čtvrtek 8. srpna 2019

Eps polystyren vlastnosti

Expandovaný polystyrén ( EPS )? Pěnový expandovaný polystyren ( EPS ) je osvědčená izolační hmota, bez níž už v současnosti není možné energeticky hospodárné stavění. Polystyrén je organická hmota zo skupiny penových plastov. Vyrába sa z chemickej látky – styrénu, ktorý sa získava z ropy.


Standardní polystyren je tvrdý, citlivý na náraz a jeho vlastnosti se časem a povětrnostními vlivy rychle zhoršují (křehne, vytváří mnoho trhlin). Odolnost vůči teplotě je velmi nízká - použitelný je do °C.

Měknutí nastává při teplotě °C, sklovitý přechod při °C. Do skupiny polystyrenových hmot patří standardní (krystalový, čirý) polystyren , houževnatý PS, zpěňovatelný PS ( EPS ), vytlačovaný pěnový PS (XPS) a kopolymery. Je to hlavně z důvodu cenové. Obvykle mají tyto vlastnosti.


Oproti běžnému polystyrenu EPS má lepší vlastnosti , jako větší pevnost, nenasákavost a zejména lepší tepelně izolační. It is usually white and made of pre- expanded polystyrene beads. EPS is used for food containers, molded sheets for building insulation, and. Materiál splňuje požadavky na ETICS podle.


Nie je odolný voči benzínu , ketónom (napríklad acetón ) a aldehydom (polystyrén je všeobecne málo odolný voči organickým rozpúšťadlám).

Základní surovinou pro výrobu EPS je zpěňovatelný polystyren , ten vzniká suspenzní polymerací styrenu. Nejčastěji se používá jako tepelná izolace pro fasády, podlahy a ploché střechy. Jeho přednosti jsou dobré mechanické vlastnosti , dobrá zpracovatelnost, zdravotní nezávadnost, snadná recyklovatelnost a výborný poměr mezi cenou a užitnou hodnotou.


Vyrábí se vnapěněním polystyrenových perlí o velikostech podle druhu použití (cca – mm). Označuje se zkratkou EPS a číslem, které vyjadřuje napětí v kPa při stlačení. Pro stavební účely se používá EPS až 150. EPS se uplatňuje v zateplovacích systémech a. Jak je dosaženo této efektivnosti při zateplení šedým polystyrenem? Desky šedého polystyrenu obsahují nanočástice grafitu, který odráží teplo zpět k jeho zdroji a tak zvyšuje izolační účinek.


Jen některé však nabízí. Polystyrenové desky prodávají různé internetové obchody. Stabilizované polystyrénové dosky EPS 1S pre podlahy a strechy s bežným zaťažením. Tyto vlastnosti umožňují zabalení, snadnou manipulaci, skladování a transport nejrůznějších průmyslových výrobků nebo potravin při zachování jejich.


Bežný podlahový polystyrén EPS má tiež veľmi dobré izolačné vlastnosti , no neodporúča sa na izoláciu podláh s vysokým zaťažením. Má nízku tepelnú vodivosť, nízku hmotnosť, ľahko sa s ním manipuluje a inštaluje sa, má nízku nasiakavosť, chemickú odolnosť a odolnosť voči starnutiu. Vysvetlenie skratiek polystyrén EPS a EPS -T pri systémových doskách pre podlahové kúrenie.


Pěnový polystyren ( EPS ) je termín pro polystyren a styrenové kopolymery, které jsou vypěněny na řadu užitečných výrobků. Zpravidla má bílou barvu a je vyroben z napěněných polystyrenových kuliček. Jedná se o pěnový polystyren pro izolaci podlah a střech s běžným zatížením.

Styrotrade EPS 1S (nově Styro EPS 100S) je českým výrobkem splňujícím veškeré požadavky na kvalitu. Potřebujete-li poradit s výběrem vhodného druhu podlahového polystyrenu, volejte naši infolinku, rádi vám doporučíme vhodný a cenově zajímavý produkt. Podle použití pak na fasádní polystyren , podlahový polystyren , soklový polystyren a polystyren vhodný pro ploché střechy. Univerzálnost: EPS polystyren může mít mnoho různých tvarů a velikostí, které vyhovují specifickým požadavkům konstrukce. EPS Styrotrade má nízkou tepelnou vodivost, což je dáno jeho buněčnou strukturou skládající se z mnoha uzavřených polystyrenových buněk tvaru mnohostěnu obsahujících vzduch.


Tepelně izolační vlastnosti. Výhody: - dobré tepelnoizolačné vlastnosti - nízka nasiakavosť - hrúbky až d. Po spracovaní do podoby izolačných dosiek získava až o lepšie tepelnoizolačné vlastnosti v porovnaní s bielym polystyrénom EPS kvôli nižšej hodnote tepelnej vodivosti. Penový polystyrén určený na použitie v kontaktných zatepľovacích systémoch ETICS, vhodný pre rekonštrukcie a novostavby.


Grafitový polystyrén má tak aj vyšší tepelný odpor R, ktorého hodnota rastie s hrúbkou použitých dosiek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky