čtvrtek 16. července 2020

Sušení dřeva cena

Sušení provádíme v komorových sušárnách značky KATRES. Sušící režim je řízen automaticky pomocí počítače, který vyhodnocuje okamžitou vlhkost dřeva v sušárně pomocí zavedených snímacích sond. Tak je zaručena vysoká kvalita sušení na zákazníkem požadovanou vlhkost.


Komory jsou vytápěny teplovzdušným systémem, rovnoměrnou cirkulaci vzduchu zabezpečují. Sušení dřeva je nejtěžší část (a zabírá nejvíce času) v procesu výroby dřeva.

Díky této nové technologii sušení ze Švédska je tento proces pro malokapacitní výrobce dřeva cenově příznivější. Nabízíme stavební a truhlářské řezivo, sušené řezivo, výkup lesů, palivové dřevo, impregnaci dřeva, střechy a hoblování řeziva. Sušení řeziva probíhá ve komorových sušárnách BEFI, každá s kapacitou cca mpři teplotách do 50°C kondenzačním způsobem, tzn. Na kvalitu sušení má největší vliv rychlost nárůstu teploty a vlhkostní gradient, tj. Ceny jsou uvedeny bez DPH, konečná cena bude vždy stanovena dle síly, vstupní a konečné vlhkosti řeziva.


Fáze vysokoteplotního sušení dřeva: Ohřev – při teplotách pod 1°C, voda kondenzuje na povrchu dřeva, zamezuje tvorbě trhlin na povrchu, je vhodné doplnit vlhkost prostředí párou, zejména pro již předsušený materiál. Sušárny vyrábíme také pro skladování dřeva ve velkých uzavřených prostorách, kde můžeme přesně kontrolovat relativní vlhkost.

Tak zamezíme tomu, aby se vlhkost řeziva zvyšovala i přesto, že je skladováno velmi dlouhou dobu. Vlhkost ovlivňuje všechny fyzikální i mechanické vlastnosti dřeva a dělá ze dřeva materiál, jehož vlastnosti se procesem sušení mění. Všechny ceny v tabulkách výše jsou bez DPH.


Cena palivového dřeva se liší podle toho, zda je dřevo štípané nebo ne na jeho délce i způsobu uložení. Nejčastěji se u palivového dřeva na topení setkáte s jednotkou PRSM. Jedná se o sypaná polena do objemu 1x1xm. Správné sušení dřeva na topení v domácích podmínkách by mělo ideálně probíhat tak, že dřevo nejprve vhodně zpracujeme, případně zakoupíme vhodně zpracované.


Dříví by mělo být rozřezané a naštípané na polínka. Ta poté uskladníme a proložíme tak, aby okolo jednotlivých kusů mohl volně proudit vzduch. Umělé sušení dřeva , na rozdíl od přírodního sušení , umožňuje ovlivňování teploty, rychlosti proudění vzduchu a vzdušné vlhkosti. Díky tomu je možné vysušit dřevo v rámci hodin či dnů na požadovanou vlhkost. I přes takto rychlý proces sušení nedochází ke snižování kvality dřeva.


Další výhoda této metody spočívá v ničení dřevokazných škůdců. Díky tomu se uvnitř dřeva vytváří podélné oblasti pnutí, které je později příčinou vzniku prasklin. Pro obložkové zárubně dveří si můžete zvolit různé typy úpravy povrchu: lakování, kartáčování, drásaný povrch, olej, olejový vosk, barvy dle výběru v profesionální lakovně, patinování, opalování dřeva , gravírování do dřeva , zestaření povrchu dřeva.

Než nějaký borový, dubový, modřínový nebo smrkový velikán padne k zemi, je třeba s velkou rozvahou zvážit, zda je vhodný k účelu, pro který ho v lese hledám, aby z něj bylo správně přirozeně vysušené masivní dřevo k následnému použití doma nebo na stavbě. Díky našemu novému webu si nyní můžete snadno zjistit cenu Vámi požadovaného dřeva. Delší doba sušení u měkkého dřeva (ve srovnání s klasickou sušárnou) je spíše výhodou – dřevo je. Pozrite si ceny stavebného reziva od DE LUMAX. Běžně se používají vakuové sušičky dřeva – v domácích podmínkách nepoužitelné.


Ceník sušení dřeva – stáhnout formát PDF. Drevo určené pre stolárske i stavebné účely. Drevo je vhodné na stavebno-stolárske výrobky (schody,podlahy,vyuzitie v exterieri).


Dobre sa suší, povrchovo upravuje, beľ sa dobre impregnuje. Doba sušení se odhaduje přibližně na nějaké dva roky. Klidně může schnout ale i delší dobu.


Záleží pochopitelně hlavně na tom, co jaké míry je již vyschlé. Dřevo může být prodáváno již usušené, ale většinou se tak neděje a jedná se o dřevo čerstvě vytěžené z lesního porostu. Komplexní zpracování dřeva a dřevní hmoty. Těžba, doprava, pořez kulatiny i prodej opracovaného dřevěného materiálu. V principu se jedná o venkovní velkoobjemový kovový koš s vlastním zastřešením a bočním plněním pro uskladnění a rychlé prosychání palivového dřeva.


Prodáváme stavební prkna a. Celý proces sušení dřeva (řeziva) je tedy plně automatizován,. Síla řeziva, z vlhkosti, z vlhkosti. Provozujeme komorovou sušárnu značky Katres KD50. Již dvacet let zkušeností s výrobou sušáren a několik stovek realizovaných sušicích komor je zárukou kvalitní technologie a kvalitního sušení dřeva.


Nabízíme sušení dřeva z dodaného řeziva velkým firmám i malým odběratelům. Máme k dispozici plně automatické komorové sušárny řízené počítačem, které dosahují díky své konstrukci a nejnovější technologii vynikajících výsledků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky