pondělí 18. února 2019

Odlehčená sádra

Lehkou sádru tvoří tkanina a pryskyřice, jež reaguje s vodou a tkaninu vytvrdí. Navíc jí lze nechat vytvořit v mnoha veselých barevných provedeních , což ocení především dětšt í pacienti. Uploa share, search and download for free.


Zlomená ruka nebo noha je nejenom v létě nepříjemnou komplikací. Credit allows you to download with unlimited speed. Kromě klasické sádry existuje tzv. Odlehčená plastová sádra nabízí mnoho výhod. Zmírňují riziko otoků rány, jsou velmi šetrné k měkkým tkáním a umožňují snadné prokrvení fixované oblasti.


Plastové sádry jsou lehké a pružné. Taková odlehčená sádra pak stojí i 6korun,“ sdělila Právu Štěpánka Čechová, mluvčí ministerstva zdravotnictví. Naše zařízení preferuje odlehčené fixace. To vše znamená jedno: rychlejší hojení a návrat k běžnému způsobu života,“ vypočítává výhody lékař. Vraťme se však na začátek našeho příběhu.


Výsledkem je stabilnější a pevnější fixace než u klasické sádry. Ne vždy je odlehčená sádra pro pacienta výhodná. Podle Karla Harvánka, primáře z Oddělení dětské chirurgie a traumatologie Nemocnice Na Bulovce, se odlehčená sádra nehodí, pokud hrozí, že zlomenina oteče.


Kliknutím zvětšíte Dětská kůže se při namočení lehké sádry může zapařit. Hlavně pro děti je dobrou zprávou, že se dělá v různých barvách. Pro pacienta představuje lehká sádra jednoznačný přínos. Lehká sádra je moderní způsob fixace zlomenin, poranění a lézí měkkých tkání,. Klasická sádra vždy přesahuje rozsah poranění, kdežto lehká plastová sádra , například Soft Cast, se může použít na místo zranění.


Třeba v oblasti kotníku. Tady by klasika dosahovala zhruba pod koleno, plastová sádra přitom končí zhruba v úrovni ponožky, její okraje se nezařezávají do tkáně, netlačí na achilovku a nepoškozují šlachy. Omlouvám se, že zas obtěžuju s tímhle tématesádra ;) Ale jak tak projíždím net, zjistila jsem, že existuje něco jinýho, než ta tipická těžká. Ale ani s lehkou sádrou není možné vždy plavat - záleží na tom, jaký druh lehké sádry lékař použije.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Pokud se namočí, dlouho vysychá a pokožka se může zapařit. Původní tvrdý typ lehké sádry bývá vystlaný vatou.


Například u zraněného kotníku může být lehká sádra aplikovaná jen jako ponožka, zatímco klasická sádra bude sahat až pod koleno. PRAHA (MEDIAFAX) - O odlehčených sádrách se začalo mluvit zejména v souvislosti s placením nadstandardní péče, její výhody kromě lehkosti ale příliš. Pokud lidé zmiňují možnost koupání, mluví často o polotuhé sádře. Podobně v případě zraněného prstu může být odlehčená sádra jen na samotném prstu, zatímco klasická sádra bude na ruce i přes zápěstí až na předloktí, popsal ortoped Josef Liška. Jedinou nevýhodou je, že odlehčenou sádru neplatí pojišťovna a tak si ji pacient musí uhradit sám.


Naopak plastová sádra se dá během léčby různě opravovat a znovu zafixovat. Je pohodlnější,ale má isvé nevýhody–rozhodněse nehodína všechny úrazy aněkterá pracoviště ji vůbec nenabíze. Přesto, že by se odlehčená sádra nejspíše nerozpustila, voda pod ní není příjemná vůbec. Barvičky a dětičky Barva návleku je krásně modrá, protože k vodě by se snad jiná barva ani nehodila. Dále také v yvíjí rovnoměrný tlak na měkké tkáně a zranění je díky tomu méně bolestivé a také mnohem méně oték á. Ano, ale pacient zaplatí plnou cenu.


Zdejší nemocnice i nadále vychází vstříc zájemcům, kteří požadují odlehčenou sádru, za změněnou výši poplatku. Tuhá lehká sádra se podkládá vatou, je lehčí a pevnější než klasická sádra , ale. Editace práv pro nástěnku Napište uživatelské jména, které mají mít právo upravovat tuto nástěnku (vždy jeden uživatel na řádek).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky