čtvrtek 5. března 2020

Odhlučnění zdi

Jak řešíme odhlučnění stěny. Naše akustické stěny mají slušný parametr neprůzvučnosti již od 40mm, při stejné skladbě s větším odsazením a. Pouze se na zdi připevní dva trámy, jeden nahoru a jeden dolů. Mezi ně připevníte profily pro ukotvení sádrokartonu, přibližně každých cm. Do meziprostoru nastrkejte vatu.


Přišroubujte zbylé sádrokartony hmoždinkami a máte hotovo. Poradíme Vám jak na odhlučnění stěny v praxi. Přečtěte si náš podrobný návod včetně fotek a reference spokojeného zákazníka.


CD a UD profily koupíte kdekoli v OBI, Hornbach, Bauhaus a pod. Jde o odhlučnění zvuku přicházejícího od souseda k nám. Odhlučnění stěny je dlouhodobý problém mnoha lidí.


Vyrábí se z malých segmentů polyuretanové pěny slisovaných dohromady. Díky tomu jsou nejen výborným zvukovým, ale také tepelným izolantem. Pokud ale nepatříte mezi ty, kteří by chtěli mít po zdech koberce, můžete zkusit jednoduchou metodu, a to dát ke zdi , za níž hluční sousedé bydlí.


Odhlučníme Vám byt na klíč, rychle, účinně a ekologicky s 10-ti letou zárukou. Možná budu poptávat odhlučnění více stěn, podle toho, jak to bude fungovat v konkrétním případě. V této souvislosti mě zajímá, zda se snižuje cena s velikostí zakázky, případně, jestli mi můžete dát cenu za m2. Poptávka je nyní velmi aktuální, prosím uveďte termín možné realizace. Problém s místem při použití předstěn.


Panelové byty jsou velice specifické tím, že se zde počítá doslova každý centimetr místa. Aplikace desek na zdi je otázka jednoho víkendu a několika pomocných rukou. Naše firma dodává do těchto konstrukcí speciální antivibrační pěnovou podložku 10mm tlustou, která zamezuje přenosu vibrací do akustické konstrukce a obráceně z akustické konstrukce do konstrukce panelu. V současné době můžeme vybírat z několika variant odhlučnění zdí a místností. Fyzikální zákon nám říká, že zvuk se hůře nese přes hustý materiál.


Proto je nejprve nutné zjistit, z čeho jsou naše zdi postaveny. Vůbec nejhorší variantou je panel, který jako monolitická substance téměř bez spár vede zvuk úplně báječně. Slyšet ovšem v paneláku, jak se.


Dobrý den, chtě bych se zeptat na nápad odhlučnění příčné zdi v domě (z pórobetonových tvárnic šíře cm), přes níž je slyšet hlasitý hovor. Fotky z pokračování prací na podlaze. Původní stav 2) Zadání zakázky zedníkovi na odhlučnění podlahy vatou Rockwool Steprock s betonovou deskou, odhlučněn. Dělící stěna rodinného dvojdomu by měla být řešena s ohledem na akustické požadavky.


Z hlediska tepelných požadavků se patrně jedná o místnostmi se. Kompaktní materiály, které kromě podlahy tvoří taky zdi a strop, totiž vedou zvuk ještě lépe než samotný vzduch. Tím, že byste provedli izolaci podlahy , by se zvuk začal šířit právě neizolovanými částmi bytu, takže byste se ho moc nezbavili.


Pokud řešíte hluk, který se šíří přes vaši stěnu, je pro vás důležitá kombinace účinnosti zvukové izolace a její celkové tloušťky. Ahoj, máme v domě problém s hlučností z bytu sousedů, která je pramenící zjevně z blbé zdi , nikoli z jejich hlučnosti - je slyšet i např. Protihlukový materiál používaný pro odhlučnění stěn a stropu z recyklované polyuretanové pěny. Všechny materiály jsou nehořlavé, netlející, zdravotně nezávadné.


Nabízíme odhlučnění podlah, příček, obvodových zdí a stropů, ale i stoupaček a odpadních trubek. Naší specialitou jsou designové prvky s absorpčním účinkem, které zabraňují odrazu zvuku a zvyšují tak akustickou pohodu nejen bytů, ale i dalších míst jako jsou nahrávací a zvuková studia, kina, divadla, bazény, restaurace atd. V roli zájemce o odhlučnění zdi jsme si tedy coby neznalí trhu zadali poptávku na internetu.


Přejeme si odhlučnit stěnu v bytě o výměře m 2. Rádi doma posloucháte hudbu nahlas, ale neradi byste rušili ostatní sousedy? Konstrukce na odhlučnění jsou velmi citlivé na pečlivost a kvalitu montáže. Podmínkou účinnosti je odborná montáž a dodržení norem a montážních pravidel výrobců materiálů. Proto jsme řádně proškoleni a veškeré atypické konstrukce průběžně konzultujeme s akustikem. Prosím potřebuji poradit.


Od sousedů budeme realizovat odhlučnění zdi. Přemýšlíme nad konstrukcí s Al profilů, s podložkou. Kmitající panel (česky bych radši řekl kmitací panel , ale nikde jsem to takhle neviděl) je panel podobné konstrukce, jen místo krycí tkaniny a sítě či pletiva je z jedné jeho strany děrovaný sololit až mm, z druhé strany je zeď, neb se věší přímo na ni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky