pondělí 2. července 2018

Kamenivo do gabionů

Kámen do gabionů Kámen do gabionových plotů a košů. Pro gabiony a gabionové konstrukce je vhodný kámen, který svým složením zaručuje, že vlivem povětrnostních podmínek n. Kamenivo se dá použít různé. V příkladu to znamená, že jde jako kámen do gabionů použít břidlice, která se štěpí a její životnost je kolem let. Můžeme volit jakýkoliv odolný kámen, lze vybírat také podle barevnosti a tvaru.


Do gabionů lze použít téměř jakýkoliv kámen, který si zákazník vybere.

Každý zákazník má ohledně kameniva specifické požadavky. Proto si prohlédněte nabídku v našem katalogu. Kámen musí být tvrdý, musí odolat meteorologickým vlivům a barva by měla odolat slunečnímu záření. Frakce kamene musí být větší než oka sítě gabionových košů.


Navíc se jedná o ekologické řešení, protože stavby z gabionů je možné snadno rozebrat a recyklovat – tj. Je nutné nejdříve se dohodnout na druhu a odstínu kamene (žula, čedič atd). Plnění gabionů kamenivem Kámen se plní do nezavíkovaných gabionových košů s vloženými distančními sponami. Nejprve se vkládá ručně část pohledové strany, poté se rub zasype drobnější frakcí.


Nabízíme opracované hrubé žulové výrobky: žulové dlažební kostky v různých velikostech (od mozaiky až po velké dlažební kostky), žulové krajníky, žulové haklíky, rigolový regulační kámen, kamenivo do gabionů , žulové bloky, žulové valouny, menhiry do zahrady.

V první fázi se vkládá ručně část pohledové strany, poté se zasype rub drobnější frakcí kamene. V každém lomu už výraz „Gabion“ znají velmi dobře a vědí, které kamenivo je vhodné a které je nevhodné do gabionů. Jak vybrat kámen do gabionů a gabinových plotů?


Uvažujete o stavbě gabionu, gabionového plotu, nebo opěrné zdi z gabionu? Předností gabionu je lákavá možnost individuální náplně a přizpůsobení celkového vzhledu z hlediska barvy i struktury. Dodáváme kámen do gabionů , žula, amfibolit, pískovec, břidlice. Dodáváme různé druhy kamene do gabionů , ať jsou ručně skládané nebo sypané.


Prvek je vytvořen z kameniva (větší zrnitosti) a je do pravidelného tvaru (kvádr) upraven v lepším případě pomocí korozi odolné drátěné konstrukce – jde v podstatě o formu, do které se sype kamenivo. Gabiony sypané i skládané Do gabionové sítě (konstrukce) se kámen buď sype, takže může mírně přesahovat z ok, nebo se skládá ručně. Drcené kamenivo (DK) vzniká drcením větších kusů kamene, poté se roztřídí do požadovaných frakcí. Má ostrohranný tvar zrn, proto se dá dobře zhutnit.


DK 0-63-DK je drcené kamenivo , 0-značí, že skladba kameniva je od nejmenších částic až po velikost mm. V současné době v našem kamenolomu či lomu Lom Deštno a. Gabiony jsou drátěné koše, vyplněné kvalitním ručně skládaným kamenivem. Jsou používány jako opěrné nebo okrasné stěny do moderních zahrad a parků.


S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na. Jsme schopni zajistit kvalitní kamenivo , vhodné do gabionových konstrukcí vč výhodné dopravy na místo stavby.

V nabídce máme různé druhy barev a frakcí. Na místě realizace sypaných gabionů se nejdříve zabetonují sloupky. Poté se instalují sítě gabionů. Když je konstrukce připravená, pomocí mechanizace se do gabionu nasype horem kamenivo.


To celou výstavbu urychluje, za den je možné vypl. Pro výplň gabionů , musí být použity pouze pevné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky