úterý 6. srpna 2019

Oprava povrchu betonu

V prípade, že sú škody rozsiahlejšie, prehĺbte dieru o niekoľko centimetrov a použite zmes betónu s pridaným štrkom. Je to taková lékarnička pro podlaháře s kterou lze opravit kde co. Popraskaný beton, díry v podkladu, schody a šikminy. Podíváme se na video, jak opravit betonovou podlahu, vybrousit nerovnosti, vyspravit praskliny a udělat samonivelační hmotu na kterou se potom bude pokládat podlaha.


Opravná malta Ceresit CD je jemnozrnná malta určená na vyrovnávanie betónových a železobetónových povrchov, vyplnenie nerovností a opravy. Představa opravy betonu se tak stávala noční můrou každého z nás. Rekonstrukce poškozených hran nebo popraskaných povrchů často představují nekonečný kolotoč oprav. Běžná praxe ukazuje, že se ve většině případů využívá běžný, na stavbě vyrobený, beton.


Existuje několik způsobů opravy a konkrétní metodu byste měli vybrat podle rozsahu poškození. Beton především reaguje na každý pohyb. Takže pokud dojde k jeho sednutí nebo pokud se bude jeho podklad hýbat, může se na jeho povrchu snadno vytvořit zvětšující se prasklinka. Chcete-li být opravdu důkladní, vyřežte vydrolená a poškozená místa flexou s diamantovým kotoučem až na kolmé hrany „zdravého“ betonu , oprava bude důkladnější. Pak je důležité penetrovat poškozená místa prostředkem, který vytvoří spojovací (adhezní) můstek pro dokonale soudržné spojení praskliny či výtluku s novým betonem nebo tmelem.


Hydroizolace betonu , průmyslových podlah, cihel, kamenů a dřeva. Oprava poškozených betonových ploch. Takže jsme ho aplikovali pouze na nášlapy schodů a vše ostatní jsme vzali jemnějším kotoučem, včetně opravovaných děr.


Jedná se o kompletní úpravu betonových podlah systémem, kterým je možno dosáhnout vysoce kvalitního povrchu s extrémní tvrdostí. Materiály pro opravu jsou vybírány tak, aby se jejich barevnost shodovala s okolním betonem a oprava tak nevystupovala z původní plochy. Na všechny provedené opravy poskytujeme naši prodlouženou záruku v trvání měsíců. Rychletuhnoucí cement-polymerová, jemná maltová směs, určena pro lokální opravy betonu Všechny weby společnosti STACHEMA CZ s. INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ pro klienty, dodavatele a uchazeče o zaměstnání (GDPR) naleznete zde. Odkrytá ocelová výztuž musí být chráněna.


Materiály k sanaci betonu a železobetonu slouží pro vylepšení podkladu, obnovení krycí vrstvy atd. Když vidíte trhliny vycházející z hloubky betonu nebo také existující vlhkost ničící podlahové prvky, pak je oprava spíše nemožná. Poškození a nečistoty na povrchu jsou téměř vždy opravitelné. Každý typ oprav je vyroben speciální technologií.


Po mnoha pokusech jsem se přesvědčil že nějlepší je dlažba. Hrubým broušením se z povrchu odstraňuje celkem silná vrstva betonu a bruska na povrchu zanechává kolečka. Určitě bych to ještě něčím trochu odrhnul. Podlaha z lehkého betonu bude pochozí již za hodin.


Pomocí mechanického broušení se odstraní cementové mléko na povrchu betonu. HTC Superfloor TM je komplexním řešením pro broušení a leštění betonových podlah. Tím se uvolní přístup ke spodní, silnější vrstvě. Tato vrstva je poté ošetřena speciální impregnací.


Výsledkem je hladký povrch s vysokou funkční i estetickou kvalitou. Na povrchu betonu pak zůstávají různé výčnělky a výstupky. Chybou, jejíž příčinou je nesprávné bednění, je i použití desek s poškozenými hranami či vadami v ploše, což způsobuje obtisk těchto vad na povrchu. Pokud jsou na povrchu praskliny, beton se drolí a na několika místech jsou středně velké díry, oprava je vcelku jednoduchá.


Pokud je ale beton puklý, celý rozdrobený a rozdrcený, je lepší jej odstranit a udělat nový. Dlouhé roky zůstává stejný, ale u podstatně starých betonových podlah v garáži snadno zaznamenáte narušení povrchu nebo dokonce větší praskliny. Přestože si podlahu můžete opravit sami ve snaze ušetřit, měli byste se snažit použít aspoň kvalitní přípravky, které se vám budou snadněji aplikovat. Dobrý den, produkt Vytvrzovač betonu SOUDAHARD je určený na již hotový beton pro zpevnění povrchu , je tedy velmi vhodný všude tam, kde je potřeba již hotový povrch na bázi cementu zpevnit.


SOUDAPLAST zlepšuje zpracovatelnost směsi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky