čtvrtek 10. ledna 2019

Jak čistit koberce

Jak odstranit žvýkačku z koberce ? Jak čistit třásně na koberci? Udržet třásně na koberci v pěkném stavu dá někdy pořádnou fušku. Bez stálé péče a úpravy dlouho hezké nevydrží.


Okraj koberce zakryjte papírem.

Něco Vám upadlo, nebo jste něco vylili? Nemusíte být hned na prášky, že je koberec zničený, máme pro Vás pár zaručených a vyzkoušených ra jak docílit toho, aby zase koberec vypadal jako nový. Jak rychle a efektivně čistit koberce doma.


Palace - to je podlahová krytina, která je v místnosti příjemné a pomáhá udržet teplo. Chcete vyčistit koberec od odolných skvrn jako červeného vína, inkoustu nebo rzi? Podívejte se na praktické tipy, jak na tyto odolné skvrny!


A to buď ručně, nebo mechanickým čističem (tzv. tepovačem), anebo přístrojem k čištění koberců, tedy multifunkčním vysavačem.

Na menší kusové koberce vyrobené z odoln. Jak vyčistit koberce s vysokým vlasem? Pomůže tepování koberce s dlouhým vlasem? Existují domácí recepty na čištění koberců? Všechno praktické, co vám pomůže při čištění shaggy koberců, jsme pro vás připravili v následujících řádcích.


Ideální je na kusové koberce , které můžete vynést ven. Nasypte na něj sníh v pořádné vrstvě a klasickým koštětem jej rozetřete po celé ploše. Nejdůležitější věcí při péči o koberec je jeho pravidelné vysávání. Ač se to nezdá, i u této jednoduché činnosti je třeba dodržovat. Na rozdíl od většiny syntetických koberců , ty vlněné nesnesou příliš vlhkosti.


Můžete tak zapomenout na klasické čistící přípravky. Výrazně pohodlnější, a ne o moc dražší, je ale nechat koberce čistit doma. Třímístnou sedačku a dvě křesla vám firma vyčistí za 4Kč, a pokud jí k tomu přidáte i koberec, naúčtuje si až Kč za mpodle stupně zašpinění.


Kdysi se čistily koberce vyklepáním. Jenže po vstupu do EU nám klepadla zmizely. Poradíme vám, jak koberce vyčistit i bez vyklepávání.

O tom, jak extraktor vybrat a jak s ním pracovat, jsme se rozepsali v této kapitole. Extraktor je stroj na čištění koberců i čalouněný nábytek. Pod tlakem se čisticí roztok za pomocí trysek dostává do koberce a zpět je odsáván pomocí hubice.


Snad každý se někdy dostal do situace, že jeho koberec, nebo čalounění nábytku bylo potřeba důkladně vyčistit. Důležité je při použití čistících prostředků použít takové, které jsou přímo určeny pro vlněné koberce. Jak už jsme zmínily výše, ne každý přípravek, který používáme při čištění koberců ze syntetických vláken, je mo. Jak správně čistit koberce Vysávání a čištění koberců nepatří zrovna k oblíbeným zálibám.


Pokud nemáte v celém bytě plovoucí podlahu, linoleum či jinou podlahovou krytinu, ale koberce, nevyhnete si občas jejich potřísnění nějakým nápojem nebo upadnutí pokrmu či znečištění domácím mazlíčkem. Jeho čištění a údržba už ale všem příliš jasná není. Koberec má doma snad každý. Ano, asi každý, kdo má doma koberec jej občas vysaje. Zrekonstruovaná polovina domu ze šedesátých let minulého století již zvenčí upoutá rezavou plechovou fasádou.


Jaký způsob čištění zvolíte, záleží především na materiálu. Když se do koberce zašlape žvýkačka, vydejte se k mrazáku. Platí tu stejná pomůcka, jako na vlasy. Položte na ni led nebo zmrzlé potraviny, aby žvýkačka zmrzla a zkřehla.


Pak ji vydrolte a místo vyčistěte. Vlněný koberec, ať v klasické nebo moderní podobě, je originálním kouskem, který zaujme v každém interiéru. Od nepaměti patří, stejně jako obrazy, k. Poté, co ji zlikvidujeme (o tom píšeme ZDE ), v případě, že jde o kusový koberec, můžeme ho při pěkném počasí nechat větrat na sluníčku, tak, že ho pověsíme rubovou stranou nahoru, aby nevybledly barvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky