středa 17. října 2018

Nadstřešní část komínu

Nadstřešní část komínu ozdobné Tvarovky Final. Ke komínovému systému lze objednat tvarovky Final v různých barvách. Tyto tvarovky nahrazují základní šedé komínové tvárnice, které se odpočítávají od celkové výšky komínu. Maximální výška nadstřešní části je m. Je tvořena prstenci z barevného betonu, výška prstence je cm.


Barvy jsou: oranžová, červená, hnědá.

Doporučená výška použití je do m. Při větších výškách doporučujeme konzultaci s technickým oddělením Schiedel. Statické zajištění komínu Schiedel ABSOLUT. Ke komínům je možno volitelně dokoupit ( za příplatek ) prstence pro nadstřešní část komínu v imitaci různobarevných cihel.


Obezdívka komínu Schiedel UNI PLUS. Komínové hlavy jsou viditelné části komínu. Z komínu lze v exteriéru vidět pouze nadstřešní část – komínovou hlavu.


Požadavky na ni jsou nejen. Celá nadstřešní část má vliv na funkčnost a efektivitu celé komínové sestavy.

Při výběru také musíme dbát na životnost těchto dílů, jelikož rozpadající se komínová nadstřešní část je noční můrou každého majitele domu. Přestavba nadstřešní části komínu Přestavba na místě. Zvenku ji ohrožují povětrnostní vlivy a zevnitř na ni působí spaliny a jiné.


Při rekonstrukci komínu lze nadstřešní část jednoduše nahradit naší kompletní izolovanou nástavbou. Starý komín se ubourá až ke zdravé části. Nejvíce namáhanou částí komínu je jeho nadstřešní část. Působením povětrnostních vlivů a extrémních výkyvů teplot může docházet k zvětrávání a drolení zdiva nebo ke korozi oplechování. Rozrušené zdivo ohrožuje nejen bezpečnost střechy a provozu pod ní, může být ale i bezprostřední příčinou požáru.


Voda, slunce, mráz, spaliny extrémně namáhají nadstřešní části komínů, které v těchto místech, často již po několika letech, vykazují “projevy únavy”. Zdivo komína by sice mělo odolávat všem povětrnostním podmínkám, ale problém je v tom, že ne všechny používané materiály tuto vlastnost mají. Do této kategorie spadají například komínové stříšky, průchodky nebo návleky. Kromě estetické funkce nadstřešní část plní i funkci ochranou a stabilizační. Po zaslání dokumentace či zaměření komínu Vám zpracujeme cenovou nabídku do pracovních dní.


Ceník Cena montáže se odvíjí od metráže, komínového systému (šamotový jednokomín, dvojkomín, nezerový komín), stavebního materiálu, prostupů, dopravy atd. Důležité, a někdy i kritické místo představuje nadstřešní část komína. Její správná výška je důležitá pro zajištění odvodu spalin a jejich. Je vystavena povětrnostním vlivům a extrémním rozdílům teplot.


Z tohoto důvodu si žádá jako první o opravu.

Ze stejného důvodu je nutné klást důraz na kvalitu použitých materiálů (v rámci moderních trendů) i na kvalitu a prověřené postupy prací. N adstřešní část komínu , komínová hlavice či komínová hlava je ta část komína, která slouží k ukončení komínového tělesa případně k jeho zakrytí. Opravy nadstřešní části komínu.


Vzhledem k tomu, že je jako jediná z komína vidět, je zde velmi důležitý design, který dotváří celkový vzhled střechy domu. Její vnitřní část čelí vlivu spalin a změn teplot v ústí komína a zvenku je zase vystavena povětrnostním vlivům,změnám počasí - slunce, děšť a sníh. Na nadstřešní část komínu působí v plné síle povětrnostní vlivy.


V důsledku těchto vlivů dochází k poškození komínů – opadání omítky, vymývání spár, zvětrávání a praskání cihel popřípadě komínové hlavy. Záruku na tyto komíny Vám poskytujeme v délce let a vztahuje se na vyhoření komínu, odolnost vůči kondenzátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky