čtvrtek 13. srpna 2020

Strop porotherm

Stavba stropu bez nadbetonávky za pomocí stropních nosníků a vložek. W domach jednorodzinnych, szczególnie tych, których ściany zostały wybudowane z pustaków ceramicznych, zalecana jest technologia stopu gęstożebrowowego Porotherm. Jak funguje MIAKO strop. Zda je vhodné nosníky zvedat na zdivo ručně nebo pozvat jeřáb a také třeba porovnání MIAKO stropu a betonových panelů.


Kategorie pro vás stavebníky a profesionály ve stavebnictví. Naleznete zde služby, nástroje i kontakty na naše specialisty. POROTHERM strop Hlavní výhoda: snadné navrhování a realizace v kompletním cihlovém systému POROTHERM. Nosníky POT jsou vyztuženy svařovanou prostorovou výztuží, je možno je použít v běžném i vlhkém prostředí uzavřených objektů. Porotherm opeka je energetski učinkovito, moderno i ekološki prihvatljivo rješenje za dugotrajnost, zdravu prostornu klimu i siguran dom za buduće generacije.


Porotherm is a precision engineered modern clay block walling system with reassuringly traditional values. It is revolutionising the UK construction industry through exceptionally fast, virtually dry construction combined with high strength and thermal efficiency. Pálené keramické tehly Porotherm Jednoduchá a rýchla výstavba, trvanlivosť a vynikajúce vlastnosti keramických tehál sú presvedčivými argumentami pre voľbu našich materiálov. Vďaka svojim vlastnostiam je tehla ideálna takmer pre všetky typy stavieb.


V jedenácti závodech v České republice vyrábí cihelné bloky pro vnější a vnitřní zdivo, keramobetonové překlady a keramické polomontované stropy značky Porotherm a střešní krytinu značky Tondach. Náročnějším zákazníkům nabízí také lícové cihly (klinkery) a obkladové pásky Terca či cihlovou dlažbu Penter. Taki strop składa się z belek nośnych i ceramicznych pustaków, wypełniających przestrzenie między belkami.


Od góry konstrukcja zalewana jest betonem – tzw. Strop vyskládaný miako vložkami Porotherm Jen pro informaci, na ty menší miako vložky se nesmí šlapat, neboť by vás pravděpodobně neudržely. Miako vložky jsme skládali ze stavebních koz. Postavljanje Porotherm gredica i Porotherm ispune Između prednapetih i predgotovljenih nosivih gredica postavljaju se opečni ulošci, a zatim se na licu mjesta betonira tlačna ploča i ispunjava međuprostor između opečnih uložaka kako bi se oblikovala rebra stropa.


Postup realizace POROTHERM stropu. Kraj: Niemcy Strop Porotherm jest nowoczesnym rozwiązaniem ceramicznego stropu gęstożebrowego. S ciljem optimalne podpore končnemu kupcu, izvajalcem, arhitektom, trgovinam in ostalim poslovnim partnerjerm smo vzpostavili tehnično svetovalno službo.


Stropní konstrukce Porotherm se skládá z keramických příhradových nosníků POT a cihelných vložek MIAKO. Naše stropy samozřejmě nejsou jen z polystyrenu tvarovky = panely JS jsou vlastně ztraceným bedněním, které vymodeluje po zalití betonem železobetonový trámečkový strop s ohromnou únosností a minimální váhou. Nejdříve jsme se pustili do stropu nad předsíní, jelikož předsíň je o řadu nižší, než zbytek domu, musel se strop vybetonovat odděleně. Panely se podepřou po cca 7m a lze po. Roznosili jsme nosníky na své místo, které jsme v zápětí podepřeli pomocí dřevěných kůlů a začali jsme skládat vložky miako.


Porotherm glinena opeka je energetski učinkovito, moderno i ekološki prihvatljivo rješenje koje jamči postojanost i dugotrajnost, zdravu prostornu klimu te siguran dom za buduće generacije. POROTHERM překlad 7: Technické údaje plně nosného prvku nad okenními a dveřními otvory ve stavbě. Porotherm není jen cihla, je to kompletní cihlový sortiment Porotherm pro hrubou stavbu, kde nesmí chybět kvalitní překlad a pevný strop. Zboží je při váženo velkým kamionem, proto je potřeba zajistit bezproblémový příjezd a odjezd ze stavby ! Stránky jsou aktualizovány dle Podkladu pro navrhování Porotherm č. Na obrázku 1-je strop: Hennebiqueův strop, ocelový (trapézový) strop, bedničkový strop.


Keramické stropy Porotherm sa montujú podobne ako stavebnica z vopred vyrobených prvkov – stropných nosníkov, vložiek a vencových tehál. Niektoré časti stropu je potrebné vystužiť počas montáže. Správne vyskladaný, podoprený a vystužený strop sa zaleje betónom požadovanej triedy.


Ide o overený, JEDNODUCHÝ a rýchly proces, ktorý môžeme ÚSPEŠNE využiť aj pri SVOJPOMOCNEJ výstavbe. Monolitický strop má maximální únosnost a díky svému vetknutí do vertikálních konstrukcí má vysokou stabilitu. Podle způsobu vyztužení rozdělujeme stropy na jednosměrně a obousměrně vetknuté. Nevýhodou železobetonových stropů je naopak nutnost konstrukce bednění a mokrý konstrukční proces.


Strop okrem vlastnej váhy musí uniesť aj podlahy, ktoré sú na ňom položené, priečky, nábytok a osoby. Pri stropoch platí jedno všeobecné pravidlo: mali by tvoriť kompaktný celok so stenami a spoločne by mali zabezpečiť tuhosť celej stavby. Rozdeľujú sa na monolitické (celé sú z liateho železobetónu) a montované (časť stropu alebo celý strop nie je zo železobetónu).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky