čtvrtek 30. března 2017

Osb desky venkovní

OSB desky nebroušené obsahují cca dřevěné hmoty. Přiblížíme vám jejich výrobu: z kmenu borovice bez kůry se nařežou tenké plátky dlouhé asi 1mm a rovnoběžně se pokladou do krajních vrstev desky. Vnitřní vrstvy jsou tvořeny poskládáním plátků kolmo na délku desky. Takto laminované vrstvy jsou ve vysokém tlaku propojeny voděodolnou pryskyřicí.


OSB-3: Jsou určeny pro použití ve vlhkém prostředí - venkovní prostředí. Nosné desky pro třídu vlhkosti při teplotě 20°C relativní vlhkost vzduchu výrazně nepřevyšuje. Vysokou oblibu si získaly díky příznivému poměru ceny a výkonu, univerzálnosti a obecně velmi snadné manipulaci, kterou zvládne i méně zkušený stavitel kutil. Kolik let by vydržela takto postavená kůlnička? Díky jejich atraktivnímu vzhledu jsou s oblibou používány jako pohledové vrstvy obkladů nebo k výrobě nábytku.


Dále se používají hlavně jako konstrukční desky v místech s vysokými nároky na mechanické vlastnosti. Jejich použití je vhodné u konstrukce desky stěn. Velkou předností OSB desek, kterou jistě oceníte, je jejich pevnost a tuhost.


A to nejenom proto, že jsou levné. Dobrý den, mám přízemní dřevostavbu, s pultovou střechou. Nátěr osb desek pro venkovní použití je možný, záleží na požadavcích na nátěr ( konkrétní použítí osb desek).


Obvykle jde o 3-vrstvy z třísek o velikosti 2-cm. Díky tomu mají řadu výhod a široké možnosti použití. Mohou mít broušený nebo nebroušený povrch, být lepeny vodovzdorným lepidlem a opatřeny perem a drážkou.


Mezera mezi trámy je 1cm. Je nutná povrchová úprava? Palubky interiérové obkladové, venkovní fasádní či podlahové. Pro konstrukci a podklady prodáváme i KVH hranoly a lepené BSH či DuoTrio hranoly.


Bilete avion, Hoteluri, Asigur? Oferte pentru rezervari online! Find Audited China Manufacturers of Osb Wholesalers.


OSB -3: Jsou určeny pro použití ve vlhkém prostředí – venkovní prostředí. OSB desek pro venkovní použití (deska by měla být ošetřena), avšak nelíbí se nám tato deska napohled a chtěli bychom nějaký nátěr, který bude levný a bude se dát použít právě na desky OSB. Můžete nám něco levného navrhnout.


Mělo by to být cca v barvě moca (sv.béžová). OSB sice mají velkou tepelnou a vlhkostní roztažnost, ale nezdá se mi, že by tu paseku udělala vlhkost z omítky. Prosím potřebuji poradit jak nanést venkovní omítku na osb desky aby tam vydržela jestli je to vůbec možné. Loni jsem osb desky spenetroval. V krátké lhůtě jsme schopni připravit jakékoliv množství pro stavební firmy i pro osobní odběr.


Desky typu OSB (Oriented Strand Boards - desky z orientovanch plochých třísek) jsou moderním materiálem postupně ve stavebnictví nahrazujícím překližku. Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. V interiéru je lze položit jako podklad pro vyrovnání podlahy, nebo díky jednoduchému opracování je využijete pro montáž nábytku (police, zadní stěny skříní atd.).


Ceny OSB desek jsou uvedeny za m2!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky