pondělí 17. února 2020

Ošetření zahradního nábytku

Ošetření zahradního nábytku podle materiálu: Ratan se nemoří, pouze se lakuje bezbarvým lakem, který umožňuje zachovat přírodní barvu ratanové kůry (nábytek vzhledově „nezajde“). S měkkým dřevem se u zahradního nábytku setkáme nejčastěji u výrobků z akátu, modřínu, borovice či smrku. Ačkoli někteří výrobci tvrdí, že dřevo. Správné ošetření zahradního nábytku spočívá v odstraňování nečistot stejně jako v ošetřování vhodnými přípravky alespoň 2x ročně. Pro udržení původního zbarvení teakového zahradního nábytku a pro jeho dlouhodobou ochranu je vhodný teakový olej.


Díky snadné a časově nenáročné péči bude váš zahradní nábytek vypadat stále jako nový. Na ošetření a ochranu zahradního nábytku PROWOOD doporučujeme nátěrové hmoty OWATROL. Nátěrové hmoty OWATROL dodají zahradnímu nábytku jeho původní. Nářadí Údržba a ošetření. Druhým rozdílem je hustota a tvrdost dřeva použitého k výrobě tohoto zahradního nábytku.


Pokud bychom na tvrdá tropická dřeva (mahagon, teak, eukalyptus, jatoba a další) použili běžné lazurovací barv. Jarní očista a ošetření dřevěného zahradního nábytku Rubrika: Dílna , Pracovní postupy a opravy , Zahrada , Zahradní nábytek a dekorace Pokud je nábytek během zimy dobře chráněn před povětrnostními vlivy, ušetříme si spoustu práce a prodlužujeme jeho životnost. Tato stránka v rámci poskytování služeb využívá cookies. Nastavení používání a dostupnosti cookies můžete upravit v nastavení Vašeho prohlížeče.


V JYSKu jsme hrdí na to, že je většina našeho zahradního nábytku vyrobena ze dřeva s certifikátem FSC. Certifikát FSC je oceněním a důkazem toho, že hospodaření v lese splňuje přísné ekonomické, environmentální a sociální požadavky definované principy FSC. Zahradní dřevěný nábytek vyžaduje dostatečnou údržbu, aby odolal nepředvídatelnému počasí. Pomocí důkladného čištění a ošetření olejem ale. Aby vám zahradní nábytek sloužil dlouhá léta a vypadal stále jako nový, je potřeba věnovat mu občas trochu péče.


Hydrofobní impregnace na ošetření zahradního nábytku : WAProtect - hydrofobní nano impregnace na alkoholovém základě - životnost hydrofobizace až let - oživuje barevnost povrchu. Balení hydrofobní nano impregnace dřeva WAProtect: 5ml. K ošetření zahradního nábytku z českých dřevin (například z borovice a smrku) se používají různé lazury, barvy a laky.


S nábytkem z tropických dřevin jako jsou teak, mahagon nebo bangkirai je to trochu jinak. Konec léta se nezadržitelně blíží a my musíme pomalu přemýšlet kam a jak uskladníme zahradní nábytek. Vámi provedená povrchová úprava má navíc na materiálu ThermoWoo díky jeho perfektní rozměrové. U tropických dřevin je třeba přistupovat k ochraně zásadně jinak než u tuzemského smrku či borovice. V letošním roce jsem rozšířili nabídku o nové typy nábytku a hlavně lehátka, která mají na zahradě v čase odpočinku své místo.


Tento zahradní nábytek pevností a trvanlivostí převyšuje tuzemské dřeviny, jako jsou dub, akát a jiná listnatá dřeva z tuzemska, ze kterých je tento nábytek vyráběn. Uvedené postupy se týkají ošetření dřeva nelakovaného, přírodního, tzv. Protože nechráněné, přírodní dřevo se lehce mechanicky poškodí. Než začne sezona setí, sázení, pletí a dalších zahradních prací, máme čas podívat se, jak nejlépe zrenovovat zahradní nábytek. Při ošetření zahradního nábytku hraje hlavní roli materiál, ze kterého je vyroben.


Dřevěný nábytek Perfektním místem pro úschovu nábytku ze dřeva je suchá a větratelná místnost. Sestavy zahradního nábytku se zpravidla skládají ze čtyř až šesti stohovatelnách křesel a stolu z trvanlivého dřeva pokrytého tvrzeným sklem. Pro ošetření nábytku PROWOOD doporučujeme nátěrové hmoty OWATROL – AQUADECKS. Takto upravené dřevo získá nové fyzikální a mechanické vlastnosti. Je to zejména delší trvanlivost (minimální životnost materiálu je let), odolnost proti hnilobě, vyšší pevnost a rozměrová.


HECHT NARROW SET - set zahradního nábytku. Luxusní kombinovaný set šesti křesel a jednoho stolu z tvrdého dřeva Akácie. Vhodné pro zahradní kryté plochy a interiéry. Ošetření nábytku z masivu Povrch nábytku musí být ošetřen olejem nejlépe z čisticí sady dodávané výrobcem. Olej je nutné nanést v dostatečné vrstvě, ponechat chvíli vsakovat, přebytek pak vytřít suchým hadříkem.


Tato dřevina našla své uplatnění především v exteriéru na výrobu zahradního nábytku , oken a dveří pro svoji vynikající trvanlivost a dobrou opracovatelnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky