pátek 13. prosince 2019

Modřínové dřevo

Dřevo zpracováváme ve vlastních provozech. Naše pilařská výroba, tesařská a truhlářská dílna od samotného kmene zpracuje a připraví veškeré prvky. Proč použít modřínové dřevo a kdy. Největší výhody modřínového truhlářského řeziva. Dřevo sibiřského modřínu se používá na stavbu dřevěných domů, saun nebo altánů.


Stejně tak je modřín se svou krásnou kresbou a neopakovatelnými odstíny jedinečnou surovinou i pro výrobu nábytku.

Vyrábí se z něj také podlahové krytiny, okenní rámy, palubky, latě, lišty a hoblované hranoly. Důležité také je, aby dřevem proudil neustále vzduch. Z tohoto důvodu doporučujeme používat nerezový spojovací materiál. Jestliže máte modřínové palubky na terase, laku se vyhněte a použijte lazuru na dřevo. Lak totiž ve venkovních prostředí rychle praská, zatímco lazura vytvoří na palubce tenkou ochrannou vrstvu.


Go beyond traditional log management to keep pace with exploding data volumes. Dodáváme také finální modřínové hoblovanvé výrobky - palubky, terasy, pergoly, altány, fasády. Dětská hřiště PALIS GYM jsou jako jediná na trhu vyrobená z modřínového dřeva!


Modřín je povětrnosti nejodolnější domácí jehličnatá dřevina.

Zabýváme se výrobou a prodejem veškerého řeziva. Zpracováváme převážně jehličnatou kulatinu původem výhradně z České republiky. Jaké dřevo je na fasádní palubky nejlepší? Nabízíme stavební dřevo , řezivo a dřevěné plotovky pro pomocné stavební účely a pro dřevěné krovy, obklady fasá dřevostavby apod.


KVH hranoly Nabízíme stavební hranoly KVH v vlhkosti, vhodné pro své vysoké mechanicko-fyzikální vlastnosti na krovy, dřevostavby a další dřevěné stavební konstrukce. Aby se každý, kdo u nás pořídí výrobky vonící lesem, mohl spolehnout na nejvyšší kvalitu materiálu i fortel, s nímž dřevo opracováváme. Ať už jste truhlář nebo tesař, ať už opravujete domek nebo budujete zahradu – stavte se za námi.


Modřínová zahradní branka s hliníkovým rámem - stabilní a odolná! Samozřejmě je truhláři stále používán pro výrobu masivního nábytku, schodů, nebo zábradlí na balkón. Modřínové dřevo je ideální na zahradní plot či dělící stěny. Je méně barevně stálé s větším obsahem pryskyřice, která podporuje lepší odolnost vůči povětrnostním vlivům. Vznikli jsme sloučení dřívějších firem RIMPEX CZ, s. CRATER DŘEVOMATERIÁLY s. U nás seženete dřevo , řezivo, hranoly, fošny, prkna, kvh, bsh.


Součástí našeho sortimentu jsou také kvalitní smrkové a modřínové obkladové palubky. Dřevo se tak stalo významným exportním artiklem a jeho vývoz posiloval jinak neschopné hospodářství. Dřevo bylo vyváženo často pouze jako surovina bez jakékoliv přidané hodnoty.


Mezi ty nejvyužívanější patří smrkové, borové, nebo modřínové. A právě to, zda je základem smrk, borovice, modřín je základ k tomu, na co jsou palubky využívány.

Mezi nejpoužívanější, která nabízíme, jsou palubky: obkladové p. Bělová vrstva je světle žlutohnědá, jádro okrové až červenohnědé. Na vzduchu a po napuštění tmavne. Texturu (kresba letokruhů) má hustší než smrk a vyniká krásou mnoha drobných, většinou dobře zarostlých součků. Dobře se obrábí, nezalepuje tolik nástroje jako borovice a lépe přijímá lepidla i napouštění. To v dnešní době betonových tašek už asi nehrozí, ale přesto si i dnes nachází své místo.


Modřín – křehké dřevo , uvolňuje o trochu více sazí než smrk, schne rok. Dub – dobrá výhřevnost, dlouhá doba hoření, schne více než roky. Bříza – vysoká výhřevnost, nepraská, březová kůra hoří i mokrá, dřevo je náchylné k hnilobě a vlhnutí, schne rok.


Nulová údržba Modřín obsahuje minerály, které fungují jako přírodní impregnace. Palivové dřevo Palivové dřevo. Stavební řezivo Stavební řezivo. Na Vaši stavbu dodáme nehoblovaná prkna, hranoly, fošny a střešní latě. Prkna na ploty Prkna na ploty.


Kromě těchto druhů zboží nabízíme také palivové dřevo a terasová prkna včetně podkladových hranolů. Další skupinou prodávaných výrobků jsou dveře , které nabízíme jako interiérové voštinové, protipožární a kazetové z přírodního dřeva a venkovní palubkové. Nově nás také najdete na FACEBOOKu , kde si můžete prohlédnout obrázky z naších referenčních staveb a dozvědět se o novinkách.


Mimo smrku je hojně používané pro výrobu rovněž dřevo modřínové nebo dubové. Standardní délka dřevěných plotovek bývá – metrů, ale samozřejmě není problém materiál variabilně upravit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky