středa 7. srpna 2019

Ytong nebo porotherm

Mnoho stavebníků se totiž na porovnání těchto dvou základních materiálů zdění ptá. S tou lepší izolační vlastností Ytongu to asi nebude až zas tak horké. Můj názor je použít porotherm a to broušené cihly vyzdívané na lepidlo nebo pěnu(lepidlo i pěna je součást ceny cihel). Na založení vám taky přijede technik a první řádek vám založí zdarma. V tomto ohledu má Ytong nezpochybnitelnou výhodu.


Když dojde k rozříznutí keramické tvárnice, dochází ke značné ztrátě její pevnosti, protože na jedné straně přijde o obvodový rámeček. Porotherm totiž dodává jen celé tvárnice. Naopak u Ytongu lze vyzdít bez větších problémů i arkýře nebo vikýře. Jestliže se člověk chystá vyzdívat tvarově jednoduchý.


Ve výsledku to bude levnější, když budete při stavbě precizní, můžete bydlet hned bez fasády a nízkoenergeticky, kdyby třeba nevyšly peníze na dostavění. Ušetříte za dobu lešení na stavbě a zdivo má v celé. Pokud to vyjde, budeme stavět, aktuálně projednávám s projektantskou firmou mírné předělání jejich typového projektu.


Jestli slabsi ytong a vice zatepleni, nebo 3a zatepleni mene, nebo jak to vlastne lezi a bezi. Ale jak tady ctu vase prispevky, tak vysvetleni co napsal Hipisko se mi zda dost rozumne a logicke. Jeste mrknu na ten clanecek.


Já říkám cihlu, ostatní ať napíší co myslí oni, všechny argumenty pro a proti se dají vždy přhlasovat jínými ve prospěch toho či onoho materiálu. No apokud bych se rozhodl pak tedy zateplit polystyrenem zase ať cihlu nebo ytong , rosný bod při tenkém zateplení zase zůstane v cihle i tak jako kdybych jí nezateplil, tedy je to pořá. Ytong libi se nam vice pro jeho vyhody treba snadna opracovatelnost, vnitrni omitky, doprava zdarma, ale resime jednu velkou nevyhodu a tou je nasakavost, pry dokaze hodne nasat uz z vyroby a pak pri stavbe i desti, chteli bychom zateplit, jak dlouho se musi nechat stavba vyschnout, je nutne cekat se zateplenim po dostaveni nebo je mozne hned zateplit?


Pri výbere stavebného materiálu najviac ľudí prihliada na cenu, ale to je chyba. V ceně materiálu HELUZ je celoplošná tenkovrstvá malta nebo pěna a zakládací malta v tl. Cihla, Ytong nebo dřevostavba? Kdybys chtěla vědět víc, písni IP. Bestel bij de groothandel.


Zvlášť v záplavových a seismických oblastech je to velké riziko. Ytong a jiné, co zmokne a rozpadne se nebo zplesniví. Jediná výhoda - lepí se na lepidlo, takže se to zedníkům dobře dělá, ale stejně vám nesleví.


Projekt je z dílny GSERVIS. Přesvědčte se o tom, jak snadno se staví z tvárnic Ytong. Připravili jsme pro vás krátká videa, která vám pomohou při výstavbě a práci s Ytongem. Potřebujete založit stavbu nebo zaměřit střechu od prověřených profesionálů? Všechny tyto vaše starosti jsme řešili už mnohokrát a rádi vám naše zkušenosti předáme.


Stavbu založíme, pokrývače doporučíme a ještě vás pošleme k doporučeným půjčovám strojů pro vaši stavbu. Chcete se o nás něco dozvědět, pracovat u nás nebo nás kontaktovat? Pak neváhejte a pokračujte níže. Jaké zdivo na stavbu rodinného domku posts 14.


Další výsledky z webu forum. Z čeho stavět ( Ytong nebo Heluz)? A tégla nagy hagyományokkal bíró égetett vázkerámia, míg az Ytong pórusbeton vagy gázbeton, relatív fiatal építőanyag, ami rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert. Pórobeton nebo cihly pro rodinný dům? Egyébként inkább falazóblokkból építeném, mert jobb a hőtároló képessége, mint az ytongnak.


Mi a különbség (tulajdonságokban) az ytong és a hagyományos porotherm. Nemyslim si, ze objemovo je ytong drahsi ako napriklad porotherm. Nemam nic proti porfixu, len fakt ej pravda,ze to pride mokre a ked sa to snazite zobrat z palety,tak je to poprilepovane a odpadavaju rohy. Ytong se zpracovává buď způsobem montáže ze stavebních elementů nebo osvědčenou metodou lepení YTONG svou masivností poskytuje zvukovou izolaci odpovídající normám. Ytong je značka stavebních výrobků z bílého pórobetonu.


V České republice jej vyrábí společnost Xella CZ (součást nadnárodního koncernu Xella International). Tvárnice značky Ytong jsou typické svou jednolitostí, nízkou hmotností, vysokou tepelnou izolací , stabilitou a snadnou opracovatelností (tvárnice lze libovolně řezat).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky