středa 7. srpna 2019

Polystyren pod plovoucí podlahu

Nejvíce je zamýšleno k tomuto politování hodnému počinu použít podlahový polystyren anebo stabilizovaný polystyren , také extrudovaný polystyren. V přízemí 1let starého domu jsem se rozhodl vyměnit starou plovoucí podlahu. Jaké bylo moje překvapení, když jsem sundal první desku.


Dnes samozřejmě rozpadlá vlivem vlhkosti. Vnější stěny domu jsem izoloval chemicky. Dosud jsem našel a kontaktoval pouze jednoho člověka, který XPS desky (mm, 3kPa) použil jako tepelně izolační podklad pod plovoucí podlahu v suterénu panelového domu. Dle svých slov je spokojen. Já však chci něco trvalejšího a užitně kvalitnějšího.


Nejčastější chyb se zákazník dopouští, když si dá kvalitní plovoucí podlahu například dřevěnou s třicetiletou zárukou a pod ní položí levnou podložku s životností let. Pak dochází k tomu, že podlaha „klape a je hlučná“ z důvodu, že podložka tam již není. Takže se hodí jako podlaha půdy nebo v patře. Polystyren EPS 1S (nově Styro EPS 150S) je vysoce kvalitní pěnový polystyren od známého českého výrobce určený do podlah a střech s vysokým zatížením. Lehká podlaha se na rozdíl od těžké obejde bez tzv.


Chceli by sme ukladat plavajucu podlahu ale podlahy musime zdvihnut o 4-5cm ako kde. Chcel by som pouzit podlahovy polystyren aj koli zatepleniu podlahy pretoze sme nad pivnicou. A neviem ci mam poter akovyrovnat nivelaciou lebo je dost hrbolaty alebo staci dat len polystyren a nejaku podlozku pod plavajucu?


Tento článek je jakýmsi důkazem toho, že extrudovaný polystyren nelze používat přímo pod plovoucí podlahu , nebo koberec či linoleum, jak si někteří. Zde je totiž nutné vybrat polystyren vyšší pevnosti, vhodné je použít polystyren extrudovaný. Jaký izolant pod plovoucí podlahu ? Pokud vám jde nejen o tepelnou izolaci , ale např. Označení „podlahový polystyren “ je v první řadě laické označení pro polystyren používaný v podlahách pod těžké plovoucí podlahy - např. Pod tímto označením se skrývá několik typů polystyrenu lišící se od sebe tepelných odporem a únosností, také jsou druhy polystyrenu trvale voděodolné anebo s útlumem kročejového hluku.


Dobrý den, osobně bych raději volil extrudovaný polystyren XPS mm, a to kvůli jeho vyšší odolnosti v tlaku. S pozdravem, Patrik Hyka. Nejprve je potřeba rozlišit o jakou podlahu půjde, zda lehkou, či těžkou plovoucí podlahu , nebo zda půjde o podlahu v patře pod kterým se bydlí a nebo podlahu tvořenou ve sklepě a nebo na základové desce bungalovu, toto všechno hraje roli při realizaci podlahy, tedy její celkové skladbě zateplení podlahy. EPS 1na to rigidur a na ten moze ist plavajuca, ale treba to spravit dost presne. Bohužel povrh nosné vrstvy stropu je typu měsíční krajina.


Kdo to neumí musí si na pozvat někoho, kdo to umí. Zajistí se tím aby potřebné výšky polystyren ležel rovně a na celé ploše bez otlačování, možnosti klesání a jakéhokoliv vanglu. Jdu objednávat polystyren. Ostatně EPS 1S je nejdražší a je to docela ranec tak jestli to není zbytečné. Podložka pod podlahu je nenahraditelný materiál, který musíme umístit mezi podlahovou krytinu a stávající podlahu.


Mám tři dotazy a velmi Vám předem děkuji za odpověďi. Pod anhydritovou podlahu bych chtěl jako izolaci použít polystyren v tloušce. Popis produktu: Izolace a podložka STARLON tl. Podkladový materiál pod laminátové, dřevěné a ostatní podlahové krytiny.


Extrudovaný polystyren s. Stabilizované polystyrénové dosky EPS 2S na tepelné izolácie s vysokými požiadavkami na zaťaženie tlakom ako napr. Tenký profil topné fólie (tloušťka max. mm), instalací přímo pod plovoucí podlahu není narušena původní konstrukční výška ani celkový estetický vzhled - výhoda při rekonstrukcích. Podklad pod plovoucí podlahy, podložka pod plovoucí podlahy.


Jako podklad pod plovoucí podlahu můžete použít HOBRA DESKY Hofatex. Chci vás poprosit o radu. Mezi hlavní výhody patří.


Profesionální podklad pod podlahu prodlužuje životnost (trvanlivost) podlahy, která bude po mnoho let vypadat krásně. Zvyšuje uživatelský komfort (Vaše podlaha bude teplá a tichá) Pro zvýšení životnosti podlahy musí podlahová izolace odolat velkým zatížením, vyrovnat nerovnosti podloží a poskytnout izolaci proti vlhkosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky