pondělí 18. září 2017

Jak rozleštit škrábance

Co je to vlastně klavírní lesk? Jednoduše řečeno vše co je velmi (vysoce) lesklé a hladké. Dalo by se říct že většina klavírních lesků jsou tvořena pouze z l. Jak rozleštit lak na autě? Tento typ odstraní z povrchu vašeho automobilu drobné škrábance , nečistoty a stopy nárazové rzi a výsledkem bude lesklý a hladký lak, který zaručí i. U každého auta se někdy objeví větší či menší oděrky v laku.


Ať už jsou způsobené drobnými kamínky nebo ne zrovna šikovně parkující partnerkou, my vám poradíme, jak na ně! V následujícím článku se dozvíte o nejednom ověřeném návodu, jak opravit škrábance na autě. Existuje ovšem možnost, jak se jich zbavit definitivně, aniž byste museli celé auto přelakovávat. Lze totiž povrch rozleštit.


Hned na úvod ovšem varujeme, že pokud nejste hazardéři, sami byste se neměli do následujících kroků vůbec pouštět doma. Našli jste na skle nevzhledný škrábanec? Pokud se vám do škrábance nevejde nehet, můžete jej opravit bez pomoci profesionála. Hluboké škrábance na autě je potřeba přebrousit pomocí speciálních brusných kotoučů. Pomocí brusných kotoučů zbrousíte lak na jeho podkladovou vrstvu.


Tím srovnáte poškrábanou rýhu. Pokud jste lak odřeli na větší ploše, budete ho muset rozleštit. K tomu se používají brusné pasty , které obsahují brusné částice.


Díky nim se povrch vyhladí a odstraní se nečistoty, šmouhy i škrábance. Potreboval bych poradit, jak (popr. kde - idealni jih Moravy) nejlepe skrabance opravit tak, aby se nemusel lakovat cely dil. Bojim se toho, ze kdyz se nalakuje cely dil, tak si muze kupujici myslet, ze auto bylo bourane, ikdyz nebylo.


Ověřený způsob, jak odstranit škrábance na koženém nábytku, či třeba na kožené bundě. Tajnou zbraní je obyčejný olivový olej. Dozvíte se, s jak velkým poškozením si dokážete poradit sami a se kterými rýhami už byste raději měli vyrazit k odborníkům.


Drobné škrábance rozleštíte leštěnkou Vybaveni leštěnkou můžete vyhlásit válku mikroskopickému poškození laku, které si přivezete jako nevyžádaný bonus např. Záleží jak je ten škrábanec hluboký, hodně jde rozleštit vhodnými pastami (ne Tempo), ideální pasty od firmy 3M, dělají několik hrubostí, ideál je ta prostřední, ta jde v pohodě rozlešit ručně. Pokud má však škrábnutí skro na plech, rozleštění už nepomůže. V časové tísni nebo bez možnosti řešit drobné oděrky komplexní opravou se nabízí několik zajímavých postupů. Například jemné škrábance na skle se dají odstranit zubní pastou, kterou na sklo naneseme a hadříkem je několik minut vyhlazujeme.


Sklo pak běžným způsobem umyjeme. Test hodnotil nejen to, jak si odstraňovače škrábanců poradí s porušeným lakem, ale například také jednoduchost jejich nanášení nebo obsah balení. Vítěznému výrobku ANano nechybí přibalená houbička a hadřík určený k leštění laku. Ani tomu se škrábance nevyhnou.


A když o nich víte, máte pocit, že jsou třikrát větší. Zkuste smíchat lžičku octa lžičku oleje. Noční můrou všech hospodyněk jsou obtisknutá dna skleniček.


Na ty zkuste smíchat lžičku másla, majonézy a špetku cigaretového popela. Místo přetřete a pak vyleštěte měkkým hadříkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky