úterý 18. září 2018

Lepidlo pod perlinku

Lepidla a cementové bázi. Slouží jak k lepení izolantu na konstrukce zateplovaného objektu, tak i pro vytvoření podkladní vrstvy pod finální omítku. Snad správně je zubovým hladítkem nanést lepidlo natáhnout perlinku a zamáčknout a uhladit hladkým hladítkem. Většinou se dává ještě jedna vrstva.


Natáhl lepidlo , pak přiložil perlinku a jako tapetu zeshora rukou pohladil až dolů, aby se perlinka správně přilepila. Pak přiložil druhou perlinku vedle ní, ale s přesahem a poté natáhl další vrstvu lepidla. Při strojním zpracování nanášejte lepidlo hadovitě na podkladní plochu tak, aby rozteč byla max. Do lepícího a stěrkového tmelu Cemix 1nedoporučujeme přimíchávat žádné cizí materiály, dodatečná pojiva a jiné přísady. Odměříte, a zeshora dolu vtlačujete do lepidla.


Možno lepidlo po přebroušení natáhnout i po druhé a znovu zbrousit. Používáme kvalitní venkovní štuk, který zaručuje mnohem větší odolnost proti opotřebení než štuk určený do interiéru. Pouze tento postup Vám zaručí,kvalitní a pohledné omítky bez mikroprasklin a. S jak velkým ozubením nanášet lepidlo pod perlinku a jak velkým hladítkem perlinku zapracovat do lepidla.


Musím položit perlinku do. Na ostatních vnitřních stěnách je nová jádrová omítka. Jaký význam ( smysl ) má mít to lepidlo a perlinka ? Pokud je ta stará omítka nesoudržná, nebo při poklepu duní, tak to stejně nic nevyřeší. Na čerstvě omítnutou stěnu jádrovou omítkou spolehlivě stačí natáhnout štuk.


Stavebniny a hutní materiál e-Shop. Já jsem to dělal tak, že zpočátku zubovým, pozděj rovným nerezovým hladítkem jsem natáhl lepidlo , perlinku jsem si přibodl hřebíkem, rovným nerezem jsem zatlačil perlinku do lepidla a vystoupivší lepidlo jsem zahladil. Je to jakási mřížka, která se přikládá shora dolů na stěnu, maltou se přichytí a pak omítne. Jak můžete vidět na videu, vypadá to snadně a práce jde zedníkovi dobře od ruky.


Chcete-li se do omítání pustit sami, popravdě si budete nejprve muset natrénovat určitý grif. Nesmí se rovněž provádět práce na přímém slunci, během silného větru, deště a očekávaných mrazech. Na podlahu, ve sprcháči a kolem vany jsem pod obklad dával ještě hydroizolační nátěr. Setkal jsem se také s názorem, že je lepší dát pod obklad perlinku a lepidlo, ale rozumnou odpověď na otázku proč vlastně, jsem nikdy nedostal. Zubatou stěrkou se natáhne lepidlo a hned do živého se vloží perlinka a rovným.


Druhá vrstva stěrky na Etics posts 18. Perlinka na rákosovy strop posts 19. První vrstvou omítek je lepidlo , které se natáhne na zeď. Do něj se poté vmáčkne perlinka (hustá síťka ze skelné tkaniny) a na vnější rohy zdí se použije plastového rohu s perlinkou.


Díky němu budou hrany zdí také hezky ostré a rovné. My nakonec děláme 651čkou a přes to 1mm 160tku štuk a perlinku jen přes nenavázané rohy, istalace a překlady. Má to takhle kamarád už roky a bez problému. Klasická cihla má vroubkování, čili pokud chce mít lepidlo a perlinku , budete mít velkou spotřebu lepidla.


Běžně se dnes dělá, že se i cihly zateplují buď vatou nebo polystyrénem, pak je rozumné použít lepidlo a perlinku. V případě, že perlinku napojujeme, musí být jednotlivé přesahy napojení minimálně 10cm přes sebe. Vytlačené lepidlo skrz otvory v perlince rovnoměrně zahladíme hladítkem, aby vznikla rovná, pokud možno hladká stěna.


Výběr prodejny může ovlivnit skladové zásoby vybraného zboží, jeho cenu, popřípadě i cenu dopravy. Nakupte perlinku za nejpříznivější online ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky