středa 23. ledna 2019

Podlaha z osb desek postup

A právě o tvorbě podlah z OSB desek pojednává následující článek. OSB desky na podlahu OSB desky jsou vhodným materiálem do podlahových konstrukcí, zejména pak při rekonstrukcích, protože jejich použití je snadné, rychlé, bezpečné , s vyloučením mokrých procesů a za rozumnou cenu. Nízká cena, jednoduchá a rychlá pokládka — to jsou hlavní výhody podlahy z OSB desky. Postup a návod pro pokládku podlah z OSB desek.


Montáž na nosný rošt nebo pokládka plovoucí podlahy s roznášecí vrstvou z OSB desek. Velmi mě nápad na podlahu z OSB desek zaujal. Zajímalo by mě, jak se taková podlaha udržuje, jak ji mýt, popř. OSB desky tady mají i velký statický význam, pokud je takto vytvořená podlaha například v patře dřevostavby, plní zde podlah z OSB desek i statickou úloho v podobě zpevnění, vyztužení konstrukce domu. Podlaha z OSB desek je zajímanou alternativou dřevěné podlahy.


OSB (Oriented Strand Boards) jsou desky vyrobené z velkoplošných třísek. Tento materiál zaručuje pevnost v tahu i tlaku. Výběr OSB desek závisí od využití. Na začátek je potřeba říct, že postup uvedený v tomto článku je kombinace toho, co jsem vyčetl na fóru tzb. Dřevěná podlaha a například přiznaná struktura povrchu OSB desek je velmi hezká na pohled a pokud je navíc kvalitně upravena pomocí laku či speciálního oleje, docílíme nejen hezkého pohledu, ale i vysoké kvality.


Suchá podlaha , na rozdíl od mokré, má tuto roznášecí vrstvu nikoli z betonu, ale z velkoformátových OSB , nebo sádrovklánitých desek. Desky jsou ukládány zpravidla ve dvou vrstvách na sraz, nebo na „pero a drážku“ a mezi sebou jsou kotveny pomocí vrutů, příp. Rád bych použil tvrzený polystyren a osb sendvič.


Poraďte prosím ideální rozvržení těch 10cm a postup práce, předem moc děkuji a zdravím! Dobrý den, poraďte prosím, nejsem si jistý, zda-li chápu na internetu běžně popisovaný způsob, kterak prošroubovat OSB desky plovoucí podlahy. Podlaha se při přitížení sice trochu prohne, ale to by nemělo s celistvostí OSB vrstvy nic udělat. Když to bude dobré, tak kročejovka a lamino. Postup , jak na podlahu z OSB desek OSB desky jsou jedním z nejpoužívanějších materiálů pro podlahy.


Ahoj, řeším novou podlahu do podkroví. Nyní jsou tam prkna, která byla pokryta cementovou mazaninou a hlínou. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Osobně, když už to máte takto hotové, bych to celé přetáhl alespoň nějakou kročejovkou, třeba mirelonem, i když důležité je to hlavně v místě těch latí, a na to udělal plovoucí roznášecí desku z OSB desek. Z OSB desek lze postavit skříň, stolek, konstrukci postele, ale také dveře či příčky v bytě. Doporučuji používat již broušené OSB desky bez použití formaldehydu slepené pojivem na bázi polyuretanových pryskyřic.


Výhodou takto vyrobeného kusu nábytku je bezesporu nízká cena a také možnost kdykoli nábytek rozebrat. Další častou chybou je roznášecí deska z jedné vrstvy OSB desek s perem a drážkou. Toto je nedostatečné i pro běžně zatížené lehké plovoucí podlahy. Nastávají pak jevy jako je nerovná podlaha , nebo i popraskání v místech spojů takto vytvořené podlahy.


Takováto podlaha z OSB desek nabízí velmi kvalitní, ale přitom suchou výstavbu podlahy v domě. OSB desky jsou vyráběny jak je známo z dřevěných štěpků a hoblin, které jsou k sobě slisovány v několika vrstvách a spojeny pojivem. Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.


Konstrukce z dřevěných hranolků, zvenku přišroubovat OSB desky a na ně (rozhodně opět zvenku) přilepit kvalitním lepidlem polystyren.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky