čtvrtek 20. září 2018

Jak vyčistit hrob

Zvláště neleštěný hrob během měsíců a let se zanese nečistotou, prachem, lišejníky. Jeden takový jsme se rozhodli vlastoručně očistit a vrátit mu původní vzhled. Původní kámen je obrostlý a zašlý. Ale i takto zanesený hrob se dá vcelku jednoduše obnovit.


Náhrobky se dělají z nejrůznějších druhů kamene.

Blíží se den výročí někoho z vašich zesnulých blízkých, dušičky nebo třeba Vánoce a vy chcete nejen vyzdobit jeho hrob věnci, květy či svíčkami. Asi před týdnem mi řekla sestra, že jí kdosi poradil čistit hrob skalicí - zelenou, prý sedla na lep a pak to musela asi hodiny drhnout dolů, protože deska chytla nějaké fleky, modré skalice je prý snad dobrá, ale sestra to čistla také savem. Zbaví hrob každé viditelné špíny. Tím se prodlouží samotná životnost náhrobního kamene, který nenarušují biologické složky. Takovéto čištění náhrobního kamene od mechu, špíny i lišejníků je ekologické, spolehlivé a nedotkne se struktury samotného kamene.


Jak vyčistit mramor či žulu. Jak upravit hrob na Dušičky? Pojďme si ukázat jak jednoduše a rychle je zbavíme usazených řas, mechů, olejových skvrn, ptačího trusu a jiných nečistot ať již z terakoty, venkovní dlažby, přírodního nebo umělého kamene, betonu v garážích apod.

Připravili jsme pro vás pár typů jak na jaře vyčistit pomník Nevíte jak na jaře co nejlépe vyčistit. Vyzkoušeli jsme sprej na čištění přírodního kamene Marble Granite Cleaner od Autosolu na vyčištění náhrodku. Kámen nastříkáte, chvíli necháte působit, pak po.


Ještě před tím, než položíte na hrob dušičkový věnec a než zapálíte svíčky, vydejte se na hřbitov na generální úklid. S tímto jste se možná dosud nesetkali, ale funguje to! Přírodní, nebo umělý kámen? Než se pustíte do údržby. Jak mohu vyčistit náhrobní teraco ? Po řadě let je teracová deska na hrobě pod stromy zašlá, špinavá, nazelenalá mechem, plísní.


Rad bych ji vyčistil svépomocí. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Máme hrob s rámy z nebroušeného teraca. Teď budeme dávat novou žulovou desku, ale bohužel už nevyšly peníze na nové rámy.


Chtěli bychom staré rámy. Nejjednodušší - a zcela trvalé, je umístění na hrob (desku) něčeho měděného (drát, například). Jinak pomůže skalice zelená (či modrá).

Jestli vyčistit jarem, nějakou chemikálií, nevím. Nechci ještě víc znevzhlednit kámen. Památka zesnulých, lidově Dušičky, připadá na den 2. O vánočních svátcích vzpomínáme také na blízké, kteří s námi již k štědrovečerní večeři usednout nemohou. Navštěvujeme tak jejich hroby, které řada lidí také na Vánoce čistí a zdobí.


Politika, zprávy, šoubyznys, bydlení, dům a zahrada. Mechem pokrytý náhrobní kámen může být svým způsobem pěkný, ale většinou působí spíše neupraveně a hrob vypadá neudržovaně. Chcete mít na Dušičky hrob jako ze žurnálu, ale nechali jste to na poslední chvíli?


Pak rychle vezměte kartáč a kýbl do ruky a vyrazte. Prosím o radu jak vyčistit zašlý a špinavý terasový obrubník u hrobu. Odpověď na dotaz: Čím vyčistit zašlí terasový hrob ? Pokud hrob zdobíte věnci či věnečky nebo květinovými výzdobami omotanými kovovými drátky, podkládejte je igelitem.


V opačném případě se objeví na. Na internetu najdete spoustu babských ra jak vyčistit nerezový dřez. Citrony, ocet, soda, nebo i silná chemie v podobě čistícího prostředku na záchody. Ušetřete si čas při hledání zaručeného způsobu a následně i při uklízení.


Poradíme vám, jak dřez vyčistit a perfektně vyleštit během několika minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky