středa 28. března 2018

Jaké lepidlo na perlinku

S jak velkým ozubením nanášet lepidlo pod perlinku a jak velkým hladítkem perlinku zapracovat do lepidla. Musím položit perlinku do lepidla na celou stěnu (40m2)najednou anebo mohu třeba v polovině přestat a pokračovat druhý den. Nyní k věci: Předpokládám, že se to dělá tak, že oloupu štuk, zubatou stěrkou nanesu na zeď lepidlo , na něj přihladím (rukou nebo nějakým válečkem) perlinku a navrch opět natáhnu lepidlo , nyní už hladkou stěrkou (spíš asi hladítkem). Navrch už se klasickým způsobem natáhne štuk. Jaké použít lepidlo na perlinku.


Lepidlo na perlinku , lepící stěrky. K přilepení tepelné izolace ke stávajícímu podkladu použijeme lepící maltu. Doporučujeme lepidlo Cemix 1kombinovat pouze s pentračními nátěry a barevnými strukturovanými omítkami Cemix.


Použití lepidla Cemix 1v praxi: Podklad před použitím lepící a stěrkové hmoty Cemix 1musí být suchý, nosný, pevný, bez trhlin, bez prachu a nesmí být zmrzlý. Ostatní stěny s novou jádrovou omítkou šli bez problému téměř hned. A rukou proto, že jsem to tak viděl na x videích na.


Natáhl lepidlo , pak přiložil perlinku a jako tapetu zeshora rukou pohladil až dolů, aby se perlinka správně přilepila. Pak přiložil druhou perlinku vedle ní, ale s přesahem a poté natáhl další vrstvu lepidla. Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké byste použili lepidlo , perlinku a štuk na natažení starých zdí v bytě.


Měl bych natáhnout i rákosové stropy. Spíše prostě nanese lepidlo hladkým hladítkem a poté perlinku a znovu hladké hladítko. Ptám se protože si myslím že to ušetří trochu času, když nanáším vlnovým hladítkem tak abych měl vlnu po celé zdi bez bílých míst tak to zabere více času než kdybych lepidlo jen volně rozetřel po ploše a dal hned perlinku. Na polystyrén jsem na podzim natáhnul lepidlo s perlinkou.


Vypěňoval jsem i styčné plochy desek - polystyrén by měl na stěně tvořit kompaktní plochu. Stavba byla celou zimu prázdná, nevytápěná. Na jaře jsem objevil na jižní stěně v lepidle tenké praskliny okolo oken a pod okny. Rohy jsou vyztužené šikmým pruhem perlinky. Penetrace, perlinka v lepidle, přebrousit, znovu penetrace a štuk.


Renovace vnitřní omítky posts 19. A co zkusit na lepidlo dvojku fasádní polystyren, přichytit talířovými hmoždinkami s vruty do dřevěného stropu a potom perlinku nebo přímo sádrokarton na buchty a prošroubovat, dutiny je možné vyplnit i PUR pěnou. I to by nylo moc tlusté? Tento polystyren je místy chycen umělohmotnými hmoždinkami, na něj nám zedníci natáhli perlinku a lepidlo.


Tato perlinka již není chycena hmoždinkami - tento detail nám unikl. Na lepidlo jsem po nějakém čase natáhl omítkovou mozaiku. My nakonec děláme 651čkou a přes to 1mm 160tku štuk a perlinku jen přes nenavázané rohy, istalace a překlady. Má to takhle kamarád už roky a bez problému.


Také jsme řešili, když jsme dělali obklady, zda na ytong dát perlinku s lepidlem a nebo rovnou obklady. Perlinku přiložte odshora na zeď. To uděláte tak, že ji jemně budete přimačkávat a uhlazovat do malty. Dávejte pozor, aby se vám síťka nepokrčila. Jak můžete vidět na videu, vypadá to snadně a práce jde zedníkovi dobře od ruky.


Chcete-li se do omítání pustit sami, popravdě si budete nejprve muset natrénovat určitý grif. Fasádní stěrka slouží zejména pro vytvoření výztužné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky