pondělí 24. června 2019

Jak čistit koberec

Jak čistit třásně na koberci? Udržet třásně na koberci v pěkném stavu dá někdy pořádnou fušku. Bez stálé péče a úpravy dlouho hezké nevydrží. Jak nejlépe vyčistit koberec pomocí strojního čištění extraktorem? Ze své zkušenosti vím, že nejlepší způsob jak vyčistit koberec je strojní čištění pomocí přístroje, který se nazývá extraktor.


Jaký přístroj zakoupit, jaké prostředky jsou na čištění koberců vhodné a jak postupovat? Když už mermomocí chcete čistit koberec chemickým přípravkem, pak si nejprve vyzkoušejte na místě, které není viditelné (pod nábytkem, za gaučem), zda složení nemění barevnost vláken, nebo koberec nějak nepoškozuje. Tento produkt se stal alternativou k podlahové vytápění. A to buď ručně, nebo mechanickým čističem (tzv. tepovačem), anebo. Umožní vám to dostat se nejhlouběji, jak je to možné.


Koberec na podlaze vysajte nejlépe proti směru vlasu. V opačném přípa­dě zmizí jenom nečistoty z povrchu. Na zažranou špínu v koberci se hodí obyčejná vlhká sůl, kterou nechte po rozsypání zhruba hodinku působit a pak vyluxujte. S našimi tipy se vám rychle a efektivně podaří odstranit skvrny a oživit barvy bez drahého půjčování speciálních stojů. Něco Vám upadlo, nebo jste něco vylili?


Nemusíte být hned na prášky, že je koberec zničený, máme pro Vás pár zaručených a vyzkoušených ra jak. Pokud máte na koberci tmavé skvrny, například od čokolády nebo od jídla, nejdřív vhodným nástrojem seškrabejte, co se dá. Chcete vyčistit koberec od odolných skvrn jako červeného vína, inkoustu nebo rzi? Pár triků, jak správně vyčistit vlněný koberec Kdysi se čistily koberce vyklepáním.


Podívejte se na praktické tipy, jak na tyto odolné skvrny! Jenže po vstupu do EU nám klepadla zmizely. Jaký způsob čištění zvolíte, záleží především na materiálu. Ztratil váš koberec někdejší lesk a exkluzivitu? Nebo je váš koberec zašedlý vlivem usazování prachu a každodenního opotřebení?


Domácí čištění koberců není žádný problém. Pojďme se podívat, jak na to. Nejprve si řekněme, jak vlastně takový shaggy koberec vypadá. Charakteristickým znakem je dlouhý vlas koberce připojený k podložce, délka vlasu koberce se nejčastěji pohybuje mezi 2-5cm. Dalším znakem je, že vlas koberce má chaotický vzhle protože vlas koberce nesměřuje jedním směrem, ale směřuje nahodile do všech směrů.


Jak a čím vyčistit koberec ? V dnešní moderní době sice frčí plovoucí podlahy či lina, ale i tak si v našich domácnostech koberce své místo najdou. Než začneme koberec čistit, vyzkoušíme si přípravek na menší ploše, která není až tak moc vidět. Například u stěn za nábytkem nebo pod křeslem, či gaučem. Ale udržet svou čistotu nemusí být tak snadné. Nejdůležitější věcí při péči o koberec je jeho pravidelné vysávání.


Ač se to nezdá, i u této jednoduché činnosti je třeba dodržovat. To jsou možná otázky, které se vám honí hlavou. Jak vyčistit koberec parním čističem? Záleží na tom, z jakého materiálu je váš koberec vyrobený.


Hedvábné, vlněné nebo pravé perské koberce by se měly čistit jen na sucho. Rozlité červené víno ani převržený hrnek s kávou rozhodně nepatří k věcem, které bychom na své podlaze viděli rádi. Koberce nemusíte čistit jen chemií. A co teprve ti, co mají doma koberec.


Z plovoucí podlahy a dlažby rozlitou tekuti. Jak odstranit zápach z koberce Páchne-li koberec zatuchlinou , pátráme po plísni, která ji způsobuje. Poté, co ji zlikvidujeme (o tom píšeme ZDE ), v případě, že jde o kusový koberec, můžeme ho při pěkném počasí nechat větrat na sluníčku, tak, že ho pověsíme rubovou stranou nahoru, aby nevybledly barvy. Není to ale úplně nejlevnější investice a pokud nejste zrovna extrémně čistotní a nebudete každý týden koberec čistit. Další možností je stroj si půjčit.


Ale i to má svá rizika, ne každý s extraktorem umí správně zacházet, vybrat správný čistící prostředek atd. Vlněný koberec , ať v klasické nebo moderní podobě, je originálním kouskem, který zaujme v každém interiéru. Od nepaměti patří, stejně jako obrazy, k.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky