úterý 21. července 2020

Jaký štěrk pod zámkovou dlažbu

Od toho se odvíjí navrhovaná tloušťka podloží pod dlažbou a také samotná tloušťka dlažby. Pokud se chystáte na zámkovou dlažbu , tak nesmíte podcenit přípravu a správnou volbu podkladních vrstev. Pod zámkovou dlažbu budete podle jejího zatížení klást buď jednu nebo dvě podkladové vrstvy štěrku. První je hrubá frakce (tímto pojmem dodavatelé označují hrubost štěrku, tedy velikost kamenů), ta slouží jako podklad pro cestu, po které budete jezdit automobilem. Nevíte, jaké podloží potřebuje zámková dlažba?


Kolik vrstev, jaké kamenivo? Vše záleží na tom, pro jaký účel zámkovou dlažbu pokládáte. A mezi dlažbu jemný štěrk. A nemám s tím dosud ( let staré) žádné problémy.


Chcete poradit, jak položit zámkovou dlažbu ? Máme pro vás návo jak položit zámkovou dlažbu. Jak vydláždit cestu a položit zámkovou dlažbu na HORNBACH. U velkých ploch bude potřeba zajistit odvod dešťové vody. Co pod zámkovou dlažbu.


Jedni nám radí udělat beton a do něj posadit dlažbu , druhý zase radí, že plně stačí štěrk. Jednotlivé dlažební desky se při pokládce stabilizují pouze poklepem gumovou palicí přes dřevěné prkno. I pod zámkovou dlažbu se dává štěrk a víte proč, Je to stejné jako u té základové desky, když se dostane voda i vlhkost, tak zejména v zimě ta voda mění skupenství a tak nějak se rozpíná a tomu právě zabraňuje štěrk , neboť vodu. Rozhodli jste se budovat zámkovou dlažbu , štěrkovou cestu a potřebujete se dozvědět, jaký podklad zvolit?


Nebo potřebujete dekorační kamínky okolo. Obě podkladní vrstvy se hutní vibrační deskou, žába je nevhodná. Položenou zámkovku zasypete křemičitým pískem a přemetáte hrubým koštětem dokud nebudou spáry vyplněné. Pak přežehlíte vibrodeskou na podložce, doplníte písek ve spárách přemetete a máte hotovo.


Jak vybrat zámkovou dlažbu Výběr zámkové dlažby by měl vycházet z požadavků na nosnost a odolnost dlažby, z místních půdních podmínek, požadovaných vlastností (mrazuvzdornost, protismykový, nebo naopak zcela hladký povrch) a ze zamýšleného výtvarného pojetí. Vrstva z velmi jemné drti bude již přímo podkladem pod zámkovou dlažbou. Za prvé bychom tak ztratili její ohromnou výhodu – snadné rozebrání v případě dodatečné potřeby výkopu a za druhé bychom přišli o vynikající nivelační schopnost zámkové dlažby. Zámkovou dlažbu v zásadě neukládáme do betonu.


Navíc bychom ohrozili stěny přilehlých domů zvýšenou. Proč jste na sebe pořád tak nabroušený. Na to aby někdo uměl položit dobře zámkovou dlažbu ,přeci nemusí umět držet lopatu. Stačí když bude důsledný,a bude logicky uvažovat.


Lidi potřebujou poradit,aby si pohlídali,že když jim rozkopou vjezd do garáže a vchod do domečku pro položení sítí a kanalizace ,tak že to nemůžou zahrnout a jít si pro prachy. Dobrý den, pod tímto článkem, hned nad vaším komentářem jsou odkazy na související články a jeden z nich (Pokládka zámkové dlažby - postup) tuto problematiku řeší. V článku je i tabulka, která právě určuje dle zatížení a používání plochy ze zámkové dlažby, jak vysokou musíte zámkovou dlažbu použít a jaká má být frakce kameniva a dalších podkladů. Nejideálnější je, když frakce na sebe navazují, aby se důkladně spojily, ale nepropadaly do sebe. Tento štěrk je vhodný především ve stavebnictví například jako.


Jakmile beton zatvrdne, můžete do prostoru mezi obrubníky navézt drť pod zámkovou dlažbu , která slouží k drenáži podloží, neboli k odvodu vody, aby nedocházelo k odplavování zeminy a už zmiňovanému propadu dlažby. Stejně jako dno výkopu je třeba zhutnit a srovnat i navezený štěrk , tentokrát vibrační deskou. Tato hrubá vrstva se jako první ze dvou používá. Srážková voda odtéká volně pod dlažbu po vyspádovaném pevném podkladu.


Tento typ pokládky je určen pouze pro pochůzné plochy. Než se začne provádět pokládka zámkové dlažby , je potřeba provést spádování a dokonalé zhutnění této plochy. Potřebujete poradit jakou použít geotextilii pod bazén, pro stavbu jezírka, proti plevelu nebo ji chcete použít na stavební účely – na drenáž, pod štěrk , pod zámkovou dlažbu ? Na trhu existuje několik typů geotextilií a každá z nich má své použití. Pojďte pročíst, která se hodí pro vaše potřeby.


A právě na to, jak upravit podklad pro zámkovou dlažbu , se na následujících řádcích zaměříme a vše si podrobně vysvětlíme. Plochu pod dlažbu pečlivě připravte Prvním krokem při realizaci zámkové dlažby je pečlivá příprava podloží. Na hutnění si půjčte vibrační desku, bez ní je to o ničem a zbytečně se nadřete, Velikost vybírejte s ohledem na rozměry díla a pokud se nemáte jak. Můžete ho využít jako příměs do betonu a zejména pak jako podsyp pod zámkovou dlažbu.


Je taktéž skvělým posypem pro údržbu sjízdnosti komunikací v zimě. Cestu chci udělat ze zámkové dlažby. Zajímá mě, co bude lepší pod ní, jako základ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky