pondělí 25. května 2015

Borovice těžká

Většina druhů borovic je stromovitého vzrůstu, největší z nich dorůstají do výšek přes m ( borovice Lambertova, borovice těžká ) a průměru kmene přes metry. Několik druhů má naopak habitus vysloveně keřovitý, např. Hustá dekorativní borovice , která má velmi příjemné tenké, dlouhé, nepíchavé jehlice. Hodí se do malých i velkých zahrad.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Zajímavosti ze světa rostlin.

Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Lawson - borovice žlutá - jehličnan, pupeny pryskyřičnaté, jehlice po třech ve svazečku. Strom bývá většinou vyšší s široce kuželovitou nebo vřetenovitou korunou podle kultivaru. Jehličí je poměrně tuhé a dlouhé, takže strom působí.


Rostlina pochází původně z USA, u. Borovice těžká - pinus ponderosa - kvalitní osivo prodej. This video is unavailable. Velmi krásná, atraktivní dřevina vhodná jako solitera do větších zahrad.

Krásná dřevina většího vzrůstu vhodná do velkých zahrad. Patří mezi tříjehličné druhy a mezi. Tato rostlina se vyskytuje převážně v horských oblastech. Fotogalerie Encyklopedie rostlin Fórum Fotogalerie DF Zahradní obchody.


Jehličnatá dřevina pocházející z čeledi borovicovité a rodu borovice. U nás jsou spíše zastoupeny zakrslejší formy, např. V největším plzeňském parku lze podle dendrologického průzkumu najít druhů stromů. V posledních letech ale tento druh trpí nemocí jménem chřadnutí a prosychání borovic, kterou způsobuje mikroskopická houba.


Pinus primera † druh Pinus pringlei Shaw. Odrůda vyznačující se pomalým růstem, zpočátku má pyramidální tvar. V průběhu let dosahuje výšky m. Výhony jsou pevné a krátké. Je výrazně světlomilná a netolerantní k zastínění.


Contextual translation of borovice from Czech into Spanish. Jednotlivé druhy borovic rozmnožujeme převážně semeny. Lawson - jehličnan, pupeny pryskyřičnaté, jehlice po třech ve svazečku. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.


Examples translated by humans: föhre, pinus, pinie?

Podobně jako borovice těžká má i borovice Jeffreyova na šiškách výrazné ostny. Mladší strom v soukromé zahradě. Ponderosa Pine, Pinus, pine. Je to výrazně světlomilná borovice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky