středa 26. dubna 2017

Vzorník barev cmyk

Už žádné spekulace kolem barev a jejich odchylek! Mějte vždy na očích přehledný vzorník A2. Stačí vytisknout či předat k tisku do Vašeho oblíbeného studia (ideálně 1x lesk (coated), 1x mat (uncoated)). Ve světě barev se dnes potřebuje vyznat každý, kdo to myslí s počítačovou grafikou a barevnými dokumenty vážně. Barevné vzorníky patří k základním.


PANTONE CMYK Uncoated 2. Kromě vzorku barvy (18) s číselnými hodnotami CMYK (19) zde najdete i číslo barvy ve formátu P-XXX-X U nebo C dle typu papíru, na který je vzorník vytisknut. CMYK barev, lesklý natíraný papír. Hexadecimální a decimální kódy barev. CMYK je barevný model založený na subtraktivním míchání barev (mícháním od sebe barvy odčítáme, tedy omezujeme barevné spektrum, které se odráží od povrchu).


Použití: Digitální design, animace a obaly, pokud je vyžadován tisk CMYK. Zobrazené vzorky nemusí odpovídat přesnému vzhledu reálných produktů. Vzorník Pantone CMYK Guide Set, už obsahuje jen výběr z barev Pantone, a to ty odstíny, které jsou v gamutu ofsetu, a je tedy možné je věrně vytisknout soutiskem CMYK.


Kromě těchto asi nejznámějších je k dispozici i. Pravděpodobně jste se již setkali s označením barev CMYK či RGB, ale pokud sice tušíte, co to asi znamená, avšak nejste si jisti nebo nevíte, proč by to. Vzorník se nyní tiskne na světlejším lakovaném papíru a zahrnuje porovnání 1nových plných barev se CMYK. Výběr barev a určení hodnot rastrů CMYK usnadňuje zobrazení v chromatickém pořadí ve formátu vějířovitého vzorníku. Pod každou barvou jsou vytištěny hodnoty rastrů CMYK v procentech. Další informace můžete získat od firmy Pantone, Inc.


COMFORT LINE STANDARD DESIGN LINE COMFORT LINE STANDARD DESIGN LINE KORADO, a. Může vzorník CMYK BASIC sloužit jako alternativa k profesionálním vzorníkům barev? Vzorník barev - katalog barev a rozdělení barevných odstínů barev. Zajímavé závěry přináší naše recenze obsahující mj. Srovnávací vzorník přímých barev s nejbližším CMYKovým ekvivalentem (Color Bridge Guide). Textilní a plastové vzorníky.


Základní způsob tisku dnešními tiskárnami je tisk pomocí procesních barev , nejčastěji CMYK. Jednotlivé barevné odstíny vznikají mícháním těchto barevných složek pomocí rastrů tak, aby při běžné pohledové vzdálenosti působily d. Barvy jsou řazeny dle odstínů, což zaručuje snadné a intuitivní vyhledávání ve vzorníku. Vzorník CMYK BASIC je základní barevný vzorník pro každé pracoviště, kde se pracuje s barvou. RAL Classic Žlutá a béžová. Přímé barvy versus CMYK versus RGB.


Jak to tedy je, proč nemám stejnou barvu na monitoru, z tiskárny, na letáku či na triku? Zde můžete nalézt stručný. Něco jiného je, když připravuješ logo pro web, pak samozřejmě RGB, ale tisk je pak úplně jiná kapitola. Přibližné jsou i hodnoty barev podle vzorníku Pantone a nemohou být použity pro přesný výběr barvy.


Vyžádejte si originální vzorník sítotiskových barev zdarma na naší adrese. Jeho smyslem je předevš. Partner with Pantone for your color inspiration.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky