pátek 12. října 2018

Patky na trámy

Kotevní patky a prvky, pro různé typy základů. Pro dřevostavby, kotvení do litého betonu i na hotové základové desky, pro pozednice a další stavební či tesařské projekty. Ich pomocou je možné pripevňovať stĺpy k drevenému a betónovému.


Rozdělujeme je tedy na patky do hlíny, do betonu a patky, které se přišroubují na pevný povrch. Máte tak možnost vybrat si druh, který se pro vaši stavbu nejlépe hodí. Patky s deskou jsou vhodné k připevnění k již hotovým betonovým podkladům. Použijeme k tomu čtyři ocelové svorníkové kotvy o průměru milimetrů. Do vytvrdnutého betonu můžeme zakotvit i patku s trnem, ale je pro něj potřeba vyvrtat odpovídající otvor a vyplnit ho chemickou maltou, což je poněkud dražší řešení.


Montáž patky do betonového pilíře pomocí hmoždinek a vrutů, nebo závitovými tyčemi upevněnými v pilíři chemickou maltou. Trámek se k patce přišroubuje pomocí vrutů do dřeva se šestihrannou hlavou nebo vrutů určených přímo do tesařských kování. Použití pro výstavbu pergol, přístřešků, plotů a zahradních staveb.


Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Různé vnitřní rozměry pro nejběžnější dřevěné hranoly. Na betonové patky jsme položil dřevěné podložky ze dřeva masaranduba, poté částečně proschlé modřínové trámy ve třech vrstvách, rozměr 160x80mm dohromady tedy 160x240mm a sešrouboval jsem je dohromady po půl metrech turbo šroubama 5x212mm. Kotvící patky , základy. Nově není podložka na upínacím oku přivařena, ale je pouze přiložena společně s šestihranným vrutem.


Zatloukací patky , s kotvícím hrotem, tvar patky (objímky pro kotvení dřevěného hranolu) je čtvercový. Pracovní návod Jak kotvit pergolu na kotevní hrot. V případě, že jsme nepoužili patky , můžeme základní konstrukci terasy položit přímo na geotextilii, na štěrkové nebo pískové podloží. Nikdy však rošt nepokládáme na nezpevněný povrch, například pouze na trávník. Na podlahu pergoly můžeme použít také dřevo, ale mnohem výhodnější (z pohledu životnosti) je kámen, beton nebo keramická dlažba.


Alternativně lze použít wpc prkna. Základy dřevěných sloupků většinou tvoří beton a pozinkované kotvy ( ocelové patky ). Patka sloupku kotevní s ploškou, tl. Pokud se rozhodnete pergolu postavit na betonové terase, použijte kotevní pouzdro do betonu nebo vhodný. Lipová prkna pro řezbáře, řezbářská lípa,. Nabízím prken z lípy k řezbařině, vyschlá, délka okolo metru, hoblovaná, připravená na řezbu.


Tyto tesařské kotevní patky lze rozdělit do tří kategorií - patky do betonu s roxorem (využijete je zejména tehdy, když začínáte stavbu úplně od nuly, není hotová žádná základová deska), patky nastavitelné (hodí se na již hotové základové desky, díky šroubovici je lze snadněji donastavit na potřebnou výšku) a poslední dílčí kategorií jsou tzv. Archiv vhodné pro materiály, dřevěné čtvercové trámy. Ale když se k tomu připočítá beton, patky , štěrk, barva, desky, krytina na střechu atd. Celkem nás tedy pergola, resp. Prodáváme trámy různých rozměrů.


Vyberte si z různých typickým rozměrů. Atypické rozměry rádi vyrobíme na zakázku. Některé prvky tesařského kování lze napojit na konstrukční díly montážního systému SaMontec, uvedeného v kapitole Konstrukce TZB. Nabízený sortiment tesařského kování nachází uplatnění při stavbě střešních konstrukcí, krytých garážových stání, přístřešků, zahradních pergol, zahradních domků, teras. Trámy se spojovaly tesařskými spoji na sedla.


Následně jsme krovy zabednili deskami, které jsme pokryli pískovanou lepenkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky