čtvrtek 19. prosince 2019

Impregnace dřeva proti hnilobě

Tlaková impregnace dřeva je proces, při kterém se prostředek určený na ochranu dřeva , natlačí do dřevěného prvku a to pomocí rozdílu tlaku a podtlaku v okolí dřeva a ve dřevě. Během procesu jsou do dřeva aplikovány anorganické účinné látky s účinkem proti hnilobě , dřevokaznému hmyzu či dřevokazným houbám. Zcela nekompromisně je nutné skelet ošetřit chemicky proti dřevokaznému hmyzu a hnilobě , není to nutné u profilů KVH, které by správně měly být. Impregnace , Barvy na dřevo. Konstrukční ochrana dřeva proti vzlínající vodě spočívá v oddělení dřevěného materiálu například od základové desky, a to pomocí vodu nevodivých materiálů nebo vhodných penetračních nátěrů.


Při zakládání sloupků platí stejné pravidlo jako pro obvodové stěny domů – dřevěný materiál by měl být uložen nejméně 3mm nad zemí.

Bondex Preserve - bezbarvá impregnace proti dřevokaznému hmyzu, dřevokazným houbám, zahnívání a modrání dřeva na vodní bázi. Je to konzervační kapalný přípravek na ochranu dřeva proti hnilobě způsobené houbou basisiomycetes a proti modrání dřeva. Není určen pro použití na dřevo v přímém styku s půdou a vodou.


Smyslem impregnace dřeva je zajistit jeho chemickou ochranu před škůdci, houbami, plísní nebo hnilobou. K povrchové úpravě, ochraně proti pronikání vody a dosažení barvy či odstínu dřeva se pak nejčastěji používají vodou ředitelné či syntetické lazury. Proto je zpracování dřeva od hniloby a vlhkostí1. Ošetřené dřevo proti hnilobě a vlhkosti1.


Likvidace dřevokazných hub a plísní. Transparentní impregnace nenarušuje strukturu dřeva , pouze se změní svoji barvu na požadovanou.

Lak lze ředit vodou, ale jeho procentní podíl by neměl překročit. Dobrý přípravek na ochranu dřeva jak proti houbám, tak i proti dřevokazným škůdcům ( který používají i stavební firmy na krovy a dřevěné prvky) je Lignofix super. Bývá bezbarvý i barevný, není nejlevnější, ale má dlouhou dobu výdrže. Zvýrazňuje kresbu dřeva , dobrá nasákavost zvyšuje odolnost proti vodě a povětrnostním vlivům, UV záření. Silnovrstvá lazura vytvoří na povrchu dřeva vrchní, hedvábně lesklý průhledný ochranný film, který zvyšuje jeho pevnost, zachovává kresbu a barevně ji zvýrazní.


PNZ Impragnier-grund W, přírodní napouštědlo, přírodní ochrana dřeva pro exteriér dřevokaznými škůdci, plísněmi, zamodralostí a hnilobou. Oblasti použití Prostředek na ochranu dřeva. Po sanaci dřeva napadeného dřevokaznými houbami nebo hmyzem platí stejné zásady jako při preventivním ošetření - pokud bude mít dřevo nízkou vlhkost do , je přirozeně proti hmyzu a houbám chráněno. Při preventivní chemické ochraně konstrukce proto dejte důraz na ošetření těžce dostupných míst, jako jsou záhlaví trámů nebo pozednice. Nedopořučuje se dřevo dále upravovat kvůli ochranné vrstvě aplikované v hloubce dřeva proniknuté do vrstvy např.


DERON biocidní impregnace dřeva je biocidní ochrana dřeva před napadením řasami, plísněmi, houbami, zamodráním a dřevokazným hmyzem. EN 152), hnilobě (EN 113) a proti dřevokaznému hmyzu (EN46). Ochrana napadeného dřeva proti dřevokaznému hmyzu - tesařík krovový, červotoč. Je snadno použitelný, účinně hubí dřevokazné škůdce ve.


Na rozdíl od jiných forem impregnace dřeva jako je nátěr nebo máčení, u tlakové impregnace proniká impregnační látka hluboko do dřeva (až do několika centimetrů průřezu) a tak zaručuje skutečnou dlouhodobou ochranu dřeva proti hnilobě , dřevokazným houbám, plísním, hmyzu a povětrnostním vlivům. Nano impregnace dřeva s vysokým účinkem! Na bázi křemíku vytváří ultratenkou hydrofobní neviditelnou vrstvu na ochranu proti znečištění, skvrnám, suchým nečistotám, vodě, mastnotě a agresivním nečistotám se samočisticím účinkem.


Xyladecor Xylamon HP (High Protection) impregnační nátěr je konzervační kapalný přípravek na ochranu dřeva proti hnilobě způsobené houbou basidiomycetes.

Při aplikaci provází slabý zápach, který ale po zaschnutí zcela zmizí, suchý výrobek je bez zápachu. Tradiční odolnost dřeva proti působení hmyzu a hub je založena mnohem více a spolehlivěji na materiálech, tedy druzích dřeva , než spoléhání na trvale suchý skelet. V našich podmínkách je asi nejodolnější Akát a borovice, na severoamerickém kontinentu to bude zde realativně rozšířený tis a severoamerické variety borovic.


Zabýváme se tlakovou impregnací dřeva a prodejem dřeva , hlavně tlakově impregnovaného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky