čtvrtek 9. srpna 2018

Proč se rosí okna

Proč se rosí skla a výplně oken, dveří a vrat? Všichni dodavatelé oken a dveří a mezi nimi také naše společnost v poslední době evidují hodně dotazů. Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jde zjistit pravou příčinu rosení oken.


S příchodem chladných dnů, přichází nemilá zábava: každé ráno a někdy. Příčin, proč k rosení oken dochází, je několik. Tu můžete změřit vlhkoměrem nebo teploměrem s vlhkoměrem.

Chystáte se pořídit si nová okna , ale bojíte se rosení? Rosící se okna nejsou nijak neobvyklý problém. Základní příčiny jsou dvě - v bytě je příliš vysoká vlhkost, nebo je sice vlhkost v normě, ale v bytě.


Rosení oken se týká jak rosení okenních výplní, tak křídla nebo rámu. U oken se slabší tepelnou izolací. Zdá se to jen mě, nebo si i někdo jiný všimnul toho, že mnozí tazatelé (ASAD není asi vyjímkou) vnesou dotaz a po žádosti o doplnění nějakých. I když se vaše okno rosí pouze z vnitřní strany, může být problém rovněž špatným izolačním dvojsklem, které bude nutné nahradit.


K tomuto jevu dochází zejména v chladnějších obdobích a nejvíce při mrazech, kdy jsou okna a dveře ochlazovány zvenčí a díky tomu se vlhkost obsažená ve vzduchu uvnitř místnosti nebo budovy zkondenzuje na vnitřní straně skla, rámu a křídle okna nebo dveří.

Odpověď jsme našli v časopise Nový byt, kde se k této otázce vyjadřoval Martin Hanák ze Svazu českých a moravských. Všechna moderní plastová, dřevěná i hliníková okna a dřevěné a hliníkové dveře se osazují kvalitním těsněním, které zabraňuje profukování. Myslím si že to bude špatná cirkulace vzduchu.


Okna můžou být příliš těsné a neproudí přes ně vzduch. Montujeme plastová okna z vlastních výrobních linek a jako přímí výrobci k nim proto dokážeme zajistit plnohodnotný servis. Rosí se vám v zimním období okna ? Stéká vám po skleněných výplních dveří zkondenzovaná voda?


Pokud ho nebudete řešit, vlhkost. Ke kondenzaci vzdušné vlhkosti dochází, když se teplý a vlhký vzduch střetne s chladnějším povrchem. Hovoříme o takzvané teplotě rosného bodu, při.


Když se vzduch potká s chladnějším povrchem, zbavuje se vlhkosti a vzniká rosa. Okna se mohou rosit několika způsoby. Nejedná se o závadu, ale pouze o přirozený jev , kdy je venku vyšší vlhkost vzduchu a zároveň teplota vzduchu vyšší než je teplota skla. To znamená ráno po jasných nocích, když výrazně klesnou ranní venkovní teploty.


Větrání je stejně nezbytný proces, který do vašeho bytu přivádí nový a především čerstvý vzduch. Ráno se vzbudíte a pod oknem malá potopa. Okenní tabule jsou orosené, v bytě se začínají objevovat první plísně.


S rosením se setkal už snad každý.

Je normální, aby se necelý rok stará okna s troj-sklem při vnitřní toplotě 21až a venkovní cca 4ažstupňů , z vnitřní strany neustále rosila? Kvalitní plastová okna od firmy s lety praxe v oboru. Dále nabízíme také hliníková okna , dřevěná a střešní okna , zimní zahrady a předokenní rolety.


Bývá to hlavně za bezvětří v. Z oken pak stéká voda na vnitřní parapet a. Rošení není vada okna , je vizitkou dobrého. V zimním období se často objevuje nevítaný problém s rosením oken. Tento termofyzikální jev má několik příčin a je nutné.


Plastová okna mají řadu výhod - tvarovou i barevnou stálost za skvělou cenu, ale také jednu velkou nevýhodu. Rosení skel a rámů není způsobeno žádnou vadou okna. Naopak k němu přispívá, když okna dokonale těsní.


Jedině rosení okna v meziskelním prostoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky