úterý 25. června 2019

Zamlžená okna

Zamlžená okna , to je noční můra každého majitele auta. Samozřejmě okna jsou zamlžená ráno, kdy všichni strašně spěcháme do práce nebo k doktorovi. Mnozí z vás se s tímto problémem potýkají během celého roku.


Stejně tak neplatí, že se okna rosí pouze ve starších domech, protože i majitelé novostaveb by nám jistě dali za pravdu, že je to jen mylná představa. Test a zkušenosti s Foggystop. Může za to více faktorů. Jsou-li zamlžená ostatní okna v autě, zapněte vyhřívání zadního skla, případně i zpětných zrcátek, pokud tuto funkci máte.


U benzinky se prodává celá řada doplňků určených pro boj s mlhou. Naopak skla oken zamlžená zvenku jsou dokladem, že vaše okna izolují velmi dobře. Kondenzace vlhkosti na sklech oken je častý problém, který obtěžuje obyvatele domů i bytů. Odvlhčovač do auta FoggyStop - Již nikdy zamrzlá nebo zamlžená okna v autě!


Poslední týden máme v celém bytě zamlžená okna (prakticky po celý den, jen pokud svítí sluníčko, tak zamlžení zmizí). Vysrážené kapky vody na kuchyňském okně, v koupelně, ložnici nebo obývacím pokoji. Orosená okna – nepříjemný fakt zimních měsíců.


Zejména ale všude tam, kde je zvýšená vlhkost. V přetopených místnostech s minimem větrání se kondenzaci vodních par jen stěží vyhneme. U okna je důležitá jak jeho tepelně-izolační schopnost, tak možnost ventilace, a to především ventilace aktivně řízená. Plastová okna , jejichž základem jsou komponenty Deceuninck, kladou důraz na počet komor, systém ventilace a rozhodně nezapomínají ani na širokou škálu barevnosti.


Proto si za volant nesedejte dříve, než budete mít naprosto. A tím nemyslíme ventilaci puštěnou na maximální výkon. Podzim je doba, kdy začíná období. Komu z nás by nevadila zamlžená okna , a to zejména po ránu, když na sklech kondenzují vodní páry?


Tento jev vzniká často paradoxně v důsledku neustále se zlepšu. Setkáváme s významnými denními teplotními rozdíly a vyšší vlhkostí vzduchu. Trápí vás také zamlžená a orosená okna ? Už nemusí, máme účinné řešení A je tu zase podzim a zima - okna nejen na našich automobilových miláčcích.


Jsou známkou toho, že je něco v nepořádku. Nejlepší je odstranit příčinu, jinak si zaděláváte na ještě. Na mlžení oken se podílí také teplota v místnosti.


Pokud méně topíte, vnitřní sklo okna je více chladné a voda se na něm zkondenzuje. S příchodem chladnějšího období a topné sezóny se někdy pojí i zamlžená okna. S tímto problémem se v současné době potýká spousta domácností. Dokud není topení zcela zahřáté, okno se stále zamražuje a znemožňuje bezpečnou jízdu, nebo.


Nejhorší je to ráno, to jsou zamlžená úplně celá, musím je utírat suchým hadrem. Na zamlžená okna platí také speciální utěrky nebo ubrousky Okna auta se opotí nejčastěji tehdy, když je venku vlhko či zima. Vydávat se na cestu se zamlženými okny je nebezpečné. Krátce pootevřete všechna okna (opět, pokud neprší a nejsou přimrzlá), rychleji se tak vymění vlhký vzduch v autě za suchý zvenku Před odjezdem nezapomeňte ze všech oken oškrábat le rychleji se potom prohřejí zevnitř a tím pádem rychleji zmizí zamlžení.


Pospícháme, a tak zamlžená okna přetřeme rukou a vytvoříme tak malý tankový průzor. Rozebírat tady jak nebezpečný může být špatný výhled z auta je asi zbytečné. Když pomineme fakt, že pohled na orosená okna příliš nenadchne, nastává otázka, jestli lze kondenzaci považovat jen za „kosmetickou“ vadu, nebo závažný problém. Odpověď je nasnadě, všude tam, kde se dlouhodobě koncentruje vlhkost, hrozí riziko vzniku plísní.


Okna s kvalitním tepelněizolačním zasklením se občas orosí z venkovní strany. Bývá to hlavně za bezvětří v ranních hodinách, kdy je venkovní vzduch relativně vlhký. Nejde o technickou závadu, svědčí to spíš o tom, že máme dobrá okna.


Naše okna jsou ve standardu osazena izolačním dvojsklem 4-16-s ocelovým rámečkem a celkovou tepelnou propustností Ug 1. Sestava obsahuje nízkoemisní pokovené sklo odrážející teplo a jeho izolační vlastnosti jsou srovnatelné se zdí z plných cihel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky