úterý 19. února 2019

Kasselský obrubník

This is a file from the media Commons. Information from its description page there is shown below. Commons is a freely licensed media file repository.


Stavební prvek určený pro použití na obrubu u autobusových a trolejbusových zastávek. Použití Kasselského obrubníku usnadní výstup a nástup osobám se. Kasselský obrubník je stavební prvek určený k použití v autobusových a trolejbusových zastávkách. Název má podle německého města Kassel, kde byl vyvinut.


Kasselské obrubníky v naší nabídce jsou bezbariérové zastávkové obrubníky k použití v autobusových, trolejbusových a tramvajových zastávkách. Vyberte si z více než 7prodejních míst po celé České republice a na Slovensku. Prefabrikované obrubníkové dílce jsou tvarovány tak, že zasahují i do okraje vozovky zastávky a tvoří v ní žlábek, který vede kola autobusu co nejblíže k nástupní hraně.


Samotná nástupní hrana je zaoblena tak, aby odvalováním kola nedocházelo k poškozování pneumatik. Tento soubor pochází z media Commons. Níže jsou zobrazeny informace, které obsahuje jeho tamější stránka s popisem souboru. Vyberte si ze široké nabídky zahradních, parkových a silničních obrubníků a odvodňovacích žlabů BEST. O jejich kvalitě svědčí dvacetiletá záruka.


Můžete je využít v našich standardně nabízených rozměrech, nebo na zakázku jako zahradní a parkové obrubníky. Palisádový obrubník vám moderně, efektivně a nesmírně atraktivně oddělí jakoukoliv soukromou či veřejnou plochu. Palisády dokonale poslouží k jednoduchému, a přesto atraktivnímu zakončení vydlážděné plochy.


Na problém s nerovností. Využijte filtr pro výběr kategorií výrobků a dalších parametrů jako rozměry, barvy, použití apod. Obrubník je zpevněný, zpravidla kamenný či betonový pás, který obvykle tvoří hranu mezi dvěma pásy pozemní komunikace, které jsou v rozdílné výšce, nebo odděluje pozemní komunikaci od sousedící plochy (například trávníku).


V našem sortimentu v oblasti prodeje přírodního kamene najdete široký sortiment obrubníků - žulové obrubníky, žulové obruby, žulové krajníky různých. BoPo ve směru do centra. Bezbariérový, takzvaný kasselský obrubník , vyvinuli v Nemecku koncom 80-tých rokov.


Vďaka svojmu tvaru umožňuje zastavenie akéhokoľvek vozidla MHD k tesnej blízkosti hrany zastávky. V kombinácií s nízkopodlažným vozidlom MHD výrazne prispeje k rýchlejšej, bezpečnejšej a hlavne komfortnejšej doprave nie len v mestách, ale už aj v obciach. Betonové obrubníky k silničním komunikacím slouží k oddělení chodníků a dalších ploch od vozovky.


V základní nabídce jsou silniční obrubníky rovné. Môžete ich využiť v štandardne ponúkaných rozmeroch alebo na zakázku ako zahradné a parkové obrubníky. K príspevku je možné pridať najviac súborov vo formátoch JPG, PNG, GIF a PDF (max. MB).


Ku každému súboru je možné pripojiť bližší textový popis. Je speciálně profilován tak, že navádí pneumatiky dopravního prostředku co nejblíže k hraně nástupiště bez rizika jejich poškození. No, nějaký ten pokrok tam vidět je, ovšem né moc veliký, hlavně proto že jsem se musel drbat s baráky na Polní, aby tam ty obrubníky seděly apod.


Pozerám, že vodiči dostali nový povrch parkoviska. Inak celkom pozitívne hodnotím, že väčšina novo rekonštruovaných zastávok v meste tento rok dostava. Tento betonový obrubník nebo spíše komplet obrubníků je určený pro zhotovování autobusových a trolejbusových zastávek městské hromadné dopravy.


Pro tyto obrubníky se používá název „ kasselský “, protože byly vyvinuty a poprvé po. Clovek by cakal, ze ked uz chcu obnovovat parkovacie miesta medzi stromami, tak aspon obrubniky daju nove a nalezato, aby sa tieto zase po par rokoch neznicili najazdovanim aut na chodnik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky