čtvrtek 21. února 2019

Cena pohřbu žehem

Zaplatit totiž musíte květinovou výzdobu, případně řečníka, síň, ve které se bude obřad konat, apod. Průměrná cena pohřbu žehem s obřadem se pohybuje mezi až tisíci. Nejúspornější variantou je žeh bez obřadu, který stojí zhruba deset tisíc. Pokud se chcete nechat pohřbít do země, připravte si až tisíc korun. Poslední rozloučení s Vašimi blízkými respektuje jejich přání.


Pohřební ústav Pegas za vás zařídí různé pohřby a jejich varianty. Cena pohřbu závisí na více faktorech - jako je místo rozloučení, způsob pohřbení, typu rakve, počtu a typu květinových darů, urny, vzpomínkového předmětu apod. Kompletní ceník všech našich služeb naleznete v každé naší kanceláři.


Rámcově se pohřební služby pohybují řádově v desítkách tisíc korun. Cena pohřbu je velice různorodá a odvíjí se od typu pohřbu , velikosti posledního rozloučení a jeho honosnosti, ale také od možností objednatele. Nejčastějším způsobem pohřbu je u nás kremace (dokonce máme evropské prvenství v pohřbívání žehem ) – tvoří asi tři čtvrtiny všech pohřbů v České republice. Každá pohřební služba má k dispozici ceník služeb a ne vždy jej může bez sankcí zveřejnit na internetu. Konečnou cenu pohřbu významně ovlivňuje několik věcí.


Snazší by bylo namodelovat si cenu pohřbu na internetu a vybrat si i podle ní pohřební službu. Její osvětová činnost – spolu s odporem komunistické moci ke všemu církevnímu, včetně pohřbů – měla úspěch: dnes u nás žehem probíhá přes osmdesát procent pohřbů. Nyní cena srovnatelného pohřbu sice odpovídá zhruba platu jednomu, přesto přibývá pohřbů bez obřadu nebo pohřbů sociálních.


Starší lidé si proto raději na své poslední rozloučení s tímto světem peníze dlouho dopředu šetří. Zaznamenal jsem i přípa kdy pozůstalí nechali vypravení (včetně nákladů) pohřbu na obci, ovšem když se syn zesnulé dozvěděl, že bude zpopelněna, pokusil se o sebevraždu, protože to údajně nedovoluje jejich náboženské přesvědčení. Jsme rodinná firma s dlouholetou tradicí a zkušenostmi.


Citlivý přístup a korektní jednání je samozřejmostí. E-Pohřeb - objednávka pohřbu přes internet zajišťuje v Praze a okolí kompletní sjednání pohřební služby, kremace, rakev, květiny. Pohřební služby Praha poskytují služby na vysoké etické a profesionální úrovni.


Cenu pohřbu ovlivňuje především typ vybrané rakve, počet květinových darů, atp. Sdružení pohřebnictví v ČR Pavel Lacina. Cena zahrnuje převoz zesnulého, smuteční oznámení, rakev, pronájem obřadní síně, základní květinovou výzdobu, kremaci a vyřízení úmrtního listu. Pohřeb s obřadem Záleží samozřejmě na typu pohřbu, který zvolíte, ale i na jeho velikosti a honosnosti.


Po smutečním rozloučení následuje pohřeb žehem. Z naší nabídky vybíráme nejčastější typy pohřbů: Smuteční obřad ve smutečních obřadních síních – již za 15. Evropě v počtu pohřbů žehem (zpopelnění). Ale pojďme se zaměřit na to, kolik vše kolem pohřbu stojí a jaké jsou tedy náklady spojené s pochováním neboštíka.


I když maximální cena sociálního pohřbu není stanovena, patří k cenám věcně regulovaným ministerstvem financí, a je tudíž daleko nižší než nejlevnější základní komerční pohřeb. Ten většinou včetně obřadu neklesne pod tisíc korun. Kremace znamená pohřeb žehem , zpopelnění. Způsob pohřbu zemřelého, při němž je tělo spáleno.


Lidské pozůstatky jsou pak zpravidla uloženy v urnách, někdy bývají rozptýleny na rozptylové loučce, ale před tím je možné uchovat část popela v miniurně anebo zatavit popel do památečního skla, nový a moderní způsob zachování památky na zesnulého. Je znám případ pohřbu ohněm na hranici v Londýně v polovině šedesátých let 18. Traduje se, že i Napoleon projevil v zajetí přání, aby jeho tělo bylo pohřbeno žehem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky