čtvrtek 6. srpna 2020

Natahování perlinky na polystyren

Jaký typ perlinky zvolit pro místa se standardní omítkou a části domu, na které budou použity cihlové obkladové pásky TERCA Klinker? Ukázka realizace a odpovědi nejen na tyto dotazy. Víte, že natažení lepidla na fasádní polystyren není vůbec těžké?


Kdo si myslí, že ano, pro toho máme návo jak to udělat. Budete si moci vyzkoušet kotvení polystyrenových desek, natahování první vrstvy lepidla na polystyrenovou izolaci i následnou aplikaci perlinky. Detailně se zaměříme na ostění oken a dveří a řekneme si, jak jej správně realizovat. Na polystyrén jsem na podzim natáhnul lepidlo s perlinkou. Vypěňoval jsem i styčné plochy desek - polystyrén by měl na stěně tvořit kompaktní plochu.


Stavba byla celou zimu prázdná, nevytápěná. Na jaře jsem objevil na jižní stěně v lepidle tenké praskliny okolo oken a pod okny. Rohy jsou vyztužené šikmým pruhem perlinky. Začali jsme u okna a postupovali jsme směrem ke dveřím. První pruh měl přesah i na „okenní“ stěnu a na koncích byly přesahy na boční stěny.


Síťovina musí být v první třetině lepidla (od vnějšku), příliš ji nezatlačovat. A správně by zaschlá a vytvrdlá stěrka měla pružit, ne moc, ale měla! Je nutné dodržet přesahy perlinky přes sebe a případně vyztužit u rohů. Existují i štuky určené přímo na ytong - bez lepidla, ale osobně nemám zkušenost jestli to neopadá.


Potom existuje štuk přímo s lepidlem, tudíž by opadla polovina práce, s tím taky nemám zkušenost, ale někdy to vyzkouším. Lepidlo nanášíme na desky izolantu polystyren na terče (buchty) a po obvodě, okraji desky (její plochy, ne plochy hrany) naneseme vrstvu, pás cca až 5cm široký kolem dokola, terče cca rozmístíme na plochu vnitřní části desky tepelné izolace polystyren. Mluvil jsem o nanaseni lepidla na ytong, ne na polystyren A po odtrzeni perlinky od zdi zustava temer veskere lepidlo na zdi.


S polystyrenem to jeste musim vyzkouset. Prosím zkušenější o radu jak na natahování lepidla s perlinkou. Jde mi o pracovní postup tzn. Je to super, ani to nepraská, jen jsem se ještě nedokopal, abych pistolí zarovnal akrylátovým tmelem obvodové spáry.


Takže postup u novostavby je takový,že cihlu navlhčím,přilepím na pěnu polystyren. Zakupte universální stavební lepidlo pro vnitřní použití a perlinku. Nejlepší postup je natahovat štuk od země asi metrů dlouhý pás a vyjet s ním co nejvíše. Dvojí natahování je hlavně z proto, aby se docílila jakáž, takáž. V případě že chceme na sokl natahovat štuk – „fajnovou”, je dobré si.


Nerezovým zubatým hoblem natáhneme lepidlo na šířku perlinky což. Když jsem se ptal, co ho k tomu vede, tvrdil, že se to tak dělá, že. Vertex Litomyšl a napíše na roli klidně i Vaše jméno, takže není důležité co je napsáno za název perlinky , ale její kvalita. Klidně i dovezená perlinky z Číny za Kč vyhoví. Odpovědi na zákaznické dotazy při řešení konkrétních problémů na stavbě.


Nejprve rovnoměrně naneseme lepidlo na již zabudovaný izolační materiál a zatlačíme pásy armovací tkaniny do pojícího tmelu. Při této činnosti nám může dobře posloužit nerezové hladítko, kterým lze tkaninu lépe vnořit do stěrkové hmoty. Specialista na zateplení Nabízíme fasádní polystyren , materiál na zateplení fasády i realizaci. Bezkonkurenční ceny zateplení a fasádní polystyren. Ceny si navíc můžete srovnat od těch nejlevnějších.


K natahování je důležitá správná příprava a nářadí, pořiďte si nerezové hladítko malé ( délka 2mm) a velké ( 4mm) obojí hladké bez zubů. Připravte si nařezané pruhy perlinky na výšku stěny v dostatečném množství, stěnu napenetrujte, rozmíchejte si lepidlo do zásoby 3-kýble ( dle rozsahu) domýchávat budete postupně. Ani při sebevětší pečlivosti se ale nedá dosáhnout stejné rovinnosti jako u strojního omítání. Proč se to téměř nedá ručně naházet jako klasická omítka je na delší povídání, ale raději o tom ani neuvažujte.


To vše při aplikaci Rimatu 1DLP v tl. Ytong) není třeba penetrace ani perlinka aplikovaná v celé ploše! Doporučujeme však použití perlinky v místech kritických přechodů. Jak vypadají nyní rozestavěné budoucí obchody na Mělníku ? Rozšiřování parkoviště v blízkosti polikliniky.


Natahování stěrky a perlinky na staré omítky Perlinkou pod vnitřní omítkou dosáhnete dokonale hladké stěny, pokud tedy umíte omítat. Je to jakási mřížka, která se přikládá shora dolů na stěnu, maltou se přichytí a pak omítne. Ohledně lepení lepící pěnou, dodržte pravidlo: na XPS extrudovaný polystyren Peri Bond a na EPS Polystyren lepící pěnu Etics Bond.


Oba izolanty mají rozdílnou povahu materiálu a použití dvou rozdílných lepících pěn má své důvody. Polystyren je zdravotně nezávadný a ekologický materiál, který slouží jako cenově výhodná tepelná izolace. Díky nízké hmotnosti a snadné opracovatelnosti je práce s polystyrenem rychlá a efektivní.


V nabídce najdete polystyreny určené pro zateplení fasád a pro podlahové nebo střešní konstrukce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky