úterý 25. září 2018

Instalace krbových kamen a jejich napojení na komín

Všechny uvedené příklady realizovala společnost Vše pro komín s. Prohlédněte si způsoby, jakým se připojují krbová kamna či krbové vložky ke komínu. Na rozdíl od kachlových kamen není potřeba při instalaci krbových kamen zdít. Praktický zdroj tepla nainstalujeme poměrně snadno.


Poněkud obtížnější je jen napojení kouřovodu na vhodný komín. Kdyby netěsnil, bude se kouř vracet do místnosti. Z nářadí si připravíme vrtací kladivo s dlátovým vrtákem, míchací nástavec, zednickou lžíci, nástrčkový klíč s T. V případě, že máme systémový komín a jiném průměru ( 16 1nebo 2mm), než je vývod z krbových kamen, použijeme patřičnou redukci. Zapojení kouřovodu krbových kamen Dlouhodobý trend vývoje u krbových kamen je vyrábět topidla s vysokou účinností.


Ruku v ruce s vysokou účinností jde i nízká teplota spalin na výstupu (čím vyšší účinnost, tím nižší teplota spalin = nižší komínová ztráta – tj. ztráta teplotou spalin). Na následujícím obrázku jsou vidět dva možné způsoby zapojení kouřovodů z hlediska jejich směru. První (po vodě) je doporučován nově platnou normou.


Mohl by jste mi poradit. Zda lze připojit krbová kamna na stávajcí používaný komín (jedno průduchový,průduch 20cm) v podkroví. Připojení kamen ke komínu nebo komínové vložce. Napojení kamen na komínový průduch.


Pokyny pro instalaci a zajištění kouřovodu. Klasickým řešením je pořízení krbových kamen a jejich napojení na komín. Každá krbová kamna mají dle výrobce určené odstupové vzdálenosti jak zezadu od svislé konstrukce, tak z boků kvůli jejich horkému povrchu a zabírají tak prostor v místnosti. Před instalací krbových kamen je třeba provést revizi komínového tělesa, do kterého. Pro připojení do komína mohou být použity běžné trubky nebo pružné.


Koleno kouřovodu nerez stálé ø 160mm. INSTALACE KRBOVÝCH KAMEN A JEJICH NAPOJENÍ NA KOMÍN. Kombinovaná krbová kamna s teplovodním výměníkem jsou určena k vytápění obytných.


Po jejich montáži je předána faktura-účet za dodaná kamna a provedené práce, která zároveň slouží jako doklad o osazení dle norem. Krbová kamna Brno nabízejí dodávky krbových kamen , instalace a realizace krbových kamen v oblasti Brno a Jihomoravský kraj. Dále stavba zahradních krbů na míru, krbových kamen , krbových vložek a komínů. Nabízíme montáž krbů a krbových kamen. V případě klasických krbových kamen v podstatě stačí jejich připojení na komín a můžete topit.


V případě kamen s výměníkem je však potřeba důkladné napojení na systém ústředního topení, případně bojler či zásobník vody. Ten musí mít vhodný průřez , který je dostatečný pro napojení výkonného topidla, a musí být v dobrém technickém stavu , dokladovaném protokolem o revizi. Konkrétní parametry komína souvisejí s typem kamen a materiálem komína.


Instalace (ustavení) kamen do prosto. Takovéto výměníky lze instalovat pouze na kamna a krby staré konstrukce s vysokým výkonem, nízkou účinností a vysokou teplotou spalin. Pokud tedy chcete dočasně topit bez napojení do otopné soustavy , je třeba dokoupit. Téměř všechny typy krbových kamen a vložek s výměníkem mají vyjímatelný. Krb je tak možné využívat po přechodnou dobu bez napojení na teplovodní.


Zprovoznění krbových kamen a jejich napojení na komín svěříme odborné topenářské firmě! Správný výkon Krbová kamna se správným výkonem vybereme podle velikosti vytápěného prostoru v m(plocha x výška místnosti). Jde o vypalování ochranného laku, resp.


Vypalování barvy dokončit (kouř a zápach) brzy pomine, resp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky