středa 10. října 2018

Zateplení soklu xps

Neprovedené zateplení soklové části může způsobovat tepelné mosty, kondenzaci vlhkosti a může znehodnotit plnou funkčnost zateplené fasády. Stávající zateplení soklu můžete buďto nahradit novým EPS, či XPS určeným pro sokly. A v případě, že již XPS na soklu máte, ale není určen pro soklové obložení, můžete (také zcela správně) zdrsnit vrchní vrstvu tak, aby se zvýšila její přilnavost k budoucímu lepidlu a tím i obkladu. XPS patří mezi standardní řešení detailu každé stavby. Je přitom zcela jedno, zda se jedná o novostavbu či rekonstrukci, jednovrstvou, či vrstvenou zateplenou stěnu.


Postupně jsem začal dělat zateplení soklu XPS 10cm, abych mohl obalit celý obvod domu do difúzně otevřené fólie Tyvek. Zatím mám hotovou východni. Loni na podzim jsme zateplili sokl základové desky u novostavby pomocí XPS tl. Sokl obvodové stěny je místo, kde na sebe navazuje zateplení nadzemní stěny a zateplení suterénu, případně návaznost na základ.


Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. Pokud se nerozhodneme pro obklady, je ideálním řešením povrchu soklu mozaiková omítka z barevných kamínků (např.


Baumit MosaikTop), před jejím nanesením musíme samozřejmě použít stěrkové lepidlo a penetraci. Zateplení soklu je samozřejmě důležité u všech staveb, tj. Find the Right Accessories for Your PC Now!


Doporučené izolační materiály. Free Delivery on Eligible Orders! Vhodným materiálem pro zateplení soklu jsou desky z extrudovaného polystyrénu XPS nebo Perimetru. Evy a Viktora se točí kolem chyb při zateplení soklu , jakými jsou třeba použití polystyrenu s hladkým povrchem, neočištěný podklad nebo proseknu. Dorazil i stavbyvedoucí a prej zase.


XPS Austro VAFL TOP P GK tl. Tepelněizolační deska z extrudovaného polystyrenu se strukturovaným povrchem. Pro kompletní zateplení soklu je důležité kromě lepidla na soklový polystyren dále vybrat izolaci na zateplení soklu , kotvící hmoždinky, penetra… Řadit dle ceny.


Mezi soklový polystyren řadíme tepelně izolační desky perimetr a XPS s vyšší pevností v tlaku a velmi nízkou nasákavostí. Polystyrenové soklové desky. Pro zateplení soklu splňují náročné požadavky pouze polystyrenové izolanty XPS (extrudovaný polystyren), nebo EPS desky Perimetr. Je spíše důležité, aby zateplení mělu účinek, pak je jedno, jestli je to EPS polystyren a nebo XPS polystyren ( XPS má lepší tepelný odpor) proto může být v menší tloušťce, ekvivalent je cca 2cm ve prospěch XPS polystyrenu, také je na soklu ohledně své odolnosti vůči fyzickým namáháním, vodě a zemině. Pokud byste zateploval objekt 10cm polystyrenem EPS F. Polymerací styrenu vzniká polystyren, hojně využívaný jako cenově dostupná a účinná tepelná izolace pro zateplení domů, fasá do podlahy, soklu , nebo nad střešní krokve.


Překonaný detail zateplení soklu s použitím hliníkové soklové lišty. V kombinaci s nezatepleným kamenným soklem prakticky jistý problém s vysokými tepelnými ztrátami a vysokou kondenzací v konstrukci popř. Co je to soklovy XPS polystyrén ? XPS - extrudovaný polystyrén se vyrábí pomocí vzniku vytlačováním taveniny. Požadavky na izolaci soklu.


Jaká tedy musí být izolace soklu ? Nároky na izolační materiál se poněkud liší od izolantů používaných na jiné části domu. Využijte nejvhodnější tepelnou izolaci. Vedle polystyrenu a minerální vlny existuje například celulózová drť, dřevovláknité desky, len, konopí, rákosové rohože apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky