středa 5. dubna 2017

Domácí chléb ze sušeného droždí

Jelikož jsem trochu lenošná, dávám suroviny přesně v pořadí do domácí pekárny, která celé hnětení udělá za mě. Uhnětené těsto přendáme na vál a vypracujeme si bochánek – já dávám těsto kynout do ošatky a tak bochánek potřebu bramborovým škrobem, aby se mi těsto nepřilepilo k ošatce. V míse smícháme hrnky hladké mouky, lžičku soli, lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme hrnku studené vody a směs promícháme.


Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi - hodin. Chléb ze začátku v páře tak snadno nepraskne. Po upečení potřu studenou vodou a nakonec omastkem. Po čase naprostá rutina.


Suroviny hrnek žitné mouky hrnky hladké mouky lžička kmínu lžičky soli lžičky sušeného droždí To vše nasypeme do větší mísy a na sucho. Rozhodli jste se upéct chleba? Poradíme vám, jak upéct chleba z kvásku i ze sušeného droždí. Tentokrát se vám povede i bez domácí pekárny! Domácí chleba ze sušeného droždí recepty, které budete milovat.


Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. Vytvořit tento chléb , je velice jednoduché, navíc je výborný, peču přes den, již žádný chléb ze supermarketu.


Aby bylo všem jasno, tak pouze hrnky. Vybíráme z obsahu: Houskový knedlík ze sušeného droždí Suroviny: 8g hrubé mouky sáček sušeného droždí špetka soli vejce l mléka housky nakrájené na kostičky. Houskový knedlík nekynutý, bez droždí Suroviny: kg hrubé mouky vejce malá lžička soli malá lžička prášku do pečiva rohlíky nakrájené. Domácí kmínový chléb Do vlažné vody dáme kostku cukru, rozdrolíme droždí a necháme až droždí nakyne.


Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Není chléb jako chléb … Léta jsem pekla kvasnicový chléb v domácí pekárně. Pizza ze sušeného droždí Suroviny: sáček sušeného droždí 1ml vody. Místo 84g droždí jsem použil sáček sušeného droždi a ani jsem nedal na dno vodu v kastulku, ale jinak recept dodržen a takový chleba jsem už dlouho nejedl. Pečeno v horkovzdušné troubě.


Receptů na chleba najdete na internetu zřejmě hodně, v podstatě se svými postupy ani příliš neliší. Jeden recept na domácí chléb jste si už mohli na. Ingredience: kg hladké mouky. A tak jsem začala pátrat po tom, z čeho se dá vlastně takový chléb upéct, aniž by k tomu bylo zapotřebí vlastnit domácí pekárnu.


Tohle běžné pečivo můžete udělat z čerstvého nebo sušeného droždí, já dělám nejčastěji ze sušeného, protože to mám vždycky v záloze pro všechny případy a navíc se nemusí připravovat kvásek. Chléb peču také kváskový ze svého kvásku a jmenuje se také Karel. Ale ještě jsem neměla odvahu péct v pekárně, takže pouze peču v troubě.


Mohla bych poprosit o recept kváskový z dom. Připravený chléb dejte péct do trouby na minut. Přinášíme recept na celozrnný chléb , který zvládnou všichni, kteří s vařením a pečením nemají moc velké zkušenosti.


Je jednoduchý, není třeba domácí pekárna a stačí jen mouka, voda a sušené droždí. A ty hodiny čekání než bude kompletně hotov, za to stojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky