čtvrtek 23. července 2020

Co dát pod nadzemní bazén

Co dát pod bazén už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Máme metrový nadzemní bazén (Mountfield), pod který jsme si nechali udělat betonový podkla bohužel beton není moc hladký a místy se drolí.


Nevíte zda existuje nějaká stěrka na ven, či by nepomohlo jen dát dvě geotextilní podložky pod bazén ? Na to pískové podloží, které máte již v tuto chvíli hotové, začít stavět konstrukci bazénu.

Poskládat spodní lišty, do nich rozvinout plech a spojit. Ahoj, koberec, nebo případně linoleum nejsou podle mne vhodné podklady pod bazén. Linoleum je neprodyšné a bazén se zapaří, zničí. Pokud tam nemáte dost volného místa, nebo tam bazén nemůžete umístit z jiného důvodu, hledejte pokud možno místo s co nejdelším přímým slunečním svitem. Mělo by být také blízko zdroje vody a elektřiny.


Je-li v blízkosti stromů či vyšších keřů, je vhodné ořezat jejich větvě, jinak budete z bazénu permanentně tahat listí. Proto není vhodné bazén stavět na nasypaných nezhutnělých podložích, které by se mohly pod váhou bazénu sesunout.

Nemáme-li k dispozici rovinatý terén, můžeme si jej vytvořit a bazén do svahu částečně zapustit (velmi elegantně působí například obložení cihlami). Zakoupil jsem si nafukovací bazén ( průměr 05m) a chtěl bych ho umístit na zámkovou dlažbu. Dlažba je Klasico hnědá, tl. Prosím o radu - dnes jsme se pokoušeli upravit podklad pod nadzemní bazén Orlando a narazili na následující problépřestože předem připravený podklad.


Ahoj, chtěla bych si pořídit na zahradu obyčejný kruhový nadzemní bazén jak se mu nafoukne obvod a pak se jen napouští voda. Máme, ale zahradu do mírného kopce a tak se chci zeptat jak jste zarovnávali povrch, ale bez nějakého betonování? A jaká chemie na údržbu je nejlepší, vůbec se v nich nevyznám. Nadzemní bazén vyžaduje pevný a rovný povrch. Ideální je hliněné podloží s tenkou vrstvou písku.


K docílení rovného povrchu zeminu pouze odstraňujeme. Pro všechny prodávané nadzemní bazény doporučujeme umístit pod bazén bazénové podložky. My teda máme taky nadzemní bazén zn.


Až budem bazén schovávat tak vzniklý kruh na trávníku pak zdrsníme a nasadíme novou trávu,pak jen zalívat a zalívat a za pár týdnů se. Nuovo a prosím o radu zkušené montéry. Bazénová variabilní podložka vhodná pod kterýkoliv bazén.

Podložka izoluje bazén od podkladu a zároveň vytváří účinnou ochranu před mechanickým poškozením bazénu ostrými předměty v podkladu. Dodávají se v kompletu se vším, co je potřeba k jejich použití a údržbě, včetně podložky pod bazén , bazénové filtrace, schůdků, krycí plachty a skimmeru. Dokoupíte pouze chemii na úpravu vody. Zahradní bazény jsou buď stálé, umístěné pod úrovní terénu, nebo nadzemní. Ty jsou sice podstatně levnější, ale také snadněji náchylné k poškození.


Těchto bazénů je několik základních typů – nafukovacím, fóliové s nosnou konstrukcí, případně samonosné s nafukovacím límcem. Dobrý den, koupili jsme si nadzemní bazén x 91m. Nemáme přístup k elektřině, proto se ptám zkušených, co dát do bazénu za chemii, aby vydržel.


Bazény Tahiti: Na co si dát před nákupem pozor Luxusní bazény Tahiti patří mezi nejkvalitnější a největší nadzemní bazény v Česku. Jde o perfektní alternativu pro všechny milovníky plavání, kteří si chtějí v létě chtějí užít vlastního koupání do sytosti, ale investice do zapuštěného bazénu se jim zdá příliš vysoká. Nezhutněný podklad může pod. Koupili jsme si bazén Azuro od Mountfieldu, mají nám ho přijet v červnu montovat a my pořád nevíme, co pod něj dát … Rozměr je × 7m a tak si myslíme,že.


Může mi prosím poradit kdo má zakopaný i částečně bazen Azuro nebo podobný ? Budeme dávat bazén Azuro 4(ovál) do země. Jestliže chcete ušetřit, vyplatí se vsadit na levný nadzemní bazén Tampa. Jeho nákupem jednak ušetříte peníze a jednak čas.


Příprava je naprosto nenáročná a rychlá. I přesto si ale vyžaduje některé základní úkony, které si představíme v následující fotoreportáži. Pokud noční teploty klesají pod nulu , jen nejvyšší čas nadzemní bazény zazimovat. Bazén kompletně vyčistěte nejlépe houbou na auta a mírným roztokem saponátu a chloru. Potřeboval bych prosím vědět, jestli můžu pod nafukovací bazén o průměru m vysypat dno pískem.


Dobry den,chci se zeptat,zda můžu pro nadzemní bazén na srovnané a zhutněné podloží,podložit pod bazén polystyrén nebo lépe extrudovaný polystyrén. Mám na mysli neochlazování dna bazénu od země. Důležitá je příprava místa pro nadzemní bazén. Můžeme jej umístit na místo, kde stál v loňském roce, nebo pro něj vybrat i místo zcela nové.


Ako upravit podlahu pod nafukovaci bazen. Chci se zeptat, myslíte,že bych pod nafukovací bazén mohla dát solární. Stěna bazénu je vyrobena z ocelového plechu s antikorozní úpravou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky