je lehce aplikovatelná samolepící asfaltová krytina z modifikovaného asfaltu SBS, která se používá pro střechy zahradních domků, pergol, garážových stání apod. Je určená pro střešní plochy z plného záklopu, jako jsou např. OSB desky nebo palubková prkna s hladkou. Střešní krytina je jednou z nejdůležitějších částí každé nemovitosti.


Plní nejen ochranou funkci ale také izolační a estetickou. Při volbě typu střešní krytiny uplatňujeme několik hledisek jako sklon střešní konstrukce, typ nosné konstrukce střechy, umístění stavby, náročnost na práce při realizaci variabilita a ucelenost krytinového systému, lze-li v. V nabídce je ucelený sortiment zahrnující širokou škálu druhů, tvarů a barev asfaltových desek, šindelů a modifikovaných střešních tašek. V závislosti na materiálu se dělí na vložky nasákavé nebo nenasákavé.


Nasákavá asfaltová lepenka neboli IPA Pásy s nasákavou vložkou jsou sice levnější, ale jejich vlastnosti umožňují pouze provizorní použití. Je stejně lehká jako dřevo, při výměně pokrývky tak nebylo nutné výrazně. IPA na střechu , na základy, na altánek. V nepřeberné nabídce materiálů asfaltových pásů pro hydroizolace je dnes poměrně nesnadné se orientovat tak, aby na první pohled bylo z názvu výrobku patrné, k čemu je určen a jaké má vlastnosti.


Každý výrobce asfaltových pásů ve snaze se za každou cenu odlišit, používá leckdy exotické názvy pro vlastní výrobky. Na trhu je v ponuke vlnitá krytina a krytina v tvare škridle. Výhodou použitia je jej nízka hmotnosť, ľahká a rýchla montáž, zdravotná neškodnosť, nízka cena. Citizen Brown Leather Strap Watch. V případě asfaltových střešních krytin se jedná převážně o asfaltový (bitumenový) šindel.


Nejznámějším je kanadský šindel. Použití asfaltové lepenky na střechu a jejich rozdělení Oblast střešních krytin týkající se lepenek je ve své podstatě rozsáhlejším tématem, než by se na první pohled zdálo. Rozdílný technologický výrobní postup těmto materiálům propůjčuje odlišné vlastnosti, které pak stojí za vhodností použití.


Cena asfaltového šindele je oproti jiným střešním krytinám mnohem příznivější a lze tento způsob volit jak při novostavbě, tak také při rekonstrukci stávajícho domu. Jaká krytina by byla nejlevnější a zároveň vhodná pro malý sklon? Lze použít plechovou krytinu?


Nyní je sklon střechy 6° a je tam asfaltová lepenka. Chatu budeme rekonstruovat, takže sklon by šel případně zvětšit až na nějakých. Na druhej strane prináša plechová strecha riziká v podobe výberu materiálu, odbornosti inštalácie na strešný krov, prieniku hluku a vysokej tepelnej vodivosti. Cena, teda disciplína, v ktorej kedysi plechová strecha víťazila o niekoľko konských dĺžok, už dnes nehrá úlohu. Nátěry střech, barvy na eternitové, plechové, taškové a asfaltové střechy Internetový obchod s barvami a penetracemi pro nátěry eternitových, plechových, taškových a asfaltových střech a podlah.


Pás je určen pro použití v konstrukcích bez zvýšených požadavků na kvalitu a spolehlivost. Vhodný jako separace či provizorní hydroizolace pro přístřešky a dočasné stavby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky