pátek 22. února 2019

Plastifikator betonu

Superplastifikačná a stekucovacia prísada do betónov. Umožňuje vyrábať betóny vysokých pevnostných značiek pri relatívne nízkej spotrebe cementu. Je plastifikační přísada do betonových směsí umožňující snazší zpracování betonových směsí, jejich transport a následné ukládání.


Dobrý den, v celém domě mám teplovodní podlahové vytátění. Nedávno mi betonovali podlahu. Byli jsme s betonářema domluveni na plastifikátoru do betonu , a. Znižuje výskyt zmrštovacích trhlín.


Zásadným spôsobom zvyšuje pevnosť betónu a odolnosť betónu voči klimatickým i chemickým vplyvom. PL - prísada do krycieho betonu podlahového vykurovania. Slúži na lepšiu spracovateľnosť betónovej zmesi a na dokonalejšie. Pokud se jeho ztekucující účinek využije ke snížení množství záměsové vody, zásadním způsobem zvýší počáteční i konečné pevnosti, hutnost a hydroizolační vlastnosti betonu. Usnadňuje čerpatelnost betonové směsi, která si uchovává i při tekuté konzistenci soudržnost bez segregace kameniva a odlučování vody, prodlužuje zpracovatelnost.


Pogodan za pripremu vodootpornih betona sa poboljšanim fizičkim karakteristikama. Sertifikovan sa CE oznakom kao. Vhodný na injektážne, príjazdového rampy a garážové státia, pri výrobe zámkovej dlažby, na betóny podlahového kúrenia. Pro výrobu prefabrikovaného betonu a přípravu cementových směsí a cementem pojených hmot. Plastifikator - aditiv za vodonepropusnost.


Vhodný pro piloty, injektáže, příjezdové rampy a garážová stání, pro výrobu zámkové dlažby, pro betony podlahového topení. Přísady do betonu a malt jsou chemické látky, které jsou určeny ke zlepšení vlastností betonové směsi nebo zatvrdlého betonu. Nejvyšší dávka přísad nesmí překročit hmotnosti pojiva, tj. Začiatok a čas tuhnutia.


Vplyv plastifikačných prísad na priebeh tuhnutia a tvrdnutia cementu a betónu závisí v prvom rade od typu plastifikátora. Odval do betonu nepatří, leda tak na podsypy a zásypy. V dodvalu může být kromě štěrku také hlína, jíl a jiné dobroty (prostě blato). A hlína nemá v betonu co dělat. První použití hydraulického betonu , podobného tomu, který se používá v současnosti, tedy s pojivy na bázi hydraulických vápen, přírodního nebo.


Z důvodu rovnoměrnosti rozložení plastifikátoru v maltě nebo betonu je nutné důkladné promísení, cca min. Jednozložkový plastifikačný roztok s urýchľujúcim účinkom tuhnutia betónu a hmôt, ktorých obsahom sú portlandské a zmesové cementy. Používá se pro výrobky z betonu , zámkové dlažby a umělého kamene a dále pro základové pilíře, piloty, injektáže, příjezdové rampy, garáže apod. Zásadním způsobem zvyšuje pevnost betonu a odolnost betonu vůči klimatickým i chemickým vlivům.


PLASTIPROOF je tekući aditiv koji djeluje kao plastifikator i sredstvo za vodonepropusnost. Dilatační pás slouží pro eliminaci tepelné roztažnosti betonu při montáži podlahového topení. Pás obsahuje fólii, kterou překryjeme konec polystyrenu a tím zabráníme zatékání betonu.


Drastično smanjuje potrošnju kreča u krečnim malterima, povećava ugradljivost i poboljšava kvalitet maltera za zidanje i malterisanje. Ovaj proizvod poseduje CE oznaku kao aditiv za građevinski malter. Vlastnosti: špeciálny superplastifikačný - silne voduredukujúci a stekajúci. Nezvyšuje obsah vzduchu ve směsi, neovlivňuje provzdušnění dosažené vhodnou provzdušňovací přísadou použitou pro zvýšení mrazuvzdornosti a odolnosti betonu vůči chemickým rozmrazovacím látkám a klimatickým vlivům. Ukládání betonové směsi vyžaduje svědomitou přípravu.


Do stavebního deníku je nutné zapsat ukončení všech přípravných prací. Na prípravu betónu potrebuješ tri zložky. Najdôležitejšou je cement.


Zvyčajne sa kupuje portlandský troskový 35.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky