pátek 21. srpna 2020

Folie proti radonu

Všechny hydroizolační fólie systému FATRAFOL-H mohou současně plnit funkci radonové izolace. Výhodou je, že izolace proti radonu zároveň slouží jako hydroizolace domu. Pouze v případech, kdy je na pozemku naměřený velmi vysoký radonový index, je nutné zajistit odvětrávání pod izolací proti radonu. V dýchacích cestách dospělého člověka a ještě více při rychlejším dýchání u dítěte se tedy kumuluje značná část vdechovaných dceřiných produktů radonu a odtud téměř na kontaktu trvale ozařuje i matečné buňky plicní výstelky, které průběžně a po celý život. Jedním z měření radonu je stanovení radonového indexu pozemku.


Určují se parametry: objemová aktivita radonu a propustnost zemin, podle tohoto parametru jsou štěrky velmi propustné, písky středně a jíly mají propustnost plynu nízkou. Trvalá izolace proti radonu a odvětrání vlhkosti. Vhodné i pro snadné vedení sítí. Ztracené bednění je velkoformátové o nižší pracnost než u maloformátov. Proti radónu položiek.


Hydroizolácie z asfaltových pásov chrániace podzemné časti budov pred prenikaním radónu z podložia. Radón (Rn, lat. Radonum) je najťažší chemický prvok v skupine vzácnych plynov, je rádioaktívny a nemá žiadny. V stavebníctve sa na izoláciu stavieb proti vlhkosti a spodnej vode používa celý rad rôznych materiálov, ktoré sa líšia svojimi vlastnosťami. Rozsah a typ ochrany objektu proti pronikání radonu závisí na radonovém indexu stavby, umístění pobytových místností v objektu, na způsobu jejich větrání a přítomnosti vysoce propustné drenážní vrstvy pod domem nebo podlahového topení v kontaktních konstrukcích.


Za pobytový prostor považujeme v souladu s vyhláškou Státního úřadu pro jadernou bezp. AQUAPLAST, FATRAFOL , FATRA, a. Jsme certifikovaná firma pro provádění hydroizolací základů, izolací proti radonu a chemikáliím fóliemi Fatrafol společnosti Fatra. Nopová fólie Guttabeta umožňuje vytvořit účinnou izolaci proti radonu. Radon je bezbarvý plyn bez zápachu, a jeho přítomnost ve stavbě není možné jednoduše rozpoznat.


Na základě stanovení koncentrací je zpravidla potřebné přikročit k volbě vhodné sanační metody, která výskytu radonu zamezuje popřípadě snižuje jeho koncentraci. Je to o izolacích proti radonu a zároveň o větrání objektu, ve výpočtu je uvedena i výpočtová hodnota výměny vzduchu, pokud ji zajistíš, pak stačí jedna vrstva lepenky nebo slabší folie. Teď je otázka, zajistíš takové větrání v každém okamžiku?


Projektant spíš asi počítá s tím, že nikoliv, a tak. Přehled izolací proti radonu na českém trhu. Dle typu jsou vhodné pro izolace proti vodě, radonu, ropě a chemickým a odpadním látkám. Izolační fólie vhodné pro izolace proti vodě, radonu, ropě a chemickým a odpadním látkám Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.


Zemní izolace FATRAFOL je určena pro oboustranně zabudované, zpravidla jednovrstvé fóliové izolační povlaky u staveb proti zemní vlhkosti, podpovrchové a podzemní vodě tlakové, některým kapalinám a radonu. Zabraňuje průsakům spodní vody do objektu a poskytuje řešení v izolaci proti radonu , ropným a dalším chemickým látkám. Izolace proti zemní vlhkosti a radonu.


Své uplatnění nalezne hydroizolační fólie nejen při izolaci základů staveb, ale také při budování zahradního. LITHOPLAST) a druhý stupeň je tvořen nepropustnou polyetylenovou fólií (například PENEFOL 950)). Je materiálem vhodným pro izolaci stavby proti pronikání radonu z podloží.


Tvarovky GUTTADRYTEK ve tvaru kopule (iglů) vytvoří dokonalé odvětrání podlahy, jsou ideální pro celkové odvlhčení domu, odvlhčení sklepa a pro celkovou revitalizaci spodní stavby u starších objektů nebo budov s nefunkční izolací proti vodě a izolací proti radonu. Vysoká úspora betonu a pracnosti ve srovnání s klasickým štěrkovým ložem. Volí se když dochází ke změně plynopropustnosti zemin, pokud je objemová aktivita radonu , zjištěná při měření radonu na pozemku, nad dvojnásobkem hranice středního rizika tj.


Jde o ideální způsob izolace podlahy proti vlhkosti a odvětrání radonu. Ten se tak může svobodně rozhodnout, zda vzhledem ke svému aktuálnímu zdravotnímu stavu a životosprávě přijme opatření proti radonu, či nikoliv. A to bez ohledu na skutečnost, zda koncentrace radonu v jeho domě je pod nebo nad směrnou hodnotou.


Je určená pre izoláciu pozemných a podzemných stavieb proti tlakovej a presakujúcej vode, ako izolačná sústava proti prenikaniu kvapalín a výluhov do spodných vôd a ako účinná izoláciu proti radónu. Používa sa na izoláciu základov stavieb, poľnohospodárskych stavieb a nádrží. Tiež je vhodná na izoláciu záhradných jazierok, biotopov, vodných rezervoárov a. Nejsou odolné proti UV záření, musejí být vždy zakryty. Je určena pro izolace pozemních a podzemních staveb proti tlakové a prosakující vodě, jako izolační soustava systémů proti pronikání kapalin a výluhů do spodních vod a jako účinná izolace proti pronikání radonu. Používá se především pro izolace základů staveb, jímek, zemědělských staveb, či nádrží.


Fólie je také vhodná pro izolaci zahradních jezírek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky