úterý 6. srpna 2019

Chleba ze sušeného droždí

Jelikož jsem trochu lenošná, dávám suroviny přesně v pořadí do domácí pekárny, která celé hnětení udělá za mě. Uhnětené těsto přendáme na vál a vypracujeme si bochánek – já dávám těsto kynout do ošatky a tak bochánek potřebu bramborovým škrobem, aby se mi těsto nepřilepilo k ošatce. V míse smícháme hrnky hladké mouky, lžičku soli, lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí.


Přilijeme hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi - hodin. Chleba se nepřipaluje :) Ale ani mi moc nevykynul, dala jsem skoro celý sáček sušeného droždí.

Přesto se celkem povedl, díky za recept! Rozhodli jste se upéct chleba ? Poradíme vám, jak upéct chleba z kvásku i ze sušeného droždí. Tentokrát se vám povede i bez domácí pekárny! Tak tenhle chleba je naprosto skvělý, pekla jsem včera jakože z nouze – doma ani kůrka, ni droždí , ale vyštrachala jsem pytlíček sušeného , ke kterému jsem roky neměla důvěru. Domaci chleba ze suseneho drozdi recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: kváskový chléb bez hnětení domácí chléb pečený v kastrolu chleba bez hnětení z domaciho kvasku domácí kváskový chléb žitný chléb s droždím kváskový chleba bez hnětení recept na domaci kvaskovy chleba domácí kváskový chleba domácí chléb sušené droždí chleb ze suseneho drozdi domácí chleba ve skleněné míse domácí chléb pečený pod. Domácí chleba z žitné mouky a sušeného droždí recepty, které budete milovat. Suroviny hrnek žitné mouky hrnky hladké mouky lžička kmínu lžičky soli lžičky sušeného droždí To vše nasypeme do větší mísy a na sucho.

Ahojík , chlebik jsem dělala ze sušeného droždí a nechala o minut vice péci. Vůně chleba se ponese po celém bytě, chuťové pohárky neunesou pohled na ten krásný bochník a budou křičet: „Zakroj do něj už konečně! Ten chleba je vážně skvělej… sice občas jen tak ze zvědavosti zkouším i jiný recepty, ale tenhle vede, jak chutí, tak snadnou přípravou… Příspěvek upraven 26.


Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 1ml vlažného mléka, přidejte cukr, 1g mouky, rozmíchejte a nechte asi minut odpočívat na teplém místě, než vyběhne kvásek. Vybíráme z obsahu: Houskový knedlík ze sušeného droždí Suroviny: 8g hrubé mouky sáček sušeného droždí špetka soli vejce l mléka housky nakrájené na kostičky. Houskový knedlík nekynutý, bez droždí Suroviny: kg hrubé mouky vejce malá lžička soli malá lžička prášku do pečiva rohlíky nakrájené. Do hrnečku dáme droždí , zalijeme několika lžičkami vlažné vody a necháme vzejít.


Obal čerstvého droždí by měl obsahovat datum balení a datum doporučené spotřeby. Otčas se stane, že čerstvé droždí trochu vyschne, což ale není na škodu a droždí tím neztrácí na kvalitě. Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.


Podle chuti je možné přidat cibulku, česnek, semínka, škvarky, bylinky, jen doporučuji přidáv. K pečení chleba potřebujete droždí. A můžete použít čerstvé, sušené nebo instantní.


Můžete je libovolně v receptech zaměnit a platí poměr: gramů čerstvého rovná se lžíci sušeného granulovaného droždí. Obě vykynou v teplotě maximálně do stupňů Celsia. Jiný postup platí pro instantní droždí – to se přidává rovnou k přísadám a promíchá. Nejlepší sendvič na světě z domácího chleba !

Jiný chleba už pak vaše děti chtít nebudou! Tisk Pro tisk receptu je třeba se přihlásit. Samozřejmě je rozdíl, jestli pečete chleba kváskový, ze sušeného droždí a pochopitelně má velký vliv taky druh mouky. Osobně z časových důvodů používám sušené druždí a předem vyhřátou klasickou zapékací misku. Peču na 2a šutr z toho zatím nikdy nebyl.


Rozdíl je samozřejmě taky v tom, jestli u nekváskového chleba použijete poklici nebo ne. V receptu je možné upravit i poměr pšeničné a žitné mouky. Dobrý den, tak bochník chleba je venku z trouby, pekla jsem cca minut na 165°C a použila jsem 3g hladké mouky,1g celozrnné chlebové mouky a sušené droždí. Ze začátku, kdy je kvásek mladý bych přidala trošku sušeného droždí.


Postupně rozkvašováním a odebíráním kvásek sílí a už pak není potřeba přidávat podpůrné prostředky jako je droždí. Další postup už najdete v receptech na chleba z kvásku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky