pátek 29. září 2017

Cena základové desky svépomocí

Bilete avion, Hoteluri, Asigur? Oferte pentru rezervari online! Der größte Deal von Löwe Höhle. Nachdem das BTC-Geheimnis enthüllt wurde, werden die Leute verrückt!


Celkem jsme na základy potřebovali 3x služby JCB, 1x vibračního pěchu (žáby) a 1x vibrační desky. Zahazovalo se a hutnilo. Možná se vám náklady budou zdát vysoké, ale musíte si uvědomit, že máme velké převýšení na pozemku. Díky této skutečnosti jsme rovněž museli. Pavel Tesárek je zakladatelem portálu Svépomocí.


Animace prací na základové desce pro náš rodinný domek v Tušti. Vše svépomocí bez bagru, který vykope základové pasy zbytečně široko nepřesně a poničí terén okolo. S izolací, vyskládáním bednění a betonem s domíchávače mně vyšel zhruba celý sklep na 160tis.


Základové desky provádíme po celé ČR. S realizacemi základové desky pro rodinné domy máme zkušenosti již přes let. Typ budovy potom ovlivní nutnou tloušťku základové desky , množství potřebného betonu, ocelových výztuží apod.


Stavba základové desky svépomoci. Do rozpisu není započítaná práce dobrovolníků, strava a nákup potřebného nářadí. K ceně je již připočítána. Před penetrací základové desky je nutné desku nejprve očistit, odstranit všechny ostré nerovnosti (typicky trčící kamínky) a zkosit hrany základové desky. O ostré hrany nebo výstupky by totiž mohlo dojít k protržení hydroizolace.


Takovéto řešení základové desky zvládnete i svépomocí. Nepříjemná je ale cena ztraceného bednění. U šalování dřevem je zapotřebí správné techniky stavby. Cenově vyjde dřevo mnohem levněji, než je tomu u betonového ztraceného bednění, které se následně vylévá. Chci se jen podělit se svojí zkušeností se stavební firmou, kterou jsem požádal o rozpočet na stavbu základové desky , kterou jsem jí chtěl sdělit.


Kniha Vás na 2stranách podrobně provede celým procesem hrubé stavby od přípravy základové desky až po dokončení štítů a věnce. Je třeba se dobře připravit a neudělat chybu, která by vás mohla stát mnoho investovaných peněz a času. V tomto článku jsem si pro Vás připravil postup, jak začít s výstavbou rodinného domu - a to se základy. Při stavbě základové desky musíte brát v potaz především svažitost terénu a složení půdy – jak se chová v létě, jestli vysychá nebo se naopak snadno promáčí.


Hodně důležitou otázkou je volba způsobu zpracování základové desky. Existují fakticky dva základní způsoby. Tím prvním je řešení základové desky za pomocí ztraceného bednění. Cena základové desky se tak odvíjí od spotřeby materiálu, neboť na základovou desku se používají materiály jako je štěrk, písek, beton, aj.


Betonování základové desky Po rozvezení a zhutnění štěrku kolegové Z masivu udělali bednění na základovou desku. Celá stavba základové desky trvala týdny. Celkem bylo zapotřebí materiálu na laviček, tedy kolíků cca m dlouhé a desek. Před zhotovením základové desky je potřeba nejprve uložit do základů ocelovou výztuhu - kari sítě.


Spočítejte jaké množství sítí budete potřebovat. Pečlivě zkontrolujte celou plochu základové desky , zda v některých místech nevyčnívá kamenivo nebo hrbolek utvořený z betonové směsi během vylévání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky