pátek 24. března 2017

Javor mléč cena

Javor mléč Globosum javory. Novinka Elegantní strom na kmínku s vejčitý korunou s lesklými nachovými listy do rodinných zahrad. Listy tohoto javoru jsou vínově červené, lesklé. Původní druh rozšířen po celé Evropě od Francie, Švédska až po Pyreneje, Apeninský a. Je to strom pocházející z Evropy, jehož odolnost vůči povětrnostním vlivům stejně jako městskému znečištění z něj činí vyhledávaný, rychle rostoucí dřevinu pro rychlé ozelenění.


Prodáváme v kontejneru litru na kmínku 1cm. Roste pomalu a pro kompaktní tvar ani hustotu není potřeba na něj brát nůžky. Atraktivní svými panašovanými listy, které jsou zelené, krémově lemované na okrajích. Lemování bývá i do červ. Free Delivery on Eligible Orders!


Docela vtipně autor vystihl růst tohoto menšího javoru – tedy pokud měl na mysli. Globosum je odrůda javoru mléče s opravdu velmi pravidelnou, kulovitou. Na jaře svěže zelený strom, na podzim nádherně vybarvuje.


Foto: Zahradnictví Franc. Druhy javorů s okrasnou. Jeho listy jsou středně zelené v létě a raší. Roste v podobě nízce zavětveného keře nebo i stromu.


Dorůstá výšky - m. Habitus je široce vejčitý. Mladé větve jsou zelené nebo vzácně načervenalé, ochlupené, později šedé, lysé. Pokud si nechcete korunu na konci zimy tvarovat či udržovat menší, nevyžaduje žádnou péči.


Japonský javor má své kouzlo a odolá mu málokdo. Jeho pěstování se nemusí zříkat ani lidé bez zahrady – stačí balkon, vhodná nádoba a stromek olistěný dle vašeho vkusu. Tvarů i barev listů je mnoho, vyberte si z uvedeného přehledu. Dospělosti dosahuje jako solitér ve věku 20–let, v zápoji 30–let. Dosahuje většinou kratšíh.


Vyberajte z množstva druhov - okrasný javor japonský u nás nájdete v rôznych farbách, druhoch či vzrastoch. Doprava dřevin ZDARMA do okolí 100km od Hradce Králové! Jsem registrován k EET, nyní.


Najít ho můžeme v listnatých hájích, na minerálně bohatých, výživných, hlinitých, čerstvě vlhkých půdách a na pohostinných stanovištích. Stáří stromu dosahuje 3až 4let. Listy mají při rašení červenohnědou, následně zelenou barvu a na podzim se zbarvují do žlutých barevných odstínů. Jeho koruna je užší a velmi hustá. Dvounažky jsou téměř vodorovně odstávající.


Koruna roste ploše a kulovitě. Patří mezi opravdové rarity. Díky velmi pomalému růstu se nenajde příliš mnoho školek, které by se zabývaly jeho množením. Odolnější vůči padlí než podobná odrůda Crimson King. Svoja bioaktivna svojstva matični mleč zadržava samo 48h po vađenju iz košnice, a kako ga je veoma teško sakupiti, ni cena mu nije ni malo mala.


Acer platanoides velice dobře toleruje zastínění, má vysoké nároky na půdní vláhu. Vyžaduje vlhké a živinami bohaté půdy. Cena za opravu trubky je rozhodně menší, než hodnota stromu.


Další možností je vyvložkování roury - opět levnější než cena stromu. Pokud v lokalitě působí normální úředník který povoluje kácení dřevin, tak pokud strom je zdravý, jinak nepřekáží na kácení nepřistoupí a žádost zamítne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky