úterý 6. srpna 2019

Čím umýt lednici

Vyčistit lednici dočista do čista a přitom nepřibrat ani deko je snem nejedné z nás. Jenže chladnička potřebuje i jiné čištění. Jde přece o místo, kde skladujeme potraviny. A tak zkuste našich tipů, snadno a rychle se zbavíte námrazy a už nikdy se z vaší ledničky nepoline nepříjemný zápach.


Už naše maminky používaly různé triky, jak vyčistit chladničku a zbavit se nažádoucího zápachu. Plátky citronu, ocet nebo vanilkový cukr? Vysoká vlhkost uvnitř ledničky je ideální k šíření bakterií a plísní.


I z toho důvodu odborníci doporučují chladničku umýt jednou za měsíc. V čisté lednici se nemnoží nebezpečné bakterie ani plísně a neline se z ní nepříjemný zápach. Díky absenci námrazy navíc ušetříte až energie.


Lednici zevnitř vždy otřu octovou vodou. Ocet totiž pohlcuje pachy a lednice fakt krásně voní. Navíc ocet ničí bakterie které tam mohou být.


Pravděpodobně nechcete vůni, která vás zcela omráčí poté, co otevřete lednici. Tak já jsem dnes přebírala lednici a bylo mi řečeno (a v chytrém manuálu stopětadvaceti jazyky psáno), že po 4h stání je možno lednici začít používat. ContentsKaždodenní historie: lednička umýt , že neexistuje žádný zápachCo znamená, že můžete umýt lednici zcela Nebyl žádný zápach? Konstantní udržování čistotyČím lépe umýt vnitřku chladničky k odstranění pach3.


Video „Jak umýt vnitřek chladničky“Každodenní historie: lednička umýt , že neexistuje žádný zápach. K mytí se odhodlejte tehdy, máte-li lednici prázdnější a jste před nákupem. Nebudete tak mít zbytečně mnoho práce s vyndaváním a zandaváním potravin. Obecné pravidlo říká, že bychom měli lednici umýt jednou za měsíc. To, že žádnou špínu nevidíme ani necítíme, totiž.


Naštěstí už je většina ledniček vybavena technologiemi, které nám práci usnadní. Ale přesto bychom měli ledničku pravidelně čistit a udržovat. Poradíte mi, jak ten plast aspoň trochu přijatelně vyčistit a. Vydezinfikujte si lednici Možná už si ani nepamatujete, jak je to dávno, co jste tomuto kuchyňskému spotřebiči věnovali trochu pozornosti.


A přitom je právě lednice největší líhní nebezpečných bakterií. Použijeme také hygienické ubrousky nebo antibakteriální sprej a otřeme kliku u ledničky, kde se vyskytuje možná největší množství bakterií z celé kuchyně. Babské rady pro domácnost, čištění, vyčištění, odstranění skvrn, leštění, náprava. Dům, byt, domov, kuchyně, koupelna, WC, podlaha, prádlo, praní.


S fleky a otisky si poradí obyčejná mýdlová voda. Povrch je však nutné vzít následně speciálním leštícím přípravkem na nerez. Spokojeni budete nejen při pohledu na nerezovou lednici , sporák či dřez, ale také při pohledu na své ruce, protože je olivový olej krásně vyživí. S následujícím návodem vyčistíte mikrovlnku raz dva a navíc se šetrným přístupem k životnímu prostředí.


Důležité je umýt a následně otřít opravdu všechen prostor v lednici. Vůbec nejlepší je mít k dispozici přípravky přímo určené k čištění konkrétního typu nábytku. Vyplatí se proto je pořídit už při jeho koupi. Snad nejhorší částí velkého úklidu je, hned po koupelně, čištění trouby a mikrovlnky. Proto, pokud se náhle váš citlivý čich zachytil v lednici , která není příliš příjemná vůne, nebo jen jednou, meli byste okamžite odstranit zápach.


V ideálním případe, čisté a opravitelné lednice vůne by nemel mít nic společného. Ale ne vždy správne uchovávat potraviny, a nekdy není moc dobré péče o ledničce. Měla jsem kdysi lednici , kde tato miska šla vytáhnout a umýt , ale nyní u lednice kterou mám je miska snad přilepena nastálo a já se bojím něco utrhnout. V misce mám hnusnou vodu s několikaletým bincem a když odtokovou hadici zastrčím do misky tak ten binec v misce zabrání vodě z lednice vytékat. V lednici jsou zřejmě plesnivá mrtvá zvířata, v kyblích pak mrtvá agama.


Jak jsem přišla dovnitř, bouchl mi do nosu takový smrad , asi hniloba. Odstranění pachů nejen v lednici Věčné dilema čím odstranit pach z ledničky vyřeší trocha sody vysypaná do misky a vložená do lednice. Můžete ji použít i na dno odpadkového koše.


Nepříjemný zápach z pračky, plesnivějící těsnění a usazený vodní kámen jsou problémy, které mohou dojít tak daleko, že vám nezbude než koupit si.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky