úterý 9. října 2018

Tloušťka základové desky

Tloušťka základové desky se pohybuje od 25cm až po cca 40cm u rodinných domů. Používá se v místech, kde je prokazatelně neúnosné podloží (bývalé skládky, navážka, písky), a kde vzniká velké zatížení na mnoha místech půdorysu stavby. Měl jsem projektovanou tloušťku základové desky 8cm.


Zedníkům jsem řekl 10cm, ovšem po odbednění jsem zjistil, tloušťka desky se pohybuje od 13cm po 6cm. Těch 6cm je jenom na cca 3m a zase se pak tloušťka zvětšuje. Byly tam dvě řady ztraceného bednění, které pokládali na vylité pásy. Na těch jim to asi ujelo.


Chci se zeptat, jestli by to mohl být problém. V desce jsou kari sítě, převázané na bednění. Mezi zásadní nevýhody patří především velká spotřeba materiálu a to nejen betonu ale i armatur pro zajištění alespoň minimálního vyztužení. Z toho vyplývá i velké zatížení od vlastní hmotnosti základové desky a fakt že jí lze jen těžko navrhnout z empirických zkušeností.


Její návrh proto vždy provádí osoba s odbornou způsobilostí. Stavba základové desky svépomocí bývá pro laiky zátěžový úkol číslo jedna. Je třeba se dobře připravit a neudělat chybu, která by vás mohla stát mnoho investovaných peněz a času. V tomto článku jsem si pro Vás připravil postup, jak začít s výstavbou rodinného domu – a to se základy. Základové desky jsou kapitola sama o sobě, toto jsou jen povrchní detaily.


Podstatný detail je umístění desky vč. Přejímka základové desky pracovníkem RD Rýmařov Po dokončení základové desky je nutné poslat do Rýmařova „Výzvu ke kontrole připravenosti staveniště. Na základě vzájemné domluvy přijede obvykle během následujících dvou týdnů technik desku převzít. Následně jsem provedl prkny založení základové desky po obvodu domu.


Na vylití základové desky jsem zjednal ještě pantátu a provedli jsme to opět navezením betonového mixu. Desky mohou být navíc rozšířené za vnější obrys základové desky, přibližně metru, aby se zajistila ochrana a vytvořila nezamrzná hloubka. V projektu mám tloušťku 2x 5mm Radonleast s hliníkovou folií. Nevadí to ničemu kdybych dal tu samou. V mém případě stěna dosedá na.


Výhodou této samonosné základové desky jsou významně vyšší tepelně izolační vlastnosti, takže v podlaze se aplikuje pouze minimální tloušťka izolace (kolem pěti centimetrů) a to především tehdy, když investor počítá s podlahovým topením. Dobrý den, jaká je optimální tloušťka podkladního betonu? B = Svislý prut mezi výztužnými sítěmi. Podle stavební firmy je to zbytečně předimenzované a stačí 1mmm. Bilete avion, Hoteluri, Asigur?


Oferte pentru rezervari online! Zpracování základové desky do požadované roviny na stavbě rodinného domu. Dec Plovoucí základová deska se používá zejména u staveb z lehkého. Budujeme novou základovou desku projekty,drevostavby, zakladova , deska ,. Vysoká rovinnost povrchu základové desky realizované betony konstrukcí. ELEGOHOUSE ELEGOHOUSE součástí skupiny CEMEX To je garance silné astabilní společnosti, která působí na celosvětovém stavebním.


Zateplení základové desky Mezi nejvíce vyskytující se tepelné mosty (místo, kde prostupuje nadměrné množství tepla z vnitra budovy ven) patří již od nepaměti přechod mezi horní stavbou (stěny) a spodní stavbou (základy). V této ceně samozřejmě nepočítám cenu za. Vylití základové desky jsme provedli 24. Celkem na základové pásy, ztracené bednění a základovou desku padlo 39m betonu.


Výška základové desky Od: sasanek 11. Dům cca 15xm odpovědět na příspěvek Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky