středa 27. února 2019

Tloušťka sádrokartonové příčky

Chcete si udělat sádrokartonové interiéry sami? Ve škole suché výstavby vás naučíme základy a ukážeme úskalí, na která si dát pozor. Dovolí-li vám prostorové podmínky, doporučujeme zvolit CW-profil 1mm s celkovou tloušťkou sádrokartonové příčky 1mm. Názorný návod na stavbu sádrokartonové příčky.


Pavel je šikovný, ale příčku nikdy nestavěl. Robert ho to během velmi krátké doby naučí. V nabídce najdete všechny běžné druhy – základní desky, protipožární sádrokartonové desky, desky opatřené impregnací či speciální akustické sádrokartonové desky, u kterých byla maximálně posílena jejich přirozená zvukově-izolační vlastnost. Sádrokartonové desky lze využít na SDK příčky , SDK podhledy, obklady stěn a konstrukce podkroví.


Nejčastěji se tloušťka tepelné izolace volí o – mm menší, než je tloušťka dutiny příčky. Rekonstruujete podkroví a chystáte se stavět sádrokartonové příčky a podhledy? Průzvučnost zvyšuje také umístění elektroinstalačních krabic z obou stran naproti sobě. Pokud chcete příčku, která bude lépe zvukově izolovat, použijte dvě vrstvy sádrokartonu a dražší modré desky se sníženou průzvučností. Tento článek spolu s videem jasně dokazuje, že vytvoření sádrokartonové příčky v interiéru není zase nic tak těžkého jak se zdá, navíc se jedná o rychlý a suchý způsob výstavby bez zbytečně dlouhých technologických přestávek.


Tloušťka je u všech typů cca 80mm. Zárubně se mohly montovat také až na místě jako obložkové. Nejlépe zvukově izoluje profil a tloušťka stěny cm. Příčky se osazovaly před.


Pokud tedy máte dostatek prostoru, obětujete kvůli tichu pouhých cm. Při upevňování sádrokartonové desky na konstrukci pomocí samořezných či samovrtných šroubů se vyvarujte umístění šroubu do místa, kde se dva profily stýkají (obvykle v rozích desky). To kromě problémů s roztažností a praskáním snižuje pevnost celé příčky.


Rozlišujeme desky sádrokartonové a desky sádrovláknité , jejich rozdíl tkví ve způsobu výroby. Rychlá montáž Na podlaze vyměříme polohu příčky a vyznačíme obrysovou čáru. Pokud se při rekonstrukci rozhodnete pro sádrokartonové příčky a předstěny, ušetříte čas a peníze.


Další svislé profily CW rozmístíme v konstrukci sádrokartonové příčky po až 6cm. Tyto profily vkládáme do konstrukce tak, že otevřená strana bude ve směru montáže, protože se tak může snadno začít s montáží sádrokartonových desek na stabilnější straně profilu CW. Kalkulátor na sádrokartonové nebo zděné příčky Vám pomůže s výpočtem potřebného množství materiálu. Sestaví za Vás potřebný výpis zboží pro.


Konstrukci sádrokartonové příčky tvoří nosný rošt z ocelových tenkostěnných pozinkovaných profilů. Můžeme použít i rošt dřevěný. Rošt by měl být vyplněn minerální vatou, jakožto tepelným a zvukovým izolantem.


Některé sádrokartonové desky jsou odolné proti vlhkosti a hodí se do kuchyně a koupelny. Dovolí-li vám to prostorové podmínky, doporučuji zvolit CW-profil 1mm s celkovou tloušťkou příčky 1mm. Návrh konstrukčního systému a obecné řešení pro sádrokartonové kce. Na neprůzvučnost lehké dělící stěny – příčky má. Ta se vždy zkouší v rámci celého systému, v tomto případě sádrokartonové příčky.


Běžná tloušťka základních. Vlivem zatížení konstrukce nutno zmenšit rozteče. Desky s tloušťkami mm a mm jsou určeny k ohýbání.


Montáž sádrokartonové příčky s jednoduchou ocelovou konstrukcí dvakrát opláštěnou deskami – tloušťka 1mm s izolací. Kontrola správného uchycení roštové konstrukce. Instalace sádrokartonových desek na připravený rošt.


Odměření předem stanovené části minerální. Snadno je nainstalujete jako vnitřní příčky , podhledy nebo předstěny. Na šířku mají jen několik centimetrů, takže se vzhled místnosti nijak nezmění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky