čtvrtek 8. srpna 2019

Jak postavit hobití dům

Společnost Green Magic House vyvinula malé montované rodinné domy, které vypadají přesně jako hobití domy. Domy, které mají přes 1metrů čtverečních, mohou postavit tři lidé za tři dny. Tento působivý hobití dům postavil pouze z prostředků, které mu dala příroda.


Využil tak nepravidelných kmenů stromů, hlíny i kamení. Sklo na okna si ale nechal dovézt. Velká Británie, zahraničí Zamilovali jste se do Pána prstenů a sníte o hobití noře? Ať už potřebujete místo, kde byste si mohli v klidu číst, nebo kam by si chodily vaše děti hrát, čtěte! Angličan zveřejnil podrobný návo jak takový hobití domek postavit.


Chcete-li se inspirovat výstavbou, zapojit se, jste zvání – více jak se zapojit se… 8) Výstavba základu pro Hobití domeček Máme za sebou další mezník ve výstavbě hobitího domečku. This feature is not available right now. Rozhodli jsme se využít z obou světů to nejlepší a postavit cenově dostupný, krásný hobití domeček díky kombinaci materiálů s obou světů. Na druhou stranu si na pozemku budou moci postavit další nemovitost.


Postavit si ho můžete už za necelých tisíc korun a vzhledem k jeho rozměrům ani nebudete potřebovat stavební povolení. Je to trochu netradiční kolega minidomů, které se staly fenoménem. Věci se chopil však nejen britský tisk: „S dítětem na cestě měl Charlie pocit, že nemá jinou možnost, než postavit svůj dům bez schválení stavebních úřadů. Pro svůj záměr by povolení nezískal, a nedostatek cenově dostupného bydlení jej přinutil jednat tak, jak nakonec učinil.


Nedávno se tento nápad se stal skutečností a výsledek je ohromující. Domečky vybudovali tři lidé v rekordním čase – trvalo jim to jen několik dní. Autor stavby Ashley Yeates sice není hobit, ale jako designér a expert na konstrukce se o pokusil postavit příbytek, který sám nazývá ,, hobití dírou. Poté, co vykopal kořen starého stromu na své zahradě, se rozhodl postavit tento zvláštní exemplář.


Pojďme se společně podívat na stavbu tohoto velmi neobvyklého projektu. Některé „ hobití “ domky neobsahují žádné umělé materiály, někdy majitelé sáhnou alespoň po kvalitních izolacích, které životnost domku prodlužují. Až domek doslouží, materiál se velmi snadno zrecykluje.


Stavíte-li rodinný dům , máte jasno. Důležité je postavit ho kvalitně, levně a rychle. To se snadno řekne, hůř udělá. Základem je mít dostatek informací. My jsme se rozhodli postavit Hobití dům na jednom konkrétním místě, aby tak sloužil jako dokonalé místo pro relax.


Už pouze tato skutečnost má poukazovat na to, že se dá vlastníma rukama postavit dům z lokálních surovin. Severní strana domu je zasypaná hlínou , to zejména z estetických důvodů, aby byl dům jakoby zakousnutý do krajiny. Podobně jako hobití příbytky, i tyto domy jsou ukryty pod vrstvou zeminy,. V článcích získáte základní přehled o používaných stavebních materiálech a uplatňovaných stavebních a technologických postupech.


Nechal si postavit hobití dům. Všimněte si, jak postupně mizí ta obrovská hromada hlíny. V tomto případě to neřešili, protože se jedná o loveckou chatu, ale hotové zdi je možné natáhnout hliněnou omítkou, udělat rozvody vody a elektřiny, atd. Podívejte se s námi na možnosti, jak postavit levný dům.


Vybrali jste pozemek a máte docela jasnou představu o tom, jak by měl váš nový domov vypadat. Prostě, jako normální dům. Budou lepší cihly, nebo tvárnice? Ale z čeho ho postavit ? Jaké jiné materiály jsou na stavebním trhu?


Dům na stromě může být nejen kouzelným úkrytem a hřištěm pro všechny děti, ale také zábavným projektem pro všechny dospělé. Stavba domku na stromě vyžaduje jak při plánování, tak při realizaci řádnou dávku pečliv. Jak postavit dům na stromě. Podrubriky: Jak na to Tipy a trendy Jak bydlí VIP Zahrada Nemoci nemovitostí Sreality Dům snů postavili dětem prarodiče na stromě v texaském Dallasu Když se manželé Wakefieldovi rozhodli, že svým vnoučatům vybudují domek v koruně stromu, bylo dopředu jasné, že nechtějí jen tak nějakou chýšku, kterou má na zahradě kdekdo. Zda si nechat postavit nízkoenergetický a nebo pasivní dům , je dnes zásadní rozhodnutí.


Byť lze stále ještě říci, že pro pasivní domy se rozhodují fanoušci této výstavby a způsobu bydlení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky